Hijabsplaining “Wit Privilege” (Met Lamyae Aharouay)

, , Comments Off on Hijabsplaining “Wit Privilege” (Met Lamyae Aharouay)

Dit is errug geestig (en passend). Alvorens ik een  blogpauze nam, was ik van plan om een reeks van Lamyae Aharouay – die echt “de gewone Nederlander” zou gaan heten – te voorzien van repliek. Ik kwam er niet meer aan toe. Ik heb de reeks wel nog aandachtig gelezen en het was absolute drivel, een soort Libelle human interest achtige troep. De foto’s bij de artikelen waren om te huilen. Ik heb elders op dit blog de rol van Lamyae Aharouay bij het NRC uitgelegd: ze is de enige hoofddoekdragende Moslima columniste. In die rol moet ze vooral schrijven over identiteit, komaf, religie, etniciteit, racisme, het oprukkende nazisme (alles wat een vleugje rechts lijkt) en uiteraard zoveel mogelijke witte heterosexuele cisgender overlegpapa’s bashen. 

Lamyae lijkt, na al dat integere en degelijke onderzoek naar die gewone Nederlander, bijzonder weinig van die gewone Nederlander te begrijpen.

En dat is sneu.

Leest u even mee?

IDF-checkpoint

NRC: Een hand van de agent.

Wat wit privilege is? Deze week ontvouwde zich een perfect voorbeeld. Omdat je niet wilt dat demonstranten voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas gebruik maken van hun recht om te demonstreren, besluit je de snelweg te blokkeren. Eerder in de week liet het OM een aankondiging voor een soortgelijke actie op de Afsluitdijk nog verwijderen, wegens opruiing. Maar dat kan je niets schelen. Je haalt de bussen met demonstranten in, drukt flink op de rem en dwingt hen zo te stoppen. Je neemt een groot veiligheidsrisico, er is blikschade. Als de politie komt, krijg je een hand. Er wordt wat gelachen, wat gepraat. Het blokkeren van een snelweg is strafbaar, maar niemand krijgt een boete of wordt aangehouden. Mission accomplished. Lekker naar huis, stamppot eten ofzo.

Weet je wat white bashing is? Al jaren ontvouwen zich perfecte voorbeelden. Omdat je niet wilt dat Nederlanders kerst vieren, ga je zeiken bij de directie van de school van je kinderen. Kerst is kwetsend, want je bent een Moslim. Uit angst voor toestanden wordt “Kerst” omgedoopt tot “Winterfeest”. Veel ouders en kinderen vinden dat vreemd. Maar dat kan je niks schelen. Je wilt uiteraard wel dat Ramadan ook echt Ramadan blijft heten want als iemand het vastenmaand noemt? Dan is diegene een smerige racist, nazi, extreem-rechtse populist, niet inclusief, kwetsend en haat aan het zaaien. Mission accomplished. Lekker naar huis, kouskous eten of zo.

De dagen erna krijg je heel veel begrip.

Van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops bijvoorbeeld, meteen de volgende dag. Op de bank bij WNL Op Zondag toont hij niet alleen begrip voor je inhoudelijke standpunt; Zwarte Piet blijft bij hem zwart. „Een traditie die we wat mij betreft gewoon, dat blijf ik tenminste doen, in stand houden.” Hij toont ook begrip voor je illegale, mogelijk strafbare actie. Kijk, een snelweg blokkeren, dat doe je normaal niet. Dat kan de staatssecretaris ook niet goedkeuren. „Tegelijkertijd, ik snap de emotie.”

Je krijgt voortdurend, al jarenlang, veel begrip.

Van Burgemeester Job Cohen bijvoorbeeld; die kan prima begrijpen dat jij geen handen wilt schudden met vrouwen. Hoewel Zwarte Piet in Suriname en op de Antillen veel uitbundiger en gekker gevierd wordt dan hier zonder dat er ook maar een (1) enkele persoon huilt om “racisme” moet Zwarte Piet racistisch zijn. Alle ouders die met hun 3-4-5 jarige kinderen feest willen vieren hebben pech. Je verstoort hun feestje met drammen, schelden en vooral mensen uitmaken voor “racist” al jarenlang. Kijk, met een bus vol werkeloze losers activisten met bussen vanuit Amsterdam naar Dokkum rijden om jonge kinderen uit te maken voor “racisten” is natuurlijk niet leuk, maar je recht om te demonstreren wordt gerespecteerd, ook als daardoor een hele hoop kinderen en ouders zich angstig, onveilig of ongemakkelijk voelen.

Mark Rutte, premier van alle Nederlanders, geeft je ook wat zelfvertrouwen. Hij spreekt zich er even na je blokkade al fel over uit, voor de microfoon van RTV Noord. Zijn woorden richten zich natuurlijk niet op degenen die mensen intimideerden, de rechtsstaat ondermijnden door een demonstratie tegen te houden en daarmee mensen de mond te snoeren. Nee, zijn verontwaardiging richt zich op de mensen die zich aan de wet hielden en een vergunning hadden aangevraagd om hun mening te verkondigen waar en wanneer zij dat willen, omdat Nederland het land is waar we veel belang hechten aan vrijheid van meningsuiting. Onder zijn vorige kabinet werd de participatieverklaring voor nieuwkomers ingevoerd, want die nieuwelingen, die wisten niets van onze rechten, plichten en fundamentele waarden. Dat jij met je blokkade juist aantoonde niks te weten van wat ons Nederland maakt, dat vindt de premier het vermelden niet waard. „Het is een mooie traditie, het is een kinderfeest. En dat moet het ook blijven. Dus laten we met elkaar een beetje normaal doen.”

“Jij met je blokkade” is echt geweldig!

Voor Lamyae is het meteen een heus IDF checkpoint geworden in de bezette gebieden!

En let hier goed op: de blokkade (paar auto’s en wat gillen online met hashtags en zo) is een reactie op de demonstratie.

Ja, dus ik laat eerst de pen los en daarna valt ie op de grond.

Als ik van te voren zou weten dat er bussen vol drammende Deugridders uit Amsterdam naar de intocht komen om mij en mijn kinderen uit te maken voor “racisten”?

Dan zou ik niet naar de intocht gaan.

Shaking No Emoticon

Ik denk dat veel ouders er net zo over denken.

Politie is samen met OM de daders “jullie met je blokkade” aan het vervolgen, maar dat is voor Lamyae lang niet genoeg.

Marketing Rutte had deze provincialen moeten uitmaken voor wat ze zijn: namelijk smerige Nazi racisten!

(En hun kinderen zijn dat ook!)

Er worden Kamervragen gesteld over je actie. De minister voor Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, vindt het betreurenswaardig dat je blokkade die demonstratie verhinderde. Maar ze vraagt ook om begrip, ook voor jouw standpunt. Alsof dit een debat is, en het blokkeren van de snelweg een argument. Ollongren is blij dat de intocht zonder problemen is verlopen. „Daar ging het uiteindelijk om. Misschien is dat wel het allerbelangrijkste.” Kijk aan, en daar heb jij je dus voor ingezet.

Ook hier kunnen we een geweldig gedachten-experiment doen.

We vervangen de “blokkade” voor het compleet falen van het anti-radicaliseringsbeleid van Amsterdam?

Er worden geen kamervragen gesteld over je acties. De minister voor Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren (zelf een dubbele paspoorthouder) stelt doodleuk dat alles “perfect” verlopen is in Republiek Kukenheim en dat zij uiteraard van helemaal niets wist. Ze vraagt om meer geld, voor privescholen voor allerlei kinderen van stinkend rijke expats die nu eenmaal voldoende parkeergelegenheid nodig hebben zodat de au-pair de koters met de auto kan ophalen. Ollongren is blij met alle schimmige belastingdeals die ze in achterkamertjes sluit met grote bedrijven en een handjevol ambtenaren. Per jaar gaat er 4000 miljard dollar (4 biljoen) via Nederland naar belastingparadijzen. “Daar gaat het om. Dat is het allerbelangrijkste”. Kijk aan, en daar zijn wij dus de slachtoffers van.

Het blokkeren van een snelweg is strafbaar. Het OM start dan ook strafrechtelijk onderzoek, op basis van de uitkomsten daarvan zal het bepalen of er ook een strafrechtelijk gevolg aan komt. De officier van justitie vertelde de NOS dat er maximaal negen jaar gevangenisstraf staat op „het versperren van een weg, waardoor gevaar voor het verkeer ontstaat”. Maar je wordt meteen door hem gerustgesteld. Van een gevangenisstraf zal, volgens hem, „op zich geen sprake zijn”.

Bijna de helft van de Amsterdamse Marokkaanse gebedshuizen zijn overgenomen door Salafisten.

Het prediken van haat tegen Joden, ongelovigen en homosexuelen is strafbaar. Het OM start dan ook geen strafrechtelijk onderzoek. De AIVD schrijft een flut rapport en levert twee, drie leuke citaten voor het NRC, het Parool en de Volkskrant. Daarna wordt het vergeten en zijn de Salafistische gebedshuizen een feit. De Officier van Justitie laat weten dat ie voornamelijk achter “bloggers” en “columnisten” zal gaan aanjagen. Ook Politie gaat meer doen aan “online haat”. Maar je wordt meteen door hem gerustgesteld. Hij bedoelt “rechtse” bloggers en columnisten.

Je hebt anderen een fundamenteel recht ontnomen. Je bent ingegaan tegen alles wat Nederland tot Nederland maakt. Je spuugde op de wet. En er wordt nog net niet voor je geklapt. Dat, beste lezer, heet wit privilege.

Opnieuw lenen onze etnisch-religieuze Nederlanders zich hier prima voor een nieuw gedachtenexperiment.

Laten we de onze etnische overlastgevallen in Amsterdam nemen.

Je hebt anderen een fundamenteel recht ontnomen. Je maakt de straat en het uitgaansleven onveilig. Je bent verantwoordelijk voor 100% van de schietpartijen in Amsterdam. Je valt vrouwen lastig en pleegt zware misdrijven. Als je een stel zoenende lesbische vrouwen rondom IDFA tegenkomt dan stomp je ze in hun gezicht en schopt ze in hun buik als ze op de grond liggen. Je favoriete scheldwoorden zijn “kankerjood”, “kankerhoer” en “kankerhomo”. Je bedreigt mensen graag met de dood. Als Politie je wijk in komt rijden, dan steek je hun auto in de fik. Je spuugt op de wet. In ruil daarvoor krijg je een uitkering, een woning, een (MBO) opleiding, schuldhulp, reclassering, begeleiding, medelijden en toeslagen. Er wordt nog net niet voor je geklapt.

Dat, beste lezer. Is white bashing.

Ik roep al jaren dat het Zwarte Piet “debat” is doorgeslagen naar complete gekte.

De racisme dramtrein begint tegenwoordig ergens in oktober al.

Grote bedrijven, winkeliers, scholen, werkgevers… meer en meer mensen zijn doods- en doodsbang om klachten te krijgen van drammende gekken.

De roomwitte diversity officer (Der Vielfalt Offizier) van de UvA heeft alle chocoladeletters verboden en uit de schappen van Uni laten halen!

Zo!

Nu is de UvA ineens heel divers!

(En tolerant).

Schnell! Holen Sie sich den Vielfalt Offizier!

Kijk maar naar al die vermogende expat-buitenlandse-studenten.

Die leveren veel meer op dan al die slimme VWO kinderen uit de provincie.

De drammende column van Lamyae waar een blokkade van een paar auto’s door een stel mensen die geen waanzin willen rondom een kinderfeest direct verwordt tot een IDF checkpoint wat tegen ALLES, maar dan ook ALLES “waar Nederland voor staat” indruist is het zoveelste voorbeeld van haar institutionele rol. Deze columnist Islamist is hier niet om enig inzicht te krijgen in “de gewone Nederlander”. Deze Islamist is hier voor white bashing, white shaming en slachtoffer politics.

Als een man dingen uitlegt dan noem je het mansplaining.

Als een drammende Moslima dingen uitlegt, hoe noem je dat dan?

Hijabsplaining?

Share