I Need More Fiber In My Diet

, , Comments Off on I Need More Fiber In My Diet

Voor mensen die niet weten wat fiber is?

Wikipedia: Dietary Fiber.

Ik bedoel echter een ander soort fiber.

Namelijk fiber optics.

Ofwel: glasvezel.

Heel kort?

Glasvezel is supersnel kickass Internet.

Ik woonde een tijdje in Osdorp, aldaar hoorde ik dat “de Gemeente” van plan was om heel Osdorp te voorzien van glasvezel.

Dat leek mij allemaal prachtig.

Er was zelfs een bedrijf met een website en contactdetails die dat allemaal ging regelen.

Ze noemden zichzelf: Glasvezel Amsterdam.

Die modderfokkers wisten helemaal fokking niks. Ze hadden een soort halfbakken plan om ergens in een fucking bejaardenwijk vol rijtjeswoningen dan te beginnen met glasvezel – want die bejaarden zijn de godganse dag online en aan het downloaden als bezetenen? – en dan daarna zouden “andere wijken volgen”. Welke? Wanneer? Hoe? Kosten? Wat voor soort snelheden? Daar hadden die imbecielen geen zinnig antwoord op. Ik heb die gekken gesproken ergens in 2007-2008, dat gesprek ging nergens heen. Ze gingen “beginnen met het project” maar wanneer en welke wijk? Ik heb ze later nog eens gesproken in 2011, ik woonde toen in Geuzenveld, dure vrije sector flats, maar neen. Geen plannen om glasvezel aan te leggen. Stel je eens voor zeg, je kunt toch ook 1200 euro huur per maand betalen en lekker Telfort 14Mbps binnentrekken. Stel je niet zo aan joh!

We zijn medio 2013 dan weer verhuisd, voor school voor die kleine, naar een wijk met meer kinderen.

Ook hier heb ik een keer met die malloten gesproken, ik denk 2014, en opnieuw: geen glasvezel in mijn wijk en nee, geen fucking idee wanneer dat dan wel zou komen.

Dat is drie wijken, pakkumbeet, nu bijna 10 jaar.

En in mijn ex ‘r wijk en rondom kantoor?

Nope.

Geen glasvezel.

Ik kwam dit net tegen.

Parool: Slechts een op vijf huizen in Amsterdam heeft glasvezel.

Are you for real? Slechts 1 op de fucking 5?

IJburg, wedden?

En die teringhonden rondom de zuidas, gok ik.

In 2013, op het hoogtepunt, werd landelijk in zes maanden tijd bij een kleine 300.000 huishoudens glasvezel aangelegd. In de afgelopen zes maanden waren dat er nog geen 50.000. In het huidige tempo duurt het nog vijftig jaar voordat alle Nederlandse huishoudens glasvezel zouden hebben.

50 yrs

De provincie en steden buiten de Randstad nemen het voortouw in de aanleg van glasvezel. In Eindhoven heeft 75 procent van de huishoudens en kleine bedrijven toegang tot glasvezel, terwijl in Den Haag 9 procent en Utrecht 21 procent van de huizen is aangesloten op glasvezel.

Eindhoven?

Fucking Eindhoven?

Met dat kleine kutvliegveld?

In Rotterdam is een glasvezelaansluiting bijna een zeldzaamheid te noemen. Daar heeft maar drie procent van de huishoudens toegang tot glasvezel, ondanks het besluit van de gemeente in 2004 om binnen tien jaar iedereen te voorzien van snel internet.

En Rotterdam doet het helemaal geweldig.

Dus de hoofdstad met Schiphol, de hotels, de Zuidas en de beurs.

En dan Rotterdam met de grootste haven van Europa.

En daar komt glasvezel eigenlijk weinig voor.

Indrukwekkend.

Share