#Manchester: Initial Response (I Heart MCR)

, , Comments Off on #Manchester: Initial Response (I Heart MCR)

I love MRC

De respons op de aanslag in Manchester was voorspelbaar waardeloos. Een legertje EU politici (en Donald Trump), een kudde mediahoeren, gevolgd door het gewone volk: iedereen was vreselijk bezig met hashtag Manchester Arena en in gedachten heel erg bij de slachtoffers. Uiteraard blijkt ook Manchester een “strong” en vooral “united city” vol betrokken, diverse burgers “who will not be divided”.

Theresa May wist ons te vertellen dat het moeilijk was om de mindset te begrijpen van iemand die bij een concertzaal vol kinderen geen warme gevoelens van “celebration” krijgt maar in plaats daarvan “target” denkt. Uiteraard beloofde zij dat Manchester en de rest van het land vreselijk “vigilant” zouden blijven en dat er een zoektocht begonnen was naar enige medeplichtigen “to bring them to justice”. Daar voegde ze voor de zekerheid nog even aan toe “we will not be divided”.

Ze had het heel kort even over de strijd tegen “extremism” en een “ideology”, maar vergat daar het woord “Islamic”, geheel volgens verwachting. Kranten, websites, BBC en CNN deden hetzelfde. Dit was een (nondescript) “attack” tegen allerlei onschuldige kinderen, maar het hoe en waarom werd nergens besproken. Een website hier in Nederland kwam met de grap: “Ho ho ho, niet zo gehaast, misschien had de dader wel een hele goeie reden om kinderen op de blazen” en daar was iedereen geweldig beledigd over (zoals het hoort). ISIS eiste de aanslag op en was dolgelukkig met al die dode en ernstig gewonde kinderen. Hadden ze maar niet moeten zingen en dansen met al die muziek en Ariane Grande en zo; daar houden Allah en Mohammed dus helemaal niet van. Zo’n aanslag zal ze leren.

Ergens aan het einde van de middag wordt dan de identiteit van de dader bekend.

Even voorstellen? Meet Salman Ramadan Abedi.

The Guardian: Salman Ramadan Abedi named by police as Manchester Arena attacker.

Really? Z’n tweede naam was echt Ramadan?

Wat een verdomde toeval.

Begint Ramadan niet binnenkort?

Kunnen al die Moslims weer duizelen tijdens dat warme zomerse weer.

Vorig jaar – ook tijdens Ramadan – kende Europa een hele leuke Moslim revival, met tal van leuke aanslagen.

Wat zal dit seizoen brengen?

Mijn favoriete passages.

Even before Abedi was named, several members of south Manchester’s Libyan community wondered whether the suicide bomber was one of their own: perhaps one of the young men who had fought in Libya during the 2011 revolution, some of whom came home traumatised and angry. But none appear to have suspected that British-born Abedi – a slightly withdrawn, devout young man, always respectful to his elders – would become a mass murderer.

Massamoordenaar klopt.

Eerst werd ie een radicale Moslim die mee wilde doen aan een Jihad tegen alle ongelovigen.

Dat ie “respectful to his elders” was kan (denk ik red.) heul weinig mensen echt iets schelen.

“Salman? I’m astonished by this,” one member of Manchester’s Libyan community told the Guardian. “He was such a quiet boy, always very respectful towards me. His brother Ismail is outgoing, but Salman was very quiet. He is such an unlikely person to have done this.”

Als iemand iets verkeerds zegt over een willekeurige vrouw met een hoofddoek?

Dan staan er tientallen Moslims heel hard “Islamophobie” te schreeuwen.

Als er weer een gekke Moslim zichzelf opblaast?

Dan staan alle Moslims je uit te leggen wat een vreselijk aardige jongen hij eigenlijk was.

Salman and his brother Ismail worshipped at Didsbury mosque, where their father, who is known as Abu Ismail within the community, is a well-known figure. “He used to do the five and call the adhan. He has an absolutely beautiful voice. And his boys learned the Qur’an by heart”.

Wat fijn te weten dat de vader van die geflipte Moslim terrorist zo’n mooie stem had.

Het is tevens fijn te zien dat het uit je hoofd leren van de Koran zulke leuke effecten heeft.

Salman is met al die Koran kennis prima terecht gekomen.

Vandaag is het dreigingsniveau in de UK op “imminent” gezet. Dat is de hoogste alarmfase. De reden? De overheid zal het niet zeggen en de kranten al zeker niet. Maar niet iedereen kan zomaar een bom maken. Dat vergt enige vaardigheid en kunde. De bommenmaker maakt een x aantal bommen en die worden dan verdeeld over een y aantal daders. Het feit dat het dreigingsniveau “imminent” is betekent dat men vermoedt dat er nog een gekke Moslim rondloopt met een rugzak met een bom erin.

En uiteraard:

“Abu Ismail will be terribly distraught. He was always very confrontational with jihadi ideology, and this Isis thing isn’t even jihad, it’s criminality. The family will be devastated.”

Helder.

Geen Jihad. Maar misdaad.
(Dat rijmt red.)

Nothing To Do W/ Islam

Gisteren ging een stel dwazen de straat op om kaarsen te branden en “Give Peace A Chance” te zingen.

Er waren hashtags en knuffels galore.

De aankomende dagen wordt de identiteit van al die dode en gewonde kids bekend.

It’s gonna be fucking gruesome to watch.

De UK verandert de aankomende dagen in een land onder bezetting met overal uniformen.

… En de volgende aanslag doen we dan opnieuw een variant van bovenstaande.

Waar praten we nu over sinds eind vorig jaar?

Een aanslag (met doden en gewonden) per maand ongeveer, ietsje meer dan eentje per maand.

Allemaal door Moslim terroristen.

En wij zijn bezig met hashtags en stoepkrijt.

Oh… en het Centraal Station van Amsterdam werd gisterenavond verlicht in de kleuren van de Britse vlag.

(En President Trump zei dat ie terroristen voortaan geen “monsters” meer gaat noemen, maar “losers” red.)

Nod Yes Icon

Ik haalde gisterenochtend mijn 11-jarige dochter uit bed en vertelde haar van de aanslag. Ze zetten de TV aan en zat in shock naar CNN en BBC te kijken. Al die ouders met die vreselijk jonge kinderen maakte een hele diepe indruk. Ik gaf de jongedame een kop thee en vroeg haar: “Wat denken we hier? Gekke Mormoon? Een psychopaat die Ariane Grande haat”? Ze begon meteen nee te gebaren met ‘r wijsvinger: “Nee Papa, dit is een Moslim terrorist, wedden”?

Ze is een fan van Ariane Grande.

En ze weet wat dingen van Islamitisch terrorisme.

Share