Jij Wilt Promotie Maken Bij Politie? Sla Dan Je Vrouw In Elkaar!

, , Comments Off on Jij Wilt Promotie Maken Bij Politie? Sla Dan Je Vrouw In Elkaar!

Goedemorgen.

Ik loop al geruime tijd te roepen dat het bar en boos gesteld is met de top bestuurders van onze geweldige, diverse en tolerante stad.

Bij de Stopera is het een komen en gaan van allerlei leuke “externen” (specialisten en consulenten) die dikke facturen sturen voor god know’s what.

De “externen” zijn steevast vriendjes en/of bekenden.

Baantjes in het dagelijks bestuur en andere leuke topfuncties worden verdeeld onder weer andere vriendjes en vriendinnetjes.

We hebben recent geleerd dat zelfs de knuffel Salafisten van de Gemeente ordinaire graaiers zijn.

In mijn “hobbygebied” – Jeugdzorg – is het helemaal erg; vrijwel alles en iedereen die ik ben tegengekomen is zo corrupt als de pest. Ik kan die corruptie ook bewijzen. Helaas wil het OM, de Officier van Justitie Beleid en Strategie – Mw. Braakhuis – niet eens naar de bewijzen kijken. Ze liet mij eind 2013 in een gesprek weten: “U moet niet zo klagen over bestuurders, zo hoort dat niet”. Belangrijke bestuurders moeten namelijk vooral beschermd worden; no matter how royally they fuck things up.

Dat geldt voor overigens ook voor directie, teamleiders en grondpersoneel.

Ook bij Politie is het – al jarenlang – een absoluut drama.

Ik kwam dit afgelopen weekend al tegen, maar voelde mij wat ziekjes.

Leest u even mee?

NU.nl: Politie neemt nog finaal besluit over geschorste voorzitter ondernemingsraad.

Korpschef Erik Akerboom heeft de omstreden oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie Frank Giltay ”een voorgenomen besluit verstrekt”, maar wil nog niets vertellen over de inhoud daarvan. Het besluit is nog niet definitief, omdat Giltay er eerst op mag reageren. NRC meldde vrijdagavond op basis van de ontslagbrief dat hij strafontslag krijgt vanwege ”zeer ernstig plichtsverzuim”. Hij zou misbruik hebben gemaakt van het budget van de COR.

Jeetje.

Weer een graaier in de politietop.

De politie laat weten ”na te gaan hoe het kan dat media beschikken over informatie uit het voorgenomen besluit”. Vooralsnog zijn er volgens de politie ”geen indicaties van interne betrokkenheid”. Wie dan wel achter het lek zit, kan een woordvoerder niet zeggen. Volgens de krant heeft Akerboom de brief in juli naar Giltay gestuurd. Het vertrouwelijke schrijven van twintig pagina’s bevat de resultaten van een langdurig integriteitsonderzoek naar de handel en wandel van de oud-voorzitter. Hij werd een jaar geleden al geschorst na een oriënterend onderzoek. Giltay, die eind vorig jaar werd geschorst, mag nog schriftelijk bezwaar maken tegen zijn ontslag.

De politietop heeft dat natuurlijk zelf gelekt.

Ze willen dolgraag van die gek af.

Straks gaat ie bezwaar maken en z’n ontslag aanvechten.

Dat wordt – met zoveel media aandacht – vrijwel onmogelijk.

Tegen Giltay is kort voor zijn schorsing aangifte gedaan wegens valsheid in geschrifte, oplichting, verduistering en ambtelijke omkoping. Het Openbaar Ministerie maakt waarschijnlijk in oktober bekend of hij zal worden vervolgd. Giltay zou als COR-voorzitter onder meer grote hoeveelheden alcohol hebben genuttigd op kosten van de politie. Hij declareerde bijvoorbeeld rekeningen voor diners met negen eters, waar acht flessen wijn werden genuttigd. Op een andere gelegenheid bestelde Giltay zonder verklaring 198 flessen prosecco, die werden bezorgd aan zijn echtgenote, en gaf hij 5.000 euro uit aan onder andere theaterkaartjes en een golfclinic op een veiling.

Die Frank is een echt gezelligheidsdier!

Met Frank kun je reuze leuk stappen.

Die gaat met een taxi naar huis!

(Als een balletje red.)

Ook zou de Giltay oneigenlijk gebruik hebben gemaakt van een creditcard, die hem door de politie was verschaft. Hoewel het pinnen van contant geld hem was verboden, nam hij binnen een jaar 14.000 euro op. Hij kon veel van die uitgaven niet verantwoorden en vroeg verkopers om facturen aan te passen. Het ministerie van Justitie heeft een onderzoekscommissie aangesteld. Die bekeek het uitgavenpatroon bij de COR, die een jaarlijks budget van ongeveer 1,5 miljoen euro had. Het onvermogen van de politietop en het departement om daar iets aan te doen is ook onder de loep genomen.

Veertien duizend euro cash vanaf de politie creditcard?

Is ie een junkie? Gokverslaafde?

De zogeheten commissie Ruys presenteert haar bevindingen op 12 september. Eigenlijk zou dat al eerder gebeuren, maar de presentatie werd uitgesteld nadat oud-korpschef Gerard Bouman in de zomer een zware hartaanval kreeg, waaraan hij op 31 juli overleed. Bouman heeft in het integriteitsonderzoek van de politie verklaard dat hij het te druk had om de uitgaven van de centrale ondernemingsraad in de gaten te houden. Wel gaf hij toe de oud-voorzitter persoonlijk 4.000 euro te hebben geleend om hem te helpen bij het aflossen van zijn twee hypotheken. Toen Giltay in 2015 werd gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vrouw, verzekerde Bouman hem dat hij voorzitter van de COR kon blijven. Vlak voordat Bouman begin 2016 vertrok bij de Nationale Politie, liet hij Giltay van schaal 9 naar schaal 11 bevorderen wegens bijzondere verdiensten. Giltay zou de vrije hand hebben gekregen van Bouman. De suggestie werd zelfs gewekt dat die veel door de vingers zag in ruil voor Giltays steun.

Hij sloeg z’n vrouw in elkaar en kreeg een fucking promotie?

Kreeg ie ook een nieuwe lease auto?

Dat is vast reuze leuk voor de slachtoffers van huiselijk geweld.

Die durven nu vast ineens wel massaal aangifte te doen.

Ik wist niet dat huiselijk geweld zo’n goede career move was.

hoofdagent

Nee Özlem, dat vroeg je de vorige keer ook.

Mijn dochter heeft gewoon een zwemdiploma; ze is geen Syrische vluchteling. 

Wat ik wel graag zou willen weten is het volgende:

Hoe is het de fok mogelijk dat een gek die tien duizenden euro’s verduisterd en z’n vrouw in elkaar slaat een fucking promotie maakt?

Als jij je haar nu even afdroogt dan wil ik daar graag eens met je over van gedachten wisselen, goed?

Update: 5-9-2017 - 06:00

Ik kwam dit vanmorgen tegen. Ik zei het al: Politie heeft de brief zelf gelekt.

GeenStijl: Korpschef Akerboom lekt ontslagbrief interne graaifraudeur naar NRC.

Share