Juf Deugkut Is Single En Dol Op Sjoelen (De Preutse Jeugdkruisvaarder Exposed, In Defense Of EinsteinBarbie)

, , Comments Off on Juf Deugkut Is Single En Dol Op Sjoelen (De Preutse Jeugdkruisvaarder Exposed, In Defense Of EinsteinBarbie)

Het schooljaar is begonnen.

De hele zomervakantie lang zitten de Jeugdkruisvaarders in hun kampement hun zwaarden en bijlen te slijpen en hun harnas en schild op te poetsen.

Zodra het nieuwe schooljaar begint, duikt men met hysterical abandon opnieuw de Jeugdkruistocht in.

Iedere veldslag telt.

Vandaag gaan we kennis maken met Juf Deugkut.

Juf Deugkut kampt – al jaren – met allerlei persoonlijke problemen en zelfbeeld issues. Ze is al geruime tijd single en haar vorige relaties waren allerminst succesvol. In haar eenzaamheid is zij haar teleurstellingen in dit leven gaan projecteren op de jonge kinderen die zij les geeft. Ze is niet zomaar een Juf die Nederlandse les geeft, ben jij mal??! Zij is een Jeugdkruisvaarder! Zij is dapper aan het marcheren in de Jeugdkruistocht! Alle kinderen VWO advies (ook de kinderen met een verstandelijke beperking)! Geen kind meer een beugel! U en ik maken dat waarschijnlijk niet meer mee. De kinderen in de klas van Juf Deugkut maken echter een goede kans, dankzij haar selfless efforts.

Niet schrikken.

Meet Juf Deugkut.

Ja. Het. Staat. Er. ALLEMAAL. Echt.

Dit is de kernproblematiek van de Jeugdkruisvaarder.

Sex Ed Children

De Jeugdkruisvaarder is zo fokking ver heen van enige empirisch waarneembare realiteit in de directe omgeving dat dit soort uitspattingen, dit soort schuimbekkende waanzin, geregeld voorkomt.

We gaan Juf Deugkut – met al haar gebreken – dus meenemen naar Planeet Aarde, waar feiten een hele vreemde rol spelen.

Lieve, lieve Juf Deugkut,

Hoe is het met jou? Nog steeds single? Maak je niet druk. Er zijn zat leuke mannen van 37 die graag gaan sjoelen in het bejaardencentrum. Je komt er daar vast zo eentje tegen.

Ik duik er meteen in: Die kleine mensen in je klas? Dat noem je kinderen. Ze hangen zo’n 3-4u per dag op hun telefoon/online. Ze zijn door weinig echt geboeid en veelal slechts kortstondig met dingen bezig die wel hun aandacht weten vast te houden. Een vak als Nederlands, een taal die je reeds spreekt en schrijft en grotendeels met spelling checker naar perfectie kunt cleanen, is nu eenmaal geen superleuk vak. Literatuur, in de breedste zin des woords, is wat Nederlands leuk maakt. Andere taal, niet dagelijkse taal, fantasievolle verhalen vol wijsheid, verdriet, spanning, verwondering en avontuur. 

Je kunt die kinderen (dat zijn die kleine mensen) natuurlijk allemaal dwingen om alleen Nescio en de Beatrijs te lezen, maar let’s face it: dat zou een beetje vreemd zijn. Er is namelijk een gigantisch aanbod van geweldig leuk geschreven Nederlands. In boekvorm, sure, maar AL die kinderen (dat zijn die kleine mensen) hangen online. En online? Daar valt helemaal veel te lezen. Die kinderen (die kleine mensen) lezen dus VEEL meer dan wij vroeger OOIT deden. Wij hadden namelijk geen internet. Tuurlijk ze spelen een hele hoop games en kijken een hele hoop shitvideo en film, maar dan nog lezen ze vele malen meer dan wij ooit deden.

Als een schrijver bereid is om een praatje te komen houden ergens voor een groep kinderen (die kleine mensen), dan valt het meestal tegen. Ik ging met mijn school naar de Meervaart waar een dronken, stotterende dichter een gedicht stond te hakkelen over de eerste hond  in de ruimte. Het was allemaal vrij depressief, want die hond ging dood en zo, maar hij moest er – door z’n substance abuse – vreselijk om lachen. Dat vonden we allemaal geestig natuurlijk, maar het bracht ons weinig bij over dichtkunst.

Je wilt dat er een interessant schrijver langs komt.

Een jong iemand, een flashy iemand, een beetje gek en anders iemand.

Nou ja… JIJ, Juf Deugkut, wil dat heel duidelijk niet. Jij wilt een stoffige, kalende vent van een jaar of 47 die ook iedere donderdagavond wil sjoelen van 8-9 in het bejaardencentrum. Die kinderen (die kleine mensen) echter, die zouden het utieraard geweldig vinden als niemand minder dan fucking EinsteinBarbie komt opdagen.

She’s a fucking rockstar!

Als je geen Jeugdkruisvaarder was en niet als een blinde zeloot aan het marcheren was in de Jeugdkruistocht, dan zou je moeten begrijpen dat de combinatie: KLASLOKAAL en ROCKSTAR?

Niet zo vreselijk fokking vaak voorkomt, okay?

Ik stel daarom het volgende voor:

Jij meldt je zo snel mogelijk ziek, zwak, misselijk of onderweg. Je bent duidelijk niet in staat om op adequate wijze om te gaan met je directe omgeving. Je hebt een vorm van dwangverpleging en medicatie nodig. No worries, dat baantje ligt gewoon op je te wachten als je over anderhalf jaar zwaar verdoofd her-intreedt op een 24u contract, “om te wennen”. (Dat noemen ze arbeidstherapie).

Wat wij dan doen is regelen dat die kids Einstein-fucking-Barbie voor de klas krijgen, want dat maakt niet iedereen mee. 

We hebben dan de volgende “ingredients in the mix”.

1.) Een klaslokaal vol pubers

2.) Een boek waarin sex en sexualiteit ruim aan bod komt

3.) Een rockstar die het boek geschreven heeft en werkelijk over alles een uitgesproken mening heeft

4.) Geen Deugkut in dat klaslokaal om de boel te verzieken voor die kids.

Je mag dan donderdagavond – na sjoelen – zoveel boeken verbranden als je wilt. Kijk wel uit met boeken van Joodse schrijvers. Als iemand dat merkt kun je allerlei gezeur krijgen. Dat las ik online, dus dan is het waar.

Tot slot: ik hoop dat je ontslagen wordt, of inderdaad langdurig en ernstig ziek wordt.

Liefs,

XoXo

Bezorgde Vader

Mevrouw Barbie?

Ik ben geen fan van u, noch van uw werk. Hetgeen hier is gebeurd echter is schandalig. Ik bied u mij diepe en welgemeende excuses aan. Als schrijver geconfronteerd worden met de hysterische, labiele en emo waanzin van een Jeugdkruisvaarder Deugkut is beslist geen pretje. Is dit uw eerste keer dat u met een Jeugdkruisvaarder te maken hebt? First contact is altijd zwaar. Ik werd uitgemaakt voor “lid van een drugskartel” tijdens mijn eerste ontmoeting, lang, lang geleden in 2013. Het zijn zieke, verdorven zeloten. Conservatief, bekrompen. Het hele spectrum van pedagogie bestaat uit tucht en belonen. Dit soort uitspattingen zijn helaas de norm. De Jeugkruisvaarder is een gillende gek die helemaal niets meer van zijn of haar omgeving begrijpt. Men is bezig met de heilige missie, de Jeugdkruistocht marcheert voorwaartsch! … en alle beschaving ende ratio zal daar voor moeten wijken.

Zou u mij een plezier willen doen?

Ik ken die kutschool niet, dus zou u er zorg voor willen dragen dat Juf Deugkut, de Jeugdkruisvaarder een linkje ontvangt naar deze post?

Mijn dank is groot.

Fok dat wijf, fok die school!

Sterkte.

 

[ SlimK1nd ]

Share