Lekker Schreeuwen In De Echokamer Van Joop.nl Met Karim Bettache

, , Comments Off on Lekker Schreeuwen In De Echokamer Van Joop.nl Met Karim Bettache

Ik kwam dit guweldiguh stuk tegen op Joop.nl.

Ik stel voor dat we er gewoon induiken.

Karim, Deugridder, komt maar lekker schreeuwen.

Joop.nl: Omvolking? Een witte huidskleur geeft je geen patent op onze cultuur.

De titel is misleidend (en sturend red.).

Er is namelijk niemand die dat beweert.

Wat we alleen wel zeggen is dat identity politics enorm polariserend is en een weinig zinnige bijdrage levert aan enig publiek debat.

Daarnaast zijn “we” van mening dat leven volgens de meest strikte geboden van een niet bestaand onzichtbaar wezen in een evenzo niet bestaande onzichtbare hemel, of leven naar de geboden uit een sprookjesboek uit de 7e eeuw niet bepaald een meerwaarde voor die leuke tolerante, diverse samenleving van ons oplevert.

U heeft ze vast wel gezien of gehoord de laatste weken. Die gasten die het over ‘omvolking’ hebben. Een term die kennelijk enkel en alleen onder racisten gebezigd wordt. Van die gasten met de grootste smoel over ‘het Nederlandse volk’, maar nog geen fatsoenlijke Nederlandse zin kunnen neerpennen. Wat is dat toch met die diehard racisten, dat ze de taal altijd zo pijnlijk slecht beheersen?

Ja.

Waarom is dat toch?

Die Antillianen, Marokkanen en Turken zijn waanzinnig goed in de Nederlandse taal. Ze halen veel hogere cijfers voor het vak Nederlands dan witte kinderen. Ze spreken netter en beschaafder. En laten we wel wezen: het meeste, succesvolle literaire werk en wetenschappelijk werk wordt al jarenlang toch echt gepubliceerd door migranten. Een ook op Twitter, Facebook en sites als Marokko.nl lees je niets dan wonderschoon en prachtig proza. Het is om jaloers op te zijn. Misschien zijn ze gewoon beter in Nederlands dan wij?

Nederlandse Taal

Op Twitter, Facebook en rechts-radicale websites ontkom je er niet aan, al die ‘aanpassen!’-roepers die zelfs in jip-en-janneketaal nog geen fatsoenlijk lopende Nederlandse zin kunnen produceren, laat staan begrijpen. Het bevestigt de algemene aanname dat een gebrek aan intelligentie vaak een krachtige verklaring is voor racistische tendensen.

Dus wie tasten onze cultuur nu eigenlijk aan?

Ik heb geen idee Karim.

Misschien die Turken, met die demonstratie toen en die Hitlergroet op Plein ’40-’45?

Misschien de Salafisten, die meer dan de helft van de Marokkaanse Moskeeen in A’dam hebben overgenomen?

Een mevrouw als Sylvana Simons die, in eloquente bewoording als een echte Neerlandica, strijdt voor het behoud van pluriformiteit en gelijkheid? U weet wel, die verlichte waarden waar onze cultuur zo nauw mee vervlochten is. Of een man als bijvoorbeeld Peter Breedveld, die zich in uitstekend Nederlands niet alleen sterk maakt voor het vrije woord, maar zich ook hard maakt voor rechtvaardigheid en bescherming van de zwakkeren binnen onze samenleving.

Dit is de "Neerlandica" die toegeeft nooit boeken te lezen?

Of zijn het misschien die figuren zelf? U weet wel, die het hoogst van de toren blazen dat ze onze cultuur in bescherming nemen? De achterlijke Neanderthalers die dag in dag uit bovengenoemde Nederlanders in hun bestaan bedreigen middels doodsbedreigingen, intimidatie of het bezigen van nazistische termen als ‘omvolking’? Zijn het niet juist deze mensen, zij die hét artefact van onze cultuur, namelijk onze mooie taal, niet fatsoenlijk beheersen en dus ook niet kunnen overbrengen op volgende generaties die hét grote gevaar vormen voor ’s lands cultuurbehoud?

Je klinkt een beetje als Mao, Karim.

Dial it down, okay?

Ja dat is even schrikken. Er komt bij het behoud van onze cultuur wel wat meer kijken dan een gebrek aan melaninecellen in je huid. Wat geeft racisten het idee dat ze mijn, onze, cultuur kunnen claimen terwijl ze totaal niet bij machte zijn deze cultuur over te brengen op volgende generaties? Denken ze nu echt dat het hebben van een spierwitte huidskleur voldoende is, en daarmee de kous af is? Nou dat dacht ik dus mooi effe niet, zo makkelijk kom je niet weg met een claim op ‘onze cultuur’. Als er namelijk iets belangrijk is voor het behoud van de Nederlandse cultuur, dan is het wel een gedegen kennis van onze geschiedenis en op zijn minst een fatsoenlijke taalbeheersing. Iets wat ik, een licht getinte man, en vele gekleurde Nederlanders met mij, uitstekend beheers.

Je schrijft slecht, Karim.

Maar inderdaad zonder spelfouten.

Wil je een lolly, of een ijsje als beloning?

IJsje

Het probleem is, Karim, dat zo vreselijk migranten dat niet doen.

Je kunt bijvoorbeeld eens gaan winkelen in Amsterdam Nieuw-West, net even buiten je bubbel?

Daar kun je veelal niet in het Nederlands bestellen in winkels.

Er vinden daar – gek genoeg – ook al twee (2) jaar lang allerlei liquidaties plaats.

En vrij recent een heus afgehakt hoofd.

Maar no worries, die liquidaties en hoofden afhakken horen een beetje bij die andere cultuur.

En vormen dus inderdaad geen bedreiging voor de onze.

Je moet gewoon niet de verkeerde kleur auto rijden, dan word je ook niet per ongeluk doodgeschoten.

Cultuur is geen witte huidskleur, cultuur is geen uiterlijk kenmerk. Cultuur reduceren tot een dergelijk simplistisch kenmerk is op zich al een verkrachting van onze mooie cultuur. Mijn cultuur, de Nederlandse cultuur claim ik door haar mij eigen te maken. Door haar historie, filosofie maar ook haar taal te begrijpen en te waarderen. En door de schoonheid van mijn cultuur, de Nederlandse cultuur over te brengen op anderen (ook over de grens).

Okay Karim.

Ik ben gek op Jazz en Science Fiction films. Mijn favoriete Islamitische Jazz pianist? Ehm…. nou ik heb er zoveel, dat wordt echt teveel om op te noemen? How about mijn favoriete Moslim sci-fi films, mijn top 10? Nou ik zou het echt niet weten, er zijn de laatste jaren zo vreselijk veel goede Islamitische science-fiction films uitgekomen. Ik vind wielrennen een hele bijzondere sport. Ik fiets zelf graag en ik kijk het graag. Mijn favoriete Islamitische wielrenner? Nou, de laatste decennia winnen die gasten vrijwel alles… dus opnieuw… teveel om op te noemen.

Moet ik beginnen over schilderkunst? De Grote Meesters? Literatuur? Theater?

Stuk voor stuk immigranten uit Amsterdam Nieuw West die bovenaan alle lijstjes staan?

Zij die pluriformiteit haten en mijn cultuur, de Nederlandse cultuur, claimen, zijn het grootste gevaar voor ons allen die onze cultuur liefhebben. Ik heb het over de simpele zielen die nog steeds denken in postkoloniale termen als ras en ‘omvolking’.

Ehm, Karim?

Het website waar je voor schrijft?

Joop.nl?

Dat is VARA Magazine.

Alles netjes betaald door overwegend witte belastingbetalers.

Dat zijn de mensen die je het meeste moet bashenanders word je straks ontslagen bij Joop.

Je werkt voor de overheid, kutlul en dat maakt je een ambtenaar, een echte apparatchik.

Ras, kleur, afkomst en etniciteit, identity politics? 

Dat zijn de core values van Joop.nl.

Niet die van de witte, heterosexuele, suflul overleg-papa uit Almere, of Bunschoten.

Of je het nu wilt of niet, de tijd dat je aan de kleur van iemands huid kon zien of hij of zij Nederlands was is voorbij.

Deal with it.

Turken

Je hebt gelijk Karim.

Het is onmogelijk om aan hun huidskleur te zien wie Nederlander is en wie niet.

Al die Turkse vlaggen zitten in de weg.

Zou je de volgende keer niet zo willen schreeuwen?

Je komt wat driftig (en weinig tolerant red.) over.

Neem een ijsje en kalmeer een beetje.

Share