Male Genital Mutilation (MGM)

, , Comments Off on Male Genital Mutilation (MGM)

Och jeetje.

Dat is schrikken!

Ik kwam zowaar iets quasi zinnigs tegen in het NRC.

NRC: Vrijheid van religie houdt op bij jongensbesnijdenis.

Het is een prima artikel, prima betoog en het gaat helemaal goed…. tot aan het einde.

Alles overwegende pleiten wij niet voor een onmiddellijk verbod. We vrezen dat jongensbesnijdenis dan ook onmiddellijk ondergronds gaat. Daar is geen kind mee gediend, we verliezen dan helemaal het zicht op deze mensonterende praktijk. Ons voorstel: begin met ontmoediging en verhoog stap voor stap de minimumleeftijd. Verplicht ouders die hun kind aanmelden voor besnijdenis tot een geïnformeerde bedenkperiode.

Om een of andere vreemde reden gaan religieuze praktijken altijd meteen “ondergronds” als je over mensenrechten, de rechten van vrouwen, minderheden, homo’s of de rechten van kinderen begint. Dat “ondergronds” gaan gebeurt vrij rap en helemaal vanzelf.

Dan gaan we nog even verbinden en rekening houden met mensen die geloven in een onzichtbaar, onmeetbaar wezen in een evenzo onzichtbare en onmeetbare hemel.

Langzaam kan dan in religieuze kring het besef ontstaan dat besnijdenis niet deugt. Dat maakt het gemakkelijker en veiliger om uiteindelijk een totaalverbod in te voeren. Zoals een vrouw baas over eigen buik is, hoort een man baas over de eigen penis te zijn.

Ja. Langzaam.
Anders gaan ze "ondergronds".

Even opletten: besnijdenis (male genital mutilation) “schendt fundamentele rechten”, alle argumenten voor zijn waardeloos, maar….?

We gaan vooral lief doen tegen de reli-freaks en stellen wat halfbakken regels voor die er (als altijd) nooit zullen komen.

Kijk ons eens net doen alsof we echte atheisten zijn, joh!

Male Genital Mutilation

Ik zeg: verbieden.

En laat die modderfokkers lekker ondergronds gaan.

Illegale medische ingrepen staan gevangenisstraffen op.

We kunnen dan een hele rits modderfokkers vervolgen.

Gekke priesters, Imams, nepdokters en ouders.

Share