Minus -4 Celsius? I’ll Walk It Off

, , Comments Off on Minus -4 Celsius? I’ll Walk It Off

De loting voor het middelbaar onderwijs gaat beginnen. Het is SUPERSPANNEND. De kleine kabouter heeft ‘r lijst zo goed als af. De nummers 1-5 zijn nu helemaal zeker. De rest wisselt (nog steeds) van plek. Ze heeft een hele uitgesproken voorkeur en wij zijn dus bloedje nerveus. Volgende week beginnen de echte inschrijvingen en dat moet je doen op de school die je op de eerste plek zet. We gaan daar dan volgende week heen en dan daarna lekker uit eten. Daarna volgt vooral maagkramp en zenuwen. Ergens april? heb ik begrepen zou het dan duidelijk moeten zijn naar welke school ze volgend jaar gaat. Het idee is om dan vanaf de zomervakantie te beginnen met de route te oefenen zodat ze helemaal zelf “met 2 trams, Papa!” naartoe kan.

Haar road to highschool gaat gepaard met haar road to beugel. Ik vond dat allemaal reuze geestig dus ik zei: Oh, beugel, nu al? En wel een paar jaar? Mooi, dat betekent namelijk geen tongzoenen. De jongedame kon dat allemaal beslist niet waarderen; klaarblijkelijk is tongzoenen “ewwwww”. Ik denk daar heul anders over.

Ons Dr. Phil regime has been relaxed somewhat, want de jongedame heeft bergen punten verdiend. En dat betekent laptop terug en meer recent ook die kutkanker telefoon terug. Het telefoongebruik wordt nu echter strikt gereguleerd (door mijn ex) want we worden echt gek van die telefoon. Met jonge kinderen moet je alles herhalen. Als ze echter op die telefoon bezig zijn kun je een kanon afschieten zonder dat ze iets horen en in de afgelopen 3-4 maanden zijn we daar een beetje klaar mee.

Mijn schouderblessure wordt alleen maar erger. Ik ga de huisarts nog eens lastig vallen, want na 3 weken is de lol er wel een beetje vanaf.

My second trek…

Ik mag dan kreperen van de pijn en niet normaal kunnen zitten of slapen… ik laat mij niet stoppen. Ik ben gisteren dus weer zo’n 13 kilometer gaan lopen. Gisteren was echter bijzonder want het was -4 graden celsius en da’s kouder dan het in lange tijd is geweest. Ik ben niet dol op kou, wind, regen etc. Bij dergelijk weer zit ik binnen en als ik echt naar buiten moet, dan neem ik het openbaar vervoer. Lopen in slecht weer doe ik nooit. Gisteren dus wel in minimalistische schoenen, blootsvoets en het was heerlijk! Opnieuw waren de eerste paar 100 meters heel erg zwaar. Het is stervenskoud, dus je voeten worden koud en stijf. Als je blijft lopen komt de circulatie op gang en dan gaat de rest eigenlijk vanzelf. Ik ben gezellig mijn ouders gaan bezoeken, da’s een goede 7 kilometer hiervandaan. Zij hebben zo’n mooie printer. Ik heb die printer gebruikt om dat conceptrapport van de Raad voor de Kinderbescherming uit te printen. Mijn vader was er allemaal weinig van geamuseerd. Hij is niet bepaald dol op Jeugdkruisvaarders. Het idee is om beide dames (dochter/ex) dat geweldige document van commentaar / repliek te laten voorzien. We moeten snel reageren en we hebben vakantie, dus we doen audio. Daar moeten we 2 leuke avonden van maken met een hapje en een drankje. Ik kan dan later dat magnum opus schrijven, als mijn schouder het weer doet. Yes that’s right, tikken… doet vreselijk zeer. (En yes, dat klinkt enorm slap, maar is wel echt waar).

Hapje, Drankje

Eenmaal binnen bij mijn ouders warmden mijn voeten op en daarna ben ik – in prima tempo – dat hele stuk teruggelopen. De kou was erg heftig. Mijn lichaam bleef gewoon warm, ik had een muts op en handschoenen aan. Mijn blote enkels en voetzolen kregen er zwaar van langs. Je moet echt blijven doorlopen, stevige pas, want als je stil gaat staan in die vrieskou, op die koude straat, dan gaat het rap mis. Eenmaal thuis warmde ik lekker snel op. Ik voel mijn enkels, voeten, tenen en knie wel een beetje, maar geen echte pijn of ongemak.

Ik slaap nog steeds met de balkondeur open. Doordat het ‘s nachts dan zo koud wordt, gaat je lichaam – helemaal vanzelf – meer energie verbranden. Op die manier blijf je warm onder je dekens. Hoe kouder het is, des te meer je lichaam moet verbranden. Gisteren en eergisteren was echt pittig. Als je ‘s nachts naar het toilet moet (en dat moet ik altijd van mijn prostaat en blaas) of als je melk wilt drinken (en dat moet ik altijd van mijn tong en maag) dan is eruit stappen echt af-schu-we-lijk. Ook dat helpt. Je koelt heel snel af, je bed koelt heel snel af en dan moet dat lichaam opnieuw verbranden als een gek om je warm te krijgen. Met de kou, het dieet en mijn workout ben ik nu in totaal 3,2 kilo afgevallen sinds het vreetfestijn rondom de kerst. Meer krijg ik er niet af deze winter. Ik wil vanaf april – met beter weer – in staat zijn om langere afstanden (20 km en meer) te kunnen lopen. Ik hoop dan nog meer af te kunnen vallen. Ik wil in totaal zo’n 5 kg eraf en meer spiermassa opbouwen.

Als je niet graag sport, of niet graag lid wordt van een vereniging dan raad ik dit echt aan. Een beetje exercise thuis ‘s morgens… een gezond ontbijt… en een beetje wandelen zo af en toe als je tijd hebt. Je bent dan niet intensief aan het (wedstrijd) sporten, je kunt het in je eentje doen, het rooft niet teveel tijd en je bent een beetje buiten (met je telefoon of mp3 speler).

 

Share