Klimaatverandering? Who cares!

, , Comments Off on Klimaatverandering? Who cares!

Helaas. Pindakaas.

De G7 laat het weer eens afweten.

NU.nl: ‘G7-landen bereiken geen overeenstemming over klimaatverklaring’.

Niet? He, wat sneu.

De Verenigde Staten lagen dwars bij het bereiken van een nieuw akkoord over dit onderwerp. De nieuwe president Donald Trump liet eerder al weten dat klimaatproblemen geen prioriteit voor hem hebben. Hij geldt als een klimaatscepticus, die de meeste wetenschappelijke onderzoeken op dit gebied terzijde schuift.

Donald Trump's cabinet of horrors ligt dus dwars.
De "Verenigde Staten" hebben daar weinig mee te maken.

Diezelfde dag – kwam ik dit tegen.

Het was geplaatst onder “O” van “Overig”.

NU.nl: Tweederde van Great Barrier Reef beschadigd door koraalverbleking.

Volgens wetenschappers tast de verbleking een gebied van 1.500 kilometer van het koraalrif aan. Op steeds meer plekken in het Barrier Reef ziet men koraalverbleking. De verbleking van koraal is het gevolg van verlies van algen. Daardoor verliest steenkoraal haar kleur. De wetenschap wijt het fenomeen aan klimaatverandering. Door de steeds vaker voorkomende koraalverbleking in een kortere tijdspanne heeft het aangetaste koraal onvoldoende tijd om te herstellen.

Deflated Earth

Het Great Barrier Reef, een koraalrif dat bestaat uit duizenden kleine koraalrifjes, staat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst. De Verenigde Naties noemen het koraalrif de “meest biologisch diverse” ter wereld en beschrijven het gebied als “een rif met enorme wetenschappelijke waarde”.

Maar niet lang meer.

Ik zeg dit al geruime tijd. De mens mag dan afstammen van apen? We gedragen ons veel meer als insecten. Sprinkhanen om precies te zijn. We zijn een sprinkhanenplaag met zware machinerie. En we zullen blijven vreten, zagen, hakken, graven, delven en slopen tot alles, maar dan ook alles… kapot is.

Share