In De Schaduw Van De Heiland: De Eerste “Mention” (Elisabeth Steenhoven)

, , Comments Off on In De Schaduw Van De Heiland: De Eerste “Mention” (Elisabeth Steenhoven)

Kent u Elisabeth Steenhoven?

Ik kende haar ook niet. Ze reageerde ooit op een tweet naar een artikel op dit blog (positief red.). Ik bedankte haar toen voor haar respons en vroeg haar of ze zo af en toe eens ons blog wilde lezen. Ik deed dit via een DM via Twitter. Toen reageerde Elisabeth weer terug en vroeg aan mij zo van, gut, hoe is het mogelijk dat jij mij rechtstreeks een message stuurt, zonder dat ik je volg? Ik heb Elisabeth toen uitgelegd dat ze dan haar instellingen, haar settings moet aanpassen, want die waren zo ingesteld dat (volgens mij red.) iedereen haar nu rechtstreeks een message kan sturen.

Als iemand reageert op een tweet, of een artikel, dan probeer ik die persoon altijd online te vinden en hun materialen en content te bekijken. Ik vond Elisabeth op Twitter. Ze is de Directeur van KARMA, een “network” voor mensenrechten in Libya, Yemen, Iraq, Syria “and more”. Ik scrollde een beetje door haar Twitterfeed en al snel bleek dat ze een vriendin is van niemand minder dan de Heiland zelf: Yvonne Snitjer.

Yvonne werkt voor Joop.nl en werd recent gearresteerd in Libya. Yvonne is al 48 en heeft zelf geen kindjes. Ze lijdt aan “white man’s burden” dus besloot ze af te reizen om al die mooie, laagopgeleide, bruine kindjes met die mooie krullen en die bruine ogen te redden van zichzelf. Dat pakte niet helemaal uit zoals gepland. Yvon werd – na gevangenis – het land uitgewipt en mag nu niet meer terug. Dat vindt Yvon hartstikke stom en echt vet nergens op slaan.

Elisabeth had een aantal tweets over die arme Yvon. Eerst was ze “vermist” (gearresteerd red.) en toen gelukkig “terecht” (in een cel red.) en uiteindelijk “veilig en weer thuis” (het land uitgewipt red.) Het AD had een leuke foto. Elisabeth haalde Yvon op van Schiphol. Daarna kon Yvon even lekker uitpuffen thuis op de bank bij Elisabeth. Yvon was “niet blij” (dat ze gearresteerd was en daarna het land was uitgewipt red.) maar dook meteen op Twitter met de heldere hand van de bedelaar: “Ik heb inkomen nodig voor in NL. Ik wil best een lezing geven of zo”.

De arrestatie, het land uitgewipt worden en nu veilig thuis op de bank bij Elisabeth op zoek naar “inkomen voor in NL”, bracht de nodige media-aandacht met zich mee.

En dat is goed nieuws voor Elisabeth.

Zij is namelijk de vriendin van de Heiland. Dus is Elisabeth nu ook een beetje beroemd.

Dit is een Parool search.

elisabeth-steenhoven

Tot dit incident had niemand, maar dan ook niemand van Elisabeth gehoord.

Maar daar komt nu verandering in.

Parool: Marokkaanse vrouwen demonstreren in het centrum.

Het artikel gaat nergens over. Een piepklein groepje Marokkaanse meiden protesteerde tegen de vreselijke situatie in het Rif gebied. (De meerderheid van de Nederlandse en Amsterdamse Marokkanen komt uit dat gebied). We hebben in Amsterdam nu zo’n 22 liquidaties gehad door de Mocro Maffia. Twee onschuldige mensen doodgeschoten – ze reden de verkeerde kleur auto – men wilde eigenlijk iemand anders met zo’n kleur auto doodschieten. En als klap op de vuurpijl een afgehakt hoofd (en verbrand stoffelijke overschot red.) Daarnaast hebben we een afschuwelijke golf van terreur in Europa gezien. Daar demonstreren die Marokkaanse meiden uiteraard niet tegen. Dat gebeurt in EU (waar Nederland lid van is). Het gebeurt in Nederland (waar je woont). En het gebeurt in Amsterdam (waar je kinderen naar school gaan). Dat is dus wel prima. Laten we ons vooral vreselijk druk maken om dat Rif gebied en eens goed laten zien hoe vreselijk geweldig wij deugen en meeleven en zo. En daarna lekker hashtaggen en gillen en krijsen op Facebook.

En dan onderin….?

Tan. Tan. Taaaah!

Daariszedan!

Elisabeth? Je staat in het Parool!

Goed gedaan meid!

Als Yvon nou iets echt  vreselijks overkomt? Overval, moord, kop eraf gehakt, gekidnapt in een vreemd land?

Dan zit je zo aan tafel met Matthijs.

Gefeliciteerd.

 

Share