Lieve SlimK1nd Lezers: Allemaal Heel Erg Bedankt!

, , Comments Off on Lieve SlimK1nd Lezers: Allemaal Heel Erg Bedankt!

Ja het is weer zover.

Ik wil alle SlimK1nd lezers hartelijk bedanken voor jullie interesse en steun.

Het is een absoluut waanzinnige maand geweest.

Heel veel nieuwe lezers, heel veel lezers en heel veel likes, leuke replies, retweets en nieuwe followers.

In Juni hadden we zo’n 11 duizend unieke lezers voor de hele maand.

In Juli raakte ik een tijdje (anderhalve week) de statistieken kwijt, maar we komen uiteindelijk op bijna 14 duizend unieke lezers.

Dat is echt heel erg bijzonder.

We zijn de 50 duizend lezers ruim gepasseerd.

Ik heb wat nieuwe metrics toegevoegd, kort geleden. Ik kan nu zien uit welk land lezers komen, mits ze hun location tracking hebben aanstaan en dat toestaan. Ikzelf heb dat default uitstaan en sta dat niet toe. Ik vind geo tracking en geo tagging allemaal totale onzin.

De metrics lopen pas net, maar het schetst een aardig beeld.

metrics-5-aug-2017

De US en de UK zijn vooral collega’s en ex-collega’s; die lezen veelal de English section of gebruiken Google Translate voor Nederlandse posts. Ik ben erg blij dat Duitsland het zo goed doet. Dat is een nieuw fenomeen; een heel aardig Duits iemand deelde wat links met z’n netwerk en sindsdien zijn de lezersaantallen uit Duitsland hard aan het stijgen. Ook zij zullen Google Translate gebruiken. Ook Belgique is een nieuw fenomeen. Ik kwam online een hele aardige blogger tegen en die was zo vriendelijk om wat links te delen. Sindsdien is het aantal Belgische lezers gestaag aan het groeien. De rest van de landen kan ik mij weinig bij voorstellen, misschien zijn het Nederlanders die in het buitenland wonen, expats die werken in het buitenland? Deze nieuwe metrics zijn niet helemaal correct. Er missen grote aantallen mensen omdat 1.) veel mensen location tracking gewoon uit hebben staan zoals het hoort en 2.) omdat deze metrics gewoon minder oppikken dat de echte statistieken, de echte en eigenlijke hits en bezoekers die ons hosting bedrijf meet en registreert.

Ik heb – op advies van weer een andere lezer – Google Analytics aan de praat gekregen.

Dat is de derde bak met metrics; ik moet dat allemaal eens een keer uitgebreid gaan bestuderen, maar ik heb helaas veel te weinig tijd.

Binnen Google Analytics kun je zelfs kijken naar geslacht, leeftijd en de stad waar mensen vandaan komen, mits ze dergelijke stats aan hebben staan en toelaten.

Er was een (1) leuke statistic die ik wel direct begreep.

Onze lezers, voor zover die gemeten worden, bestaan uit 53,2% mannen en 46,8% vrouwen.

Die gelijke verdeling ben ik errug blij mee; ik zou het vervelend vinden als mijn flauwe grappen alleen leuk zouden zijn voor mannen.

Ik heb tevens een blik geworpen op leeftijd.

We worden vooral gelezen door mensen van 20-49 jaar oud.

Ook daar ben ik errug blij mee.

Dit blog is vrij expliciet voor grote mensen, vol wilde meningen en scheld, blog en tier.

Warning

To our non-Dutch readers?

Thank you very much. We really appreciate your interest and support.

We hope you keep coming back.

Shine on, you crazy diamonds!
Share