Hollywood Als Moreel Kompas (Met Meryl Streep, Multimiljonair)

, , Comments Off on Hollywood Als Moreel Kompas (Met Meryl Streep, Multimiljonair)

Ik heb elders op dit blog al eens over Meryl Streep geschreven.

Meryl Streep is een wereldberoemde en geroemde actrice.

Ze is zo’n 65 miljoen dollar waard en waarschijnlijk meer als je aandelen en real estate meerekent.

Haar partner is een kunstenaar, eveneens zeer vermogend en ze heeft drie dochters, die ook allemaal bijzonder vermogend zijn (eveneens actrices).

Ik ken het oudere werk van Meryl Streep. Toen waren films een stuk leuker, want je had er nog niet zoveel gezien. Tegenwoordig heb je alles al gezien en Hollywood is vooral veel meer van hetzelfde. De spy thriller, de slasher-horror met hip taalgebruik, de vrienden-of-vriendinnen-worden-helemaal-stomdronken-en-maken-een-avontuur-mee-film, de superhelden-film en die film over die twee singles die elkaar na jaren treffen en dan toch een stel worden vlak nadat het lijkt alsof het helemaal over is? Let’s face it: het meeste van Hollywood zuigt. Als je daar de rest van de entertainment industry bij optelt? Dan reken je game shows en vakantieprogramma’s en huis- of tuin verbouwprogramma’s en al die fokking sport en reality TV allemaal mee en dan wordt het allemaal nog vele malen erger.

Het is een walgelijke industrie waar alles, maar dan ook echt alles draait om status, fame, gezien worden en er goed uitzien.

Als jij dik en lelijk bent?

Dan zijn er weinig mogelijkheden in de entertainment industry voor jou.

Als jij prachtig mooie groene ogen hebt en een hele aparte, zwoele stem?

Dan worden je kansen groter.

De entertainment industry draait op hele basale waarden: bezit, aanzien, opulence, pracht, praal, rode lopers, diamanten oorbellen, paparazzi, glitter, glamour en gossip.

In de entertainment industry word bergen drugs en drank gebruikt.

En alles en iedereen neukt erop los.

De entertainment industry heeft welgeteld NUL raakvlakken met enige dagelijkse, empirische, meetbare realiteit.

Absolute Zero

Ik vind het derhalve altijd vreemd om diezelfde entertainment industry te horen prediken over diversiteit, inclusiviteit, racisme, het regenwoud, vluchtelingen of transgender toiletten.

Waarom zou ik luisteren naar een stel extreem vermogende losbollen die van dure villa naar dure villa hoppen?

NU.nl: Meryl Streep maakt strijdplan tegen seksisme in Hollywood.

Een heus “strijdplan”, zeg je?

Dit is dezelfde Meryl Streep die tijdens een (“moving” red.) speech uitlegde the government is not gonna take your guns away, but there will be nothing but sports and mixed martial arts … the government is gonna take your fun away. Er werd ons later uitgelegd dat ze vooral anti-Trump was en pleitte voor religious tolerance. Ze maakte zich tevens druk om brownshirts in the streets. Ik keek natuurlijk direct uit het raam en bleef dat doen de daaropvolgende dagen, maar neen. Geen brownshirts in the streets.

En nu dus dat “strijdplan”.

Nou, laat maar horen.

Tijdens een bijeenkomst voor vrouwen bij de Massachusetts Conference, beloofde Meryl Streep beterschap wat betreft vrouwenrechten in Hollywood. “Op dit moment ben ik in gesprek met een aantal actrices, die iedereen kent. We gaan een lijst met voorwaarden opstellen, waarover niet te onderhandelen valt”, aldus de meervoudig Oscarwinnares.

“Actrices die iedereen kent” gaan de wereld redden!

Streep liet zich ook uit over Harvey Weinstein, met wie ze veelvuldig heeft samengewerkt aan films: “Harvey is een reusachtig groot voorbeeld van iemand die totaal geen respect heeft voor de industrie waarin hij werkzaam is. En zo is er in elke branche wel een soort Harvey aan te wijzen. Ik weet niet waarom dit soort mannen zich op een dergelijke manier gedragen, al heb ik daar wel zo mijn ideeën over. Misschien komt het door dat ze bang zijn voor de vrouwenbeweging. Maar deze gevallen van misbruik en intimidatie komen puur voort uit dominantie.”

Yes, de entertainment industry staat bekend om neuken, drugs, ranzige dure troep kopen, opvallen, gek doen etc.

Het is – al decennialang – een groot probleem.

Streep heeft drie dochters, die allemaal te maken hebben gehad met seksisme in Hollywood, waar ze werkzaam zijn in de showbusiness. “Ja, dat is heftig”, bekende de actrice.

Drie (3) dochters “in Hollywood”, want studeren en echt werk bleek moeilijk?

En dan komt het….

Volgens haar moeten er meerdere zaken veranderen in de filmindustrie. “Het blijft toch vriendjespolitiek. Een man die een pet draagt, neemt sneller een andere man aan, die ook een pet draagt. Net zo goed als dat witte mensen sneller witte mensen aannemen. Vrouwen verdienen meer krediet, we zijn altijd in de minderheid. Er moet meer gelijkheid komen.”

Want zo denken werkgevers dus. Ik heb een leuke pet op…. dus ik ga op zoek naar iemand die ook een leuke pet draagt. En ik ben “wit”… dus zoek ik naar een werknemer die ook “wit” is (net als ik).

De enige plek waar het dragen van “de juiste pet” (het juiste aanzien, voorkomen etc.) een belangrijke rol speelt is….?

Heel goed!

In diezelfde entertainment industry.

Daarna krijgen we het gebruikelijke slachtoffer gekweel we zijn altijd in de minderheid, we verdienen meer krediet.

Wat ze echter bedoeld is we willen meer geld.

Want als Meryl Streep en die “actrices die iedereen kent” meer geld en aanzien etc. krijgen?

Dan worden wij daar allemaal beter van.

Nod Yes Icon

Share