Kadootje Voor Burgemeester Van Der Laan

, , Comments Off on Kadootje Voor Burgemeester Van Der Laan

Deze post zal mij beslist niet populair maken.

Parool: Van der Laan wil medicinale wiet laagdrempeliger maken.

Waarom?

Ik kan mij nu niet herinneren dat van der Laan in de afgelopen decennia zo vreselijk pro medicinale cannabis was?

Het komt omdat hij ernstig ziek is.

Hij ziet er slecht uit op die foto.

Ik vind het echt sneu voor ‘m.

Medical Marihuana

Ja, ik weet hoe dat klinkt.

Het is echter wel waar. Ik ken een hele rits mensen die dolgraag rookten en dronken. Als ik dan ergens na het eten een joint rolde en begon te roken? Dan rookte er vrijwel niemand mee. Nee, geen wiet, dank je. Jezus rook je nog steeds wiet? etc. Ik zong dan altijd het Evangelie van Cannabis. Geweldig spul. Kun je van alles mee doen. Textiel, brandstof, hars en een hele rits pijnstillende en rustgevende middelen van maken. Daarna vinden mensen je helemaal vreemd. Ze zien je meteen als zo’n die hard coffeeshop hanger die de hele dag Bob Marley draait.

Mijn antwoord was dan altijd – steevast.

Wacht maar tot je echt ziek wordt, okay?

Ik heb mensen gekend met spierziekten, gewrichtspijnen, MS, maag- en darmaandoeningen, zenuwpijn, napijn van operaties, HIV/AIDS, rugklachten, knieklachten en yes… kanker.

Chronisch zieke mensen met aanhoudende klachten eten en slapen heel slecht. De aanhoudende pijn maakt het leven helemaal ondragelijk.

Een joint, een pijpje, of een kopje wiet-thee kan dan voor een hele hoop verlichting zorgen.

Sommige HIV patienten slikken zoveel medicatie dat ze de hele dag door braken.

Wiet kalmeert de maag.

Kankerpatienten die chemo ondergaan?

Idem dito.

Don’t get me wrong, ik vind het hartstikke goed dat Van der Laan zich zo positief uitspreekt en inzet voor medicinale wiet.

Ik vind het alleen wat sneu dat ie nu zelf zo ziek is.

Veel mensen zullen zeggen, tja, nu is ie ziek, dus nu wil ie alles proberen om de pijn en ellende te stoppen.

Zijn inzet had meer impact gehad als ie niet zo ziek was.

Aan de andere kant, kan hij er straks met zijn collega’s in Den Haag, een vreselijk persoonlijk, schrijnend en zielig verhaal van maken.

Ik hoop dat ie dat doet.

De pijn, de ellende, de slapeloosheid, geen trek, de afschuwelijke medicatie, de hele dag misselijk, braken, de gekte in je hoofd?

Hij mag het er van mij goed en stevig in rammen.

Kanker is afschuwelijk.

Ik hoop dat de wiet helpt.

Geachte Burgemeester,

Slimk1nd begrijpt dat u ernstig ziek bent. Wiet helpt. Goed voor de maag, goed voor de darmen, goed voor de eetlust. Het verlicht de pijn en zorgt voor de nodige ontspanning. 

Wij adviseren de volgende coffeeshops: De Loft, Pablow Picasso, Coffeeshop 156.

Meer bij uw ambtswoning in de buurt treft u: Boerenjongens Centrum, Superskunk en Coffeeshop Balou.

Dat zijn allemaal prima shops.

Ik heb geen idee wat uw precieze klachten zijn. Maar op dagen dat u het echt niet meer trekt? Ik adviseer dan een grote kom yoghurt met muesli/cruesli (je krijgt dan vocht binnen en yoghurt ontgift goed) en dan een pijp. Ik zou een klein houten pijpje scoren. Zeg 15-20cm lang. Daarnaast zou ik een Budbomb aanschaffen. Dat is een wat meer high end pijp. Als je echt veel pijn hebt? Dan zou ik die budbomb pakken. Dat voel je meteen.

Met uw toestemming zouden wij u graag wat wiet toesturen (2 soorten, 2 zakjes van 10€). Noem het een relatiegeschenk, een beetje zoals de overbodige en onnodige bloemen die je krijgt als je in het ziekenhuis ligt. U bent een ok Burgemeester. Na sjoemelende Ed van Thijn, deugridder Schelto Patijn en slappe hap Job Cohen kon onze stad dat wel gebruiken.

Neem even contact op via ons mail-adres en vertel ons waar we het heen moeten brengen/sturen.

Wij wensen u veel sterkte.

Hoogachtend,

SlimK1nd

Share