Huillary 2016

, , 1 Comment

Ik heb “Huillary” niet zelf verzonnen. Dat komt van Geenstijl. Ik vind het echter zo vreselijk treffend dat ik het ook ga gebruiken. Wat mij betreft mag het zelfs worden toegevoegd aan Webster’s English Dictionary en de Dikke van Dale.

Wat is Huillary?

Huillary is een hele specifieke en hardnekkige vorm van massa-hysterie. Progressieve, multiculturele, “linkse” mensen zijn opgegroeid met het idee dat ze “gelijk” hebben. Zij “deugen”. Ze zien hun eigen normen en waarden dan ook voortdurend terug bij de NPO, in het NRC, op Facebook, hippe televisie-series, talkshows en films.

Wij deugen, wij hebben gelijk.

Decennia lang vreselijk deugen en gelijk hebben laat diepe sporen achter en kan leiden tot een ernstige gedragsstoornis.

Linkse multiculti knuffel mensen verwachten namelijk bepaalde dingen.

Van zichzelf, hun werkgever, de overheid, de media en uiteraard ook van de rest van ons. Ze prediken graag en dringen daarmee geregeld hun mening op.

Zo was er in de USA een mevrouw die in een vliegtuig stapte. Ze ging richting Afrika. Als wrange grap stuurde ze een appje richting een kennis. Het appje zei: “Ik hoef mij niet druk te maken over AIDS, want ik ben geen neger”. Dat appje ging de hele wereld rond. Het hele internet werd knettergek. Ze was een smerige racist, een monster en ze moest ontslagen worden uiteraard.. en als ze kinderen heeft dan moesten die uit huis geplaatst en uiteraard vonden veel mensen dat ze gewoon dood moest.

Er waren teveel creatieve moord-inzendingen om een echte winnaar uit te kiezen.

Die arme mevrouw wist van niets. Haar vlucht duurde uren. Haar telefoon stond uit want het vliegtuig stort meteen neer als je met je telefoon speelt. Het vliegtuig landt, ze checkt uit en doet ‘r telefoon aan. Kun je de schuimbekkende madness voorstellen die ze tegenkwam?

Ze kwam er inderdaad achter dat ze ontslagen was (want werkgevers mogen eisen dat je prive-gedrag op social media binnen het bedrijf “past”) en natuurlijk talloze doodsbedreigingen. Ze raakte ‘r flat kwijt, moest verhuizen en kansen op nieuw werk zijn nihil want ze is nu een Internet-villain.

Het doet denken aan de Salem Witch Hunts. Wiiiitch…. !!! Wiiiitch !!!! Kill the witch !!!

Be Like Bill

Is hier wat bereikt?

Nou en of! Geen wrange grappen voordat je in een vliegtuig stapt.

Jaren voor dit incident zat ik op een speeltuin met mijn toen 4 jarige dochter. Een andere vader begon een praatje met mij. Heb je er eentje? Yep. En vier. Gaat hard he? Hij had drie dochters, waarvan eentje al een grote meid van 15. En ja een vriendje echt vaste verkering, maar hij maakte zich toch wel zorgen. Als ze maar voorzichtig doet en niet zwanger wordt.

Mijn antwoord was toen: ik zou mij niet druk maken om teen-pregnancy, je dochter is niet Antilliaans, toch?

En daar konden we alletwee om lachen. Dit was statistisch trouwens geen loze bewering. Onderzoek wees uit dat het landelijk gemiddelde qua ongewenste tiener-zwangerschappen weliswaar enorm laag is… maar dat je een enorme leuke spike in de Amsterdam-Zuidoost (de Bijlmer) tegenkomt van allemaal minderjarige Afro-Nederlandse meiden.

Dat noem je de kracht van divers Nederland. En dat kon je vieren tijdens de Ieder1-parade.

Niemand wilde mij vermoorden en ik hoefde er ook al niet voor ontslagen te worden. Het was een wrange en ongetwijfeld ongevoelige grap. Ik had iets soortgelijks kunnen zeggen over boeren uit de provincie.

Nee schat, we gaan niet naar Castricum. 
Waarom niet? 
Omdat je daar met je eigen nichtje mag trouwen engel en daar zijn wij tegen.

De kans dat heel Castricum mij met fakkels en hooivorken dit huis uitrookt is nihil. Ik heb geen inzicht in wat de Antilliaans-Nederlandse gemeenschap gaat doen qua respons.

Stampvoeten, gillen, huilen en dreigen werkt in ieder geval hartstikke goed.

Huillary is oorspronkelijk begonnen op colleges in de USA. College kids trekken helemaal niets meer. Het is constant huilen en stampvoeten. Een hele generatie is opgegroeid in een wereld waar iedereen, +OOK+ de verliezer, een dikke prijs krijgt… gevolgd door snacks en zoet in de kantine en daarna je tegenstander feliciteren en omhelzen. College kids voelen zich zo vreselijk entitled dat ze helemaal geen wrange grappen of afwijkende meningen meer willen zien of horen.

Nooit meer.

Hele vakken (en hoogleraren) worden geschrapt omdat de materie te gevoelig of beledigend is.

I shit you not.

Anders gaan ze gillen, huilen, stampvoeten en om 1 of andere vreemde reden in vieze kleding, onverzorgd naast elkaar staan, kaarsjes branden, kutmuziek draaien en dan vrij rap aan de slag met stoepkrijt. Het wordt “generation snowflake” genoemd. Ik ben niet racistisch, en ik heb ook al geen wapen en ik sla 2 dagen in de week vlees over, ik hou plastic en papier apart. Mijn ouders zijn gescheiden maar vrienden. Ik drink alleen Soja-melk.

Ik deug.

Dus je moet doen wat ik wil.

Dus als er een lezing gegeven wordt voor Palestina of tegen Israel? Dan is het oorlog. Colleges schrappen meestal zo’n lezing, om de “spanningen” tegen te gaan en dan hopen dat “de rust” terugkeert. Of men richt zogenaamde “safe spaces” in. Een Safe Space is een soort springkussen, met liftmuziek en Disney films, een knuffelmuur en inderdaad stoepkrijt. Er is dan tevens een legertje SPV’ers aanwezig zodat je kunt praten over je gevoelens en hoe je al die dreiging ervaart en hoe onveilig je universiteit is geworden dankzij al die vrijheid van meningsuiting.

Terwijl elders een lesbische komiek op campus een prima routine staat te doen in een zaal vol lachende mensen kun jij dan veilig schuilen in een confrontatie-vrije ruimte. Studenten met een agressie-stoornis zullen de show van de komiek vooral proberen te verstoren met spandoeken en eindeloos hard schreeuwen: I AM OFFENDED. I AM OFFENDED. I AM OFFENDED.

Het werkt.

Internet Wong

De situatie is zo ernstig dat een hele hoop geweldig leuke, maatschappij-kritische (is there any other kind?) stand-up comedians of niet meer welkom zijn op colleges, of nog erger: totaal weigeren op te treden op college… vanwege al het gezeik. Generation Snowflake trekt helemaal niets. Grappen over Moslims? Grappen over vlees? Grappen over Alzheimers? Da’s vreselijk ongevoelig en kwetsend. da’s niet wat ik wil, nu ben ik boos en vooral beledigd en ik voel mij  niet meer veilig en bedreigd.

Stampvoeten.

Huilen.

Stoepkrijt.

Infantiel debiel gedrag, compleet met boos weglopen en stampvoeten en huilen werkt dus het fenomeen is gaan metastaseren. Zo hebben we 6 maanden geleden een orgastische, bijna mondiale uitspatting van deze waanzin gezien na #Brexit. De Britten hielden een referendum en de meerderheid van de Britten besloot uit de EU te stappen. En geef ze eens ongelijk. Brussel is een bolwerk van corruptie, list, bedrog en incompetentie. Je raadt het al: allerlei vreselijk linkse multi-culti knuffel mensen vonden dat drie keer niks en toen werden ze gillend gek.

Huilen, stampvoeten, stoepkrijt en jengelen. We willen een nieuw referendum. Maar nu eentje dat wij winnen dus online, zonder enige checks. Dat gebeurde ook meteen. Binnen de kortste keren was er een website online waar iedereen vreselijk pro-EU / #Bremain aan het stemmen was. Meer dan 100 duizend voor stemmers in slechts 1 dag tijd. Helaas woonden al die voor-stemmers niet in de UK. Nou, dan willen we een nieuw referendum waar we sowieso in de EU blijven en alleen als 90% komt opdagen en een 75% meerderheid scoort dan…. Kranten werden gek, opiniemakers werden gek, dit was het einde van de UK, the sky is falling.

Wij deugen.

Dus verwachten wij bepaalde dingen.

En als wij onze zin niet krijgen?

Ergens tijdens al die emotionele uitbarstingen moet iets of iemand natuurlijk de schuld krijgen. Het is namelijk altijd iemand’s schuld. Zo heeft Femke issues met mannen met een stoppelbaard vanwege die nieuwe vriend van ‘r moeder zo kort na de echtscheiding. En Rutger houdt van rommelig en “later” want z’n ex werkte bij een bank en ze was heel secuur en precies. Femke en Rutger kampen met intricate and unique personal problems en daar is iemand debet aan.

In de UK kregen de stemmers de schuld. Mensen die #Brexit stemden bleken laag-opgeleide, blanke racisten die allemaal terug willen naar 1950. Ze bleken ook allemaal angstige blanke mannen: dom, vast nog nooit in een vliegtuig geweest, die lezen geen krant en godverdomme het is allemaal HUN schuld. De zeik die de gemiddelde #Brexit stemmer, man of niet, blank of niet, over zich heen heeft gekregen is echt onvoorstelbaar.

Ligt het echt aan al die provinciale racisten?

Nee, het is ook de schuld van “de media”. Hunnie hebben veel te veel tijd besteed aan de pro-#Brexit aanhangers en hun argumenten. Ze hebben niet serieus hard genoeg geroepen dat ik moest gaan stemmen en daardoor ging ik niet. Ze hadden de schedels van die racistische provincialen nog meer moeten bombarderen met pro-EU propaganda. De media doet niet wat ik wil.

En dan dus huilen, kaarsjes, spandoeken en stoepkrijt voor de deur van bijvoorbeeld The Guardian.

Dit blijkt nu zelfs een Trans-Atlantische stoornis te zijn.

Donald Trump wordt de nieuwe President van de USA. Hillary verloor de verkiezingen. Dat had niemand verwacht. Alle kranten, bladen, pollsters en websites pikten Hillary als de gedoodverfde winnaar. The first female President of the USA. De covers van de diverse bladen (met Hillary als winnaar) waren vaak zelfs al gedrukt. Dat ging echter helemaal mis en dus ook in de USA… Huilen, stampvoeten, demonstraties, kaarsjes en stoepkrijt.

En….

Op zoek naar die schuldige.

Huillary 2016 kicks into gear door eerst de stemmers de schuld te geven. Dit bleken gek genoeg ook al laag-opgeleide, blanke, racisten te zijn die dolgraag terug willen naar 1950. Die mensen hebben vast nog nooit in een vliegtuig gezeten. Die kunnen de EU niet vinden op een kaart. Het is ook de schuld van Bernie Sanders volgelingen. Die hadden het gesjoemel binnen de Democratische Partij gewoon moeten accepteren. Na Bill en Obama was Hillary een vorm van erfopvolging. It was a done deal. Het is natuurlijk ook de schuld van Bernie Sanders zelf. Hij had nooit een kans. En hij had al zeker niet dat vreselijk populaire platform en die geweldige campagne op moeten zetten. En breek mij de bek niet open over Jill Stein’s Green Party. Die is ook schuldig. Als er geen enkele keuze was geweest… Alleen Hillary? Dan hadden we gewoon gewonnen.

Die fokking Julian Assange werkt voor Putin!

Stelletje teringlijers, wacht maar.

Geweld, rellen en vernielingen op universiteiten, in diverse steden, rondom overheidsgebouwen, rondom kantoren van de Republikeinse partij… en inderdaad eindeloze beelden van vooral huilende, snotterende mensen, tegen elkaar aanleunend met kaarsjes, kutmuziek en stoepkrijt.

Het is uiteraard ook in de USA de schuld van de media. Iedereen voorspelde dat Hillary zou winnen. Dat is echter niet gebeurd. Wat ging hier allemaal mis? Er waren opiniepagina’s vol columns met leuke titels als: Why I was so wrong, wrong, we did it wrong, it all went wrong, how did it all go wrooooong? De media is uiteraard perfect en links en progressief en multi-culti en tolerant en divers en modern en zo, dus het kan eigenlijk nooit hun schuld zijn.

Enter: Fake News.

Fake News is nep-nieuws. Een hobbyist begint een website met daarop allemaal prachtige stukken over Roswell, de aliens, Area 51, UFOs, Eisenhower etc. Of iemand begint een website over de negatieve effecten voor de bloedsomloop als je een Burkini draagt in de hitte. Da’s gevaarlijk want mensen gaan dat straks lezen en dan stemmen ze niet hoe ik wil dat ze stemmen. Fake News is a menace to society. Het plebs moet wel op de juiste manier via the proper channels geinformeerd worden anders gaan dingen grandioos mis.

Je leest voor uit Annie MG Schmidt. Je gaat niet X-Men Wolverine vol. 12 voor zitten lezen. Zo hoort dat niet. Het journaal begint om 6 uur en daarna “aan tafel” met Matthijs. Als-je-blieft… ! Geen afwijkende meningen, personen, plannen, organisaties of websites. Dat mag niet.

Na veel schreeuwen, waanzin, kromme logica en fact-free geblaat… gevolgd door meer huilen, stampvoeten en stoepkrijt hebben Facebook en Google de boodschap begrepen. Dit zijn geen gewone bedrijven. Dit zijn organisaties met grote maatschappelijke verantwoordelijkheden en een diep gevoel voor Social Justice. Het volk (de Huillary’s) en de media hebben gesproken. Fake News must be destroyed! Google en Facebook gaan dus een hele leuke nieuwe reeks algoritmes loslaten op ons Internet. Die algoritmes gaan er dan voor zorgen dat leuke websites over UFOs, of websites die heel erg anti-Burkini zijn gewoon niet of nauwelijks in zoekresultaten voorkomen.

Dan ben je in 1x van het gezeik af.

Substitutions

Download XKCD News Substitions Browser Extension.

Mark Zuckerberg gaf gisteren zelfs een soort interview/talk met een moderator in een zaal vol mensen. Hij leed enorm onder al dat Fake News. Facebook is namelijk geen gewoon bedrijf. Ben je mal. Facebook is het eigendom van de gebruikers. En Facebook speelt een belangrijke maatschappelijke rol. Facebook verbindt de wereld. En dus gaan we Fake News keihard aanpakken. Dan krijgen we allemaal meer vrijheid en democratie en een hele hoop minder smeltende ijskappen en dode zeehonden.

Mijn allereerste website was een bulletin-board. Het Internet bestond nog niet, maar je kon inloggen op zogenaamde message-boards en bulletin-boards. Die boards waren een soort database waar een groep gebruikers iets deelde. Veelal documenten met stukken tekst. Een schaakclub bijvoorbeeld, of kooktips. Het 1e board wat ik leuk vond was een groep die een groot deel van de landmassa van de wereld wilde asfalteren. Asfalt is namelijk duurzaam. Grote delen van de wereld zijn slecht begaanbaar en straks onbewoonbaar door Climate Change. Vliegen kost bakken met geld. Dus asfalteren. Er werden daar ‘wetenschappelijke’ papers gepubliceerd, compleet met voetnoten en peer-review over de vele voordelen van grootschalig asfalteren.

Dat mag niet meer. Dat is vreselijk ongevoelig. Dat leidt tot huilen, stampvoeten en stoepkrijt. Dat hele website is fucking fake en vette nep.

Dat… lieve mensen … is Huillary 2016.

Ik deug. Ik heb gelijk. En als ik mijn zin niet krijg, dan ga ik gillen, of ik hou mijn adem in, of ik loop kwaad weg en smijt met een deur. Daarna ga ik vooral mensen, de belastingdienst, mijn ouders, het VOC of Prinses Amalia de schuld geven. En dan lekker uithuilen, met kaarsjes, in een wollen poncho van de wereldwinkel, of even lekker op de bank met een kopje sterrenmix-thee onder zo’n etnische Ikea woondeken.

En dan ‘s avonds op een groot plein ergens samenkomen.

Met kaarsjes.

En stoepkrijt.

Oh… en ik wil Internet-censuur!

Want dat betekent meer vrijheid voor ons allemaal.

Echt vet wel!

We kunnen hieronder zien hoe geweldig die censuur direct uitpakt:

Open Letter from Scott Noble – Fake News?

Het treurige is dat het +precies+ dit soort fenomenen zijn waardoor het electoraat meer en meer opschuift naar rechts. Na jaren incompetentie… het poldermodel, de EU, de fokking Euro, de afbreuk van het sociale stelsel, een einde aan vaste contracten, de verregaande privatisering, de groeiende kloof tussen arm en rijk, de eindeloze propaganda dreun over de vreselijk verrijkende invloed van de Islam op onze diverse cultuur en de aanhoudende crisis sinds 2008…?

MENSEN ZIJN HET HELEMAAL SPUUGZAT.

Een “media” die je uitlegt dat een Burkini “vrijheid” en “emancipatie” betekent, of je uitlegt dat je een domme racist bent, helpt dan beslist niet. Mensen worden dan alleen maar kwader en voelen zich terecht helemaal buitengesloten. Bepaalde meningen, websites en content helemaal blokkeren omdat het “nep” (fake) is klinkt als een absoluut debiel idee.

En nu we het er toch over hebben… “Je bent echt vette fake”?

Dat is iets wat thuishoort op een schoolplein in de Bijlmer, of Amsterdam-West.

Het hoort volgens mij beslist niet thuis in enig debat over media-integriteit of politiek.

Nou dat was ‘m weer.

Afbeeldingsresultaat voor fabeltjeskrant

Tot de volgende keer. 
Same Fake News Time. Same Fake News Channel. 

Oogjes dicht. 
En snaveltjes toe.
Share