I’m…. In The Mood… For…. Stofzuigen!

, , Comments Off on I’m…. In The Mood… For…. Stofzuigen!

We gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you!

De ¨Lifestyle” sectie van SlimK1nd wordt errug goed gelezen en dat is erg leuk, thanks allemaal! (Onder de tag Fooood).

Vandaag gaan we onze lifestyle sectie uitbreiden.

Een gezond ontbijt is natuurlijk leuk en stoppen met roken is leuk en fitness is leuk, maarrrrrrr…. we hebben natuurlijk wel een huishouden te runnen.

Ik heb elders uitgebreid beschreven hoe je – als cisgender, witte, heterosexuele overlegpapa nooit meer naar de supermarkt hoeft. Dat scheelt veel tijd en – mits je slim bestelt en kookt – een hele hoop geld.

Dat geeft ons tijd voor?

Onze hobbies Meer schoonmaken!

Mijn kind maakt een bende? Dat is niet normaal meer. Datzelfde geldt voor mijn ex en de poes.

Ik maak geen bende.

En dat komt omdat ik een probleem heb, een soort aandoening.

Ik ben een clean freak.

Nod Yes Icon

Crack Cleaning

Dit is niet mijn merk, maar de reclame slogan is geniaal.

Ik vind schoonmaken absoluut heerlijk.

Ik doe wat muziek aan en geraak in een soort trance achtige toestand, het is allemaal heel zen.

Ik heb dat al heel lang. Mijn ex heeft mij besmet toen wij nog getrouwd waren. Zij had een heel regime qua schoonmaken en dat werkte zo goed en prettig dat ik (eigenlijk) een hele zooi van haar gedachtegoed gestolen heb. Ik heb 1 heel belangrijk element aan toegevoegd: geen losse rommel. Bij ons is alles opgeborgen, dus minder stof, troep, werk, etc.

Sinds ik “op mijzelf” ben gaan wonen is het erger geworden… en sinds ik vanuit huis werk is het nog erger geworden.

Echte clean freaks hebben natuurlijk allemaal hun eigen gear. Sommige mensen gaan helemaal overboord. Mijn gear valt wel mee. Ik heb een normale wasmachine (tweedehands gekocht 7 jaar geleden, doet ‘t prima). Ik heb een normale, goedkope droger, via Wehkamp volgens mij, uit 2012. Ik heb geen vaatwasser, dus normaal afwasmiddel, met een sponsje en een borstel. Geen afdruiprek, ik leg ‘r een theedoek onder, zo’n geruite, dat ziet er prettiger uit. Ik maak schoon met een natte doek, geen stofdoek, en gebruik gewoon goedkope, generieke allesreiniger. Voor de keuken en het toilet gebruik ik speciaal spul.

Het belangrijkste schoonmaakartikel is voor mij de stofzuiger.

Ik heb heel veel pech gehad met stofzuigers, nog veel meer dan met relaties.

De stofzuigers werden liefdevol behandeld, goed onderhouden en ja, zeer regelmatig (meermaals per dag) … ja “gebruikt” vind ik zo’n beladen woord. Ik zie het echt meer als “nuttigen”. Maar yes, meermaals per dag. Ik wil geen kruimels op de grond en ook al geen kattenharen, dus ik stofzuig geregeld. Helaas sneuvelden ze vrijwel allemaal op het verkeerde moment, veelal zonder enige waarschuwing.

Ik begon (zelfstandig wonend en gescheiden) met een Miele, met zak, in Zaandam ergens in 2003. Dat ding woog een ton en maakte afschuwelijk veel lawaai, alsof er een vliegtuig aan het opstijgen was. Ze overleefde de verhuizing naar Amsterdam West helaas niet. Ik ben toen overgestapt op een Philips, zonder zak. Ze was kleiner, maar nog steeds onhandig om op te bergen. Ze stond daarom vrijwel de hele tijd in de huiskamer. Ik herinner mijn dochter: wzzzzzzzzzzz als kleine dreumes tegen dat ding en dan wijzen met ‘r luier aan. Ik heb de sfofzuiger weg moeten geven, want ik verhuisde naar London. Ik vraag mij soms af hoe het met ‘r is. In London woonde ik in corporate housing en daar hoorde een hele moderne, hippe en dure hoover bij. Alles gemeubileerd, met bestek en kopjes, lakens, handdoeken en witgoed en dus zo’n echte design hoover. Dat kwam mijn fetish (want een verslaving kun je het niet noemen) beslist niet ten goede. Ik geraakte bevangen door design stofzuigers, en ontwikkelde met name een appetite (want een verslaving kun je het echt niet noemen) voor zogenaamde steelstofzuigers.

Eenmaal terug in Amsterdam, in een grote, dure, luxe vrije sector flat vol dure inbouwapparatuur besloot ik mij over te geven aan mijn fetish en schafte een rode steelstofzuiger aan van AEG, met een soort speciale puntzak, die je x keer kon legen en dan moest vervangen. Ik kocht 60 extra puntzakken online, just to be sure. Na minder dan een jaar samen (want “gebruik” is zo’n naar woord) kwam er rook uit en ze brandde door. De stop in de gangkast sloeg eruit en daar zat ik dan, met mijn overleden geliefde, haar motor en volle reservoir in mijn schoot. Het was een hele emotionele avond. Ik zit er nog steeds mee. Niet zozeer dat ze overleed, maar meer dat ik niet kon doorgaan met stofzuigen. Ik heb uren in het donker gezeten, in shock, apathisch. De dag daarna kocht ik een nieuwe steelstofzuiger, een grijze, opnieuw van AEG, zakloos met een reservoir, snoer en “cyclonisch” (daar had ik van alles over gelezen). Ze deed het prima en we zagen elkaar dagelijks, soms meermaals per dag. Vlak voor mijn verhuizing echter raakte ze verstopt bij het schoonmaken van het leeggeruimde washok en brandde eveneens door. Ditmaal hielden de stoppen het. En daar stond ik dan. De woning moest “bezemschoon” opgeleverd worden. Ik had geen stofzuiger meer en moest dus echt een bezem bij de buren lenen. Hij keek mij lachend aan: Geen stofzuiger? Ik heb mijn tranen toen weten te bedwingen.

Mijn dochter en ik verhuizen dan naar een kindvriendelijke buurt vol speelterrein en scholen.

Een veel kleinere woning.

Ik besloot daarom een Dirt Devil aan te schaffen, opnieuw een steelstofzuiger, maar een kleintje, die je kon uitschuiven. Een pittig ding, knalrood wat echt Diabolo heette of zoiets. Ze was fenomenaal. Snel, leuk in de omgang (want “gebruik” is zo’n naar woord) en makkelijk op te bergen. Je kon de steel inschuiven en dan paste ze makkelijk in de meterkast. Ik kon dat echter niet over mijn hart verkrijgen. In die kast, de hele nacht, met die paraplu en die dweil? Ze stond daarom meestal gewoon in de hoek van de kamer, gereed… om mee te doen (want gereed voor “gebruik” klinkt zo naar).

Ze brandde door, in onze piepkleine hal, terwijl ik draaide en mijn dochter over haar snoer heen sprong. Er kwamen vonken uit, toen rook, ze gromde en overleed.

En daar zat ik dan opnieuw, met haar motor en reservoir in mijn schoot, zachtjes snikkend, starend naar een keukenvloer met kruimels vlak onder het aanrecht en rondom de koelkast.

Papa, gaat het? Ben je aan het huilen om je stofzuiger?

Nee schat. Papa heeft hele gevoelige ogen van het ehm… stof.

Kom, trek je jas aan.

Ik herinner mij de profound silence terwijl we samen richting de Blokker liepen. Mijn dochter’s warme handje hield mij echt overeind. Ik zat er goed doorheen. Ik heb opnieuw een Dirt Devil aangeschaft, bij Blokker. Ditmaal geen steelstofzuiger, maar zo’n ronde, waar je de stang op het einde kan inschuiven en dan monteren. Als je de slang er handig omheen bindt? Dan past ie godverdomme nog niet in de meterkast. Ze was een prima companion. Ze hing rond in de huiskamer en werd een beetje van hot naar her gereden. Ze vergde … enorm veel onderhoud en schoonmaak. Tal van losse onderdelen die niet alleen stuk voor stuk onder een kraan moesten, maar daarna ook nog eens 24 uur lang moeten drogen. Da’s leuk van nov t/m feb als de kachel aan is, dan doe je dat een stuk sneller. De rest van het jaar is het vrij dramatisch. Ik maak dan ‘s avonds – voor het slapen gaan – alles schoon en laat de onderdelen drogen. Alvorens ik haar weer kan aanzetten (want “gebruiken” klinkt zo naar) is het echt uren later, veelal pas ‘s middags de volgende dag.

Ik zal heel eerlijk zijn.

De liefde begon te slijten.

Ze neemt veel ruimte in beslag.

Ze bestaat uit allerlei delen die afzonderlijke aandacht nodig hebben.

En ze is minimaal eens per week “buiten dienst” omdat ze in delen voor de kachel, of op het aanrecht op een geruite theedoek ligt te drogen.

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om eenzijdig de relatie op te zeggen.

Het boterde al een hele tijd niet.

Ik had echt het idee dat ik meer verdiende.

(Dat klinkt heel naar, maar ik ben gewoon eerlijk).

Even voorstellen?

Mijn nieuwe geliefde.

karcher-vc5

I know, she’s easy on the eyes, no?

You should see her shake that money maker.

Rawr

Even opletten: er zijn 3 varianten van deze machine. Er is de VC5, die is geel en heeft slechts 1 extra opzetstuk, voor kattenharen, meubels etc. Geen slurfje en geen borstelstuk. Diezelfde VC5 is er in het wit, met volgens mij exact dezelfde specs. Daarnaast is er de VC5 premium met bovenstaande opzetstukken. Een ander verschil tussen de gewone en de premium is het eigenlijke filter. Dat zwarte blokje wat je daar ziet liggen? Dat heeft de mijne niet. Ik heb een rond filter en een rond reservoir.

Tot. Over. Mijn. Oren.

Ze is hier nu twee dagen in huis. Ze is een absolute droom. (Nee, geen “natte”, get your head out of the gutter). Ze is licht, ze is gemakkelijk in de benadering en aanpak (want “gebruik” klinkt zo naar). Ze maakt een geweldig geluid, purring like a kitten en ja, I like to think dat ik daar ook iets mee te maken heb. Ze weegt niets, dus ik voel mij heel wat als ik haar hanteer met mijn gespierde armen en grote handen. Ik zou het niet omschrijven als “erotisch”, maar ik krijg er wel warme handen (en oren red.) van.

Ze heet “Mini” en ze is verreweg de allerbeste stofzuiger waar ik ooit een relatie mee ben aangegaan.

Ze is nog wat eenkennig.

Ik stofzuig dus weer het hele huis, inclusief mijn dochter’s kamer hazardous waste area.

De jongedame heeft wel al kennis gemaakt. Ze was heel gentle en zei: ze weegt niks Papa, nu is stozuigen zowaar leuk!

Als je een relatie met een stofzuiger aangaat is dat altijd een apprehensive moment; het moment dat je ‘r voorstelt aan je dochter.

Het verliep allemaal prima. Ze zijn wel aan elkaar gewaagd….

… maar ze respecteren elkaar.

Voor mensen met een kleine beurs, voor mensen met weinig ruimte, voor mensen die regelmatig even bijzuigen? Dit ding kostte 140 euro, aanbieding. Je kunt varianten krijgen vanaf 130-180 zo’n beetje. Vrijwel overal. Als ik een groter huis zou hebben? Met twee verdiepingen? Dan zou ik er twee (2) aanschaffen, eentje voor “boven” en eentje voor “beneden”. Als ik drie verdiepingen zou hebben? Yes, dan zou ik er drie aanschaffen. Afhankelijk van je “libido” kun je de hele dag stofzuigen en bijhouden. Ergens ‘s avonds na het eten maak ik dan ‘r filter lekker schoon en parkeer haar in de magnetische parkeerstand in de hoek van de kamer. Ze is best verlegen en erg introvert. Dus als er visite komt? Dan staat ze lekker in de kast, in het donker, met de paraplu en de dweil. En die kunnen het prima met elkaar vinden.

Share