Israel is superstom… maar Peter Vandermeersch DEUGT!

, , Comments Off on Israel is superstom… maar Peter Vandermeersch DEUGT!

Och jeetje.

Het alwetende, diverse, objectieve orakel schrijft?!??!

NRC: Israël weigert correspondent NRC verlenging visum.

Als je meer wilt weten over dat geweldige Israel en persvrijheid?

Dan zou ik wat Human Rights rapporten lezen. In Israel (bezette gebieden en elders) worden kranten gesloten, journalisten vervolgd, het land uitgezet, opgesloten (administratieve detentie) of gewoon kapot geschoten (met “rubberen kogels” maar die komen heel hard en ongelukkig aan). Websites worden geregeld uit de lucht gehaald. En dan is er natuurlijk Hasbara, de formele “uitleg” in het kader van national security.

Derk Walters, die sedert september 2014 onze vaste correspondent is in Israël, moet begin juli het land verlaten. Dat gebeurt op bevel van het ‘Government Press Office’ (GPO), dat onder de bevoegdheden valt van de eerste minister. Eind maart besloten de Israëlische autoriteiten Walters nog maar een visum van drie maanden te geven. Formeel protest van de hoofdredactie tegen deze uitwijzing van onze correspondent heeft niet geholpen. Op 4 april bevestigde Israël het besluit. Wij kunnen niet anders dan het besluit te zien als een poging van Israël om vrije en kritische nieuwsgaring over dat land te belemmeren.

Ik vind de artikelen van Derk Walters eigenlijk vrij slecht.
Kan dat niet de reden geweest zijn?
Hij schrijft kut?

Israel is heel gemeen tegen het NRC en hun correspondent in het bijzonder.

Aah. De. Gossie.

Kusje Erop?

Opmerkelijk is wel dat de GPO in zijn laatste brief van 4 april het niet meer heeft over de aard van de berichtgeving van Walters. ‘The nature of Mr Walters’ publications from Israel was never a factor in our decision’, luidt het. Dat is in tegenspraak met eerdere verwijten over activisme. ‘The GPO believes that Mr . Walters reports from Israel have been professional and in keeping with ethical journalist practices’, schrijft de GPO. Met dat laatste kunnen we het enkel eens zijn. En juist daarom is de manier waarop Israël onze correspondent het land uitzet een vlek op het blazoen van een land dat zich zo graag presenteert als een rechtsstaat.

Ehm, Peet?

Israel is een hoop dingen, maar een rechtstaat?

Really?

Na meer dan 60 jaar bezetting?

Zeg Peet, wist je trouwens dat Nederland ooit bezet was?

Echt waar.

Door Duitsers.

Die deden ook al zo gemeen.

Als we op 4 Mei die verdronken vluchtelingen herdenken?

Dan mag je ook stilstaan bij die bezetting en zo.

Hasbara Logo

Share