“Ik begrijp dat u aangifte wilt doen, maar u bent Sylvana Simons niet, dus dan kunnen we weinig voor u doen”.

, , Comments Off on “Ik begrijp dat u aangifte wilt doen, maar u bent Sylvana Simons niet, dus dan kunnen we weinig voor u doen”.

Oh guweldug!

You cannot make this shit up!

Zoals de oplettende SlimK1nd lezer weet, ben ik recent “verhoord” door Politie. Ik ben beschuldigd van “belediging”.

Blame The Victim: Klassen”Justitie” In Republiek Kukenheim (Post Politieverhoor Rant)

Tijdens mijn verhoor heb ik diverse keren opgemerkt dat ik het uitermate vreemd vindt dat “belediging” (onder smaad en laster) door twee (2) hele rechercheurs onderzocht wordt terwijl er niets gepubliceerd is. Deze belediging heeft plaatsgevonden via email. Ik mailde een ambtenaar en die is “beledigd”. Ik legde tijdens mijn verhoor uit dat “ambtenaartje pesten” helemaal niet strafbaar is. Ik snapte niet goed waarom dit “misdrijf” zoveel prioriteit kreeg. Politie heeft het hartstikke druk, veel aangifte wordt geen ruk mee gedaan, je moet je eigen verkrachter opsporen? Waarom zoveel drama en inspanning voor die “belediging”.

De ene rechercheur was niet echt aanwezig. Hij zat er wel bij en zo, maar hij gebruikte het meer dan twee uur durende verhoor (ik was lekker aan het babbelen) vooral om op z’n telefoon te spelen… eindeloos lang. De tweede rechercheur moest derhalve met een lulsmoes komen. Hij draaide er omheen en kwam met nou, wij controleren niet wat op ons bureau komt… maar gaf aan het einde bij vertrek toe dat ie nog nooit “belediging” had meegemaakt. Dit waren beide grote, forse en vooral sterke mannen; die doen serious crime, die zijn ‘s nachts op pad en krijgen met echte beesten te maken. “Belediging”? Da’s geigh voor deze heren. Vanwaar al die inspanning? Vanwaar al die prioriteit? Jullie hebben toch nergens tijd voor?

Mij werd uitgelegd dat men “alle” meldingen uiterst serieus neemt.

Let’s test that claim, shall we?

Dit is voor rechercheur Tank.

Ik wil echt graag weten waarom dit op je bureau kwam en ik wil ook graag weten wie het aan je gaf en van wie die persoon het weer kreeg?

Parool: In Amsterdam belandt aangifte het vaakst in prullenbak.

He… dat is nou sneu.

De titel beweert precies wat ik beide rechercheurs uitlegde.

We doen niks, nul komma fuck met aangiftes.

Maar als mevrouw Plaswekker “beledigd” is door een email?

Dan hebben we direct twee rechercheurs on da case!

De kans dat er geen vervolg wordt gegeven aan een aangifte van een misdrijf is het grootst in Amsterdam. Bijna tweederde van de aangiftes (64,8 procent) in Amsterdam belandt na screening direct in de prullenbak.

Wow!

Cijfers om trots op te zijn.

Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft opgevraagd bij de politie. Elders in Nederland ligt dit percentage lager. Van de bijna 921.000 geregistreerde misdrijven in Nederland vorig jaar leidde 56 procent niet tot vervolgonderzoek. Bij vervolgonderzoek moet worden gedacht aan een opsporingsonderzoek naar de verdachte, buurtonderzoek of het bekijken van camerabeelden.

Teleurstellend.

Waarom is dat?

Is er een lulsmoes?

Het hoge aantal afgewezen aangiftes in Amsterdam heeft deels te maken met grootstedelijke problemen. De Amsterdamse politie noemt zelf ‘ontwikkelingen als radicalisering, terrorisme en de vluchtelingenstroom een fundamentele verzwaring van de politietaken in de stad.’

Ja!

Nod Yes Icon

Er is een lulsmoes.

Zo kampen our boys in hoofdstedelijk blue met allerlei schimmige (en uiterst duistere) “grootstedelijke problemen”. Dan moet je “radicalisering” en “terrorisme” noemen want dat zijn woorden die iedereen direct herkend en dan denken mensen oh ja, da’s belangrijker dan mijn gestolen fiets. In werkelijkheid betekent “radicalisering” een sociaal knuffel “jeugd” traject met skateboarden en graffiti en een leuke ‘rap’ opdracht aan het einde ergens in een loods met klappende MBO begeleiders. Het is niet alsof er een cordon aan zwaarbewapende politiemensen met kogelvrije vesten en wild blaffende herdershonden omheen staat. Terrorisme is eveneens een codewoord. In de Amsterdamse context betekent “terrorisme” dat je politie weghaalt bij het Anne Frank Huis en camera’s ophangt (reeds gedaan red.) en dat je (na jaren de winkeliers negeren red.) eindelijk dan een soort ram barrier aanlegt bij de Kalverstraat en de Nieuwedijk voor het geval een Moslim allemaal mensen kapot rijdt een diabetes patient onwel wordt vanwege een lage bloedsuikerspiegel. “De vluchtelingenstroom” is eveneens geestig. Er zullen maximaal 500? “vluchtelingen” naar Amsterdam gekomen zijn. Ook dat is een sociaal traject, compleet met IKEA bon en een hele aardige mevrouw van de Woningbouw Vereniging die gelukkig gewoon Moslim is Arabisch praat. Ook daar zie je niet bussen vol zwaar gewapende ME units die “vluchtelingen” hun huis inwerken om het vervolgens maandenlang te schilderen en te verbouwen. Ik betwijfel of Politie echt veel met het tillen en verhuizen van witgoed te maken heeft.

Dat moge de pret allemaal niet drukken.

We zijn bezig met fact free journalism.

Dus door deze lulsmoes… al die radicalisering al dat terrorisme en die enorme stroom vluchtelingen … moet Politie helaas 2/3 van alle aangiften van misdrijven in de prullenbak gooien.

Den Haag en Rotterdam
Opvallend is dat twee andere grootstedelijke regio’s, Rotterdam (54 procent van de aangiftes afgewezen) en Den Haag (48,5 procent) het juist relatief goed doen. Hier spelen deels dezelfde problemen als in Amsterdam.

Volgens een politiewoordvoerder zijn in Amsterdam nog een aantal specifieke factoren van toepassing. Zo stijgt het aantal inwoners in Amsterdam veruit het hardst.

Ja!

Het aantal inwoners stijgt hier vet hard, ja!

En we hebben ehm… camera’s bij het Anne Frank Huis en zo, ja!

En we hebben die Bilal, die voor die Saadia T. al die kinderen radicaliseerde omdat het mocht van de Burgemeester, ja!

Oh en we hebben vet de Nachtwacht, ja!

En we hebben Nouri, ja!

Stuk voor stuk, degelijke redenen, onderbouwd met solide, meetbare feiten.

Toeristen
Bovendien komen er steeds meer toeristen en andere bezoekers naar de stad. “Amsterdam heeft te maken met zo’n 17 miljoen bezoekers per jaar,” verklaart een politiewoordvoerder. “Met alle respect, maar steden als Rotterdam en Den Haag halen dat soort aantallen bij lange na niet.”

Ja!

Hunnie krijgen niet 17 miljoen stinkende, domme, dronken drugsgebruikers te verwerken, ja!

En juist die toeristen en bezoekers worden meer dan gemiddeld het slachtoffer van criminaliteit. “Denk aan beroving, vermiste spullen, dingen die gestolen worden uit hun hotelkamer,” aldus de politiewoordvoerder.

Ja zoals beroofd worden van je telefoon, of je dure schoenen, of je tas? En dat je dan aangifte doet, gewoon bij het politiebureau op de hoek?

En die aangifte die gooi je dan weg omdat kilometers verderop in de binnenstad een dronken toerist hetzelfde overkwam?

Dat klinkt als een heule goeie reden.

En als iemand dan bijvoorbeeld in je berging inbreekt, of in je vakantiehuisje of je caravan of auto en jat er allemaal shit uit?

En dan doe je aangifte ook vanwege de verzekering en zo.

En die gooien jullie dan weg omdat een dronken toerist hetzelfde overkwam in een of andere schijt bed, drugs, vomit and breakfast in de binnenstad?

Dat klinkt uiterst redelijk en weloverwogen.

Daarbij, aldus de eenheid, liggen de prioriteiten in Amsterdam anders dan elders in het land. Dat heeft te maken met het grote aantal evenementen en demonstraties, nieuwe handhavingsvraagstukken zoals straatintimidatie en hufterig verkeersgedrag, de aanpak van onderwereldproblemen en het binnenstadoffensief.

Let op: we hebben de “politiewoordvoerder” verlaten. Nu worden wij aangesproken door: “DE EENHEID”.

(Sounds of thunder in the background, rain begins to pour down – exterior).

Evenementen en demonstraties gaat nergens over. Ieder kutpark doet tijdens de maanden mei-aug een vorm van fuck festival, van food truck tot vegan feminist DJ night en daar komt max 2000 man… vrouw malloten op af die allemaal weinig kwaad kunnen. Dan heb je een hele rits concerten van extreem agressieve rap waar weinig tot niets gebeurt. En dan heb je inderdaad een paar loze demonstraties parades waar een <x> club vreselijk gekwetsten willen laten zien (op een waardige manier) dat ze vreselijk gekwetst zijn. Ik faal een beetje te zien hoe dit leidt tot 65% van alle aangiftes van alle “Amsterdammers” in de prullenbak.

Dan komt de grafiek.

En die doet gewoon echt pijn.

(Helemaal met al dat rood red.)

the-numbers-don't-lie

We have a winner.

En we steken er met kop en schouders bovenuit en da’s natuurlijk logisch vanwege die “radicalisering” en dat “hufterig verkeersgedrag”.

Ik ben wel bloedje nieuwsgierig naar dat “binnenstadoffensief”.

Dat klinkt echt ranzig, een beetje als Beirut, of Raqqa.

Wat gaat de Politie precies doen?

De grachten af, house to house, kick down doors and take some names?

Of is de bar/lounge van het Krasnapolsky plotseling zo gevaarlijk en onbegaanbaar geworden dat er dagelijks honderden agenten mensen over obstakels moeten helpen danwel moeten verzorgen met verwondingen?

Ik betwijfel dat allemaal ten zeerste.

Je zult zien dat het “binnenstadoffensief” vooral iets te maken heeft met Grachtengordeldieren en overlast rolkoffers.

Wat je nu kunt doen is dat je alle aangiften neemt van “belediging”, vanaf de geboorte van mijn dochter, da’s 2005. Dan neem je het totaal aantal aangiften vanaf dat moment van alles. Je berekent dan welk percentage “belediging” opmaakt van het geheel. Wat je vervolgens doet is je neemt alle zaken van “belediging” waar dit echt leidde tot vervolging. En dan tot slot het aantal zaken wat echt leidde tot veroordeling.

Als ik lees 921 duizend  aangiftes per jaar?

En dat 12 jaar lang is zeg 11 miljoen en een beetje?

En dan hoeveel zaken van belediging in die 11 miljoen?

Hoeveel van die zaken leiden tot verhoor?

Hoeveel van die zaken leiden tot vervolging?

Ben je aan het rekenen, rechercheur Tank?

Telraam

Politie heeft dan ook (sinds kort) hun online aangifte formulier aangepast.

Online Aangifte, Politie Amsterdam

1.) Is uw naam Sylvana Simons?

** Indien nee —> sluit formulier [ x ]

2.) Is uw naam Mevrouw Plaswekker?

** Indien nee —> sluit formulier [ x ]

3.) Bent u boos op SlimK1nd?

** Indien nee —> sluit formulier [ x ]

Het is nu nog heel erg beta maar er wordt hard aan gewerkt.

Binnenkort kan Sylvana aangifte doen door 1 keer de iris-scanner van haar dure telefoon te laten klikken.

Ze kan ook haar fingerprint scanner gebruiken, van ‘r oude telefoon.

De rest gaat daarna vanzelf.

Daders worden van hun bed gelicht, opgepakt, voorgeleid en berecht met snelrecht.

Daarna krijgt Sylvana een notification, gewoon zo’n ping berichtje op ‘r telefoon.

(Werkt ook op die oude telefoon van ‘r).

U en ik zullen helaas nooit aangifte kunnen doen van die gestolen auto, of die vervelende straatroof waar Marjan ‘r kaak brak (weet je nog?) want dan zou dat de bestrijding van al die straatintimidatie danig in de weg staan.

Nogmaals: de Politie verzameling.

Hoofdagent

Nee, dank je Özlem, dat vroeg je de vorige keer ook al.

Die kleine komt net thuis uit school en het is prachtig weer.

Ze gaat buitenspelen.

Misschien een andere keer goed?

Wat ik wel graag wil weten is welke MBO klanten uiterst getrainde, hoogopgeleide, genderneutrale en diversity sensitive apen agenten besluiten welke aangifte er WEL en welke er NIET doorheen komt?

Je collega, rechercheur Tank (die met dat hele strakke, eigenlijk te kleine t-shirt), wil het ook graag weten.

Tot slot….

Voor Mevrouw Plaswekker…

Ik kreeg deze link van een SlimK1nd lezer en ik lag in een stuip.

Share