High Tea met de Slimme Gemeente (Openbaar Ministerie, Hoofdofficier van Justitie, Beleid en Strategie, Mw. mr. Braakhuis en… Benito Mussolini)

, , 1 Comment

Intermezzo.

(Een zijstapje in verweer in stappen).

Ik vond het echt niet leuk om te horen dat de Slimme Gemeentedacht dat ik lid was van een drugskartel“. Ik was er echt goed van geschrokken. Ik sprak Mevrouw Nietjes enige dagen later en legde haar kalm (nog eens) uit dat ik de situatie echt opgehelderd wilde hebben. Drugskartel? Dat is waanzin. Mw. Nietjes zou dat in orde maken met Mevrouw Drugskartel. Ik hoor na mei 2013 helemaal niets meer en neem dan zelf contact op ergens begin zomervakantie, eind juli 2013.

En?
Hoe staat het met dat onderzoek?
Wat hebben je criminele collega's uitgespookt?

Het woord “criminele” bleek een slechte keuze. Mw. Nietjes reageerde met een hele felle mail die mij vooral uitlegde dat ik haar, en opnieuw – AL – haar collega’s vooral met respect moest behandelen. Ik had dat al eens te horen gekregen en toen snapte ik het ook al niet, dus ik zeurde lekker door.

Ik krijg dan in augustus 2013 de megalomane mail van Mw. Drugskartel waarin zij stelt dat ik haar uiteraard vreselijk “bedreigd” heb, want die etnisch-religieuse MBO meisjes zijn wat broos en ik moest mijn grote mond houden. Zij werkt niet voor mij en zij hoeft helemaal niet te doen wat ik zeg geeneens en dan dus de classic: IK zie geen schade. IK ga niet over tot compensatie. 

Ik maak dan een fatale vergissing.

Ik denk dan opnieuw dat ik in een rechtstaat woon.

Shaking No Emoticon

Ik tik dan een net document in waarin ik de hele situatie uitleg (4 pagina’s?) en dat print ik. Ik teken dat en maak een kopie van mijn ID kaart. Ik maak een afspraak bij het Politiebureau dichtbij. Leg de situatie uit. Vraag of ze dit door willen sturen naar de juiste afdeling.

De klachten?

Ik zag of hoorde negen (9) maanden mijn kind niet.
Vanwege dat ehm...
Jeugdzorg dacht dat ik lid was van een drugskartel.
Help?

Politie stuurt het dan door naar het Openbaar Ministerie, Afdeling Beleid en Strategie.

(Daar valt Jeugdzorg onder).

OM Logo

Ik word dan uitgenodigd voor een vreseluk leuk gesprek met Mw. mr. Koohoven (de Hoofdofficier van Justitie, Beleid en Strategie) en haar jurist, Mw. mr. Braakhuis. Mijn verhaal is namelijk zo vreselijk complex dat de Slimme Gemeente de OvJ en een specialistisch jurist heeft ingezet. We praten… en drinken heerluke thee met koekjes. Het was een prima gesprek. Ik heb alleen pure fokking pech, want dit soort dingen? Een kind gijzelen en vader alle contact ontzeggen omdat de RvdK, Jeugdzorg en een weinig betrouwbare “advocaat” een dubieuze deal maken in 2008? Dat valt dus helaas niet onder het strafrecht… en het OM doet echt alleen strafrecht. Maar… we mogen u dan weliswaar niet van advies voorzien… maar eh, dit was zo’n leuk gesprek en u bent zo intelligent en welbespraakt…

Wij adviseren de Ombudsman.

En haal hier een advocaat bij.

Want dit klinkt als waanzin.

Ik krijg echter ook wat (nette) waarschuwingen.

Alleen uw ehm… mening over Dhr. Erik Gerritsen? Ja dat moet u eigenlijk niet doen. Dat hoort niet helemaal zo. U heeft allemaal terechte klachten over Jeugdzorg en uw situatie is schandelijk – dat zien wij ook… maar het is ‘not done’ zo praten over ehm… bestuurders.

En toen knikten ze alletwee, helemaal precies tegelijk in tandem.
Like robots.

Two Robots

Ik doe dan een beroep op humanitaire gronden: Luister dames, doe mij nu eens een lol. Noem het een gedachten-experiment. Bel eens met de Directie van Jeugdzorg. Bel die gekk… sorry bestuurders eens op en check eens. Dreun daar eens – per telefoon – mijn klachten op… kijk eens wat er gebeurt. Kost niks, wat kan het je schelen? Ik mis dossier, ik heb recht op inzage, misschien krijgt het OM het “los”. Beide dames kijken elkaar nog eens twijfelend aan… maar ik corrigeerde mijzelf natuurlijk netjes en gaf een pootje en had meteen mijn les geleerd en het woord “bestuurders” gebruikt, dus … nou… vooruit dan maar.

Met je eh… nou die… shawl en zo.

Mw. mr. Braakhuis neemt dan eind 2013, begin 2014 contact op met de Directie van Jeugdzorg.

Old Phone Icon

Hallo?

Er was hier een meneer op kantoor.

Met allemaal klachten en zo.

De Directie van Jeugdzorg zegt dan nou… daar herkennen wij niets van. Wij werken namelijk – al jaaaaaren – geweldig veel slimmer en reuze vruchtbaar samen met die meneer. Deze meneer weet vreselijk veel van jeugdrecht en de Conventie van de Rechten van het Kind en ehm… nou onze procedures en zo en dat vinden we dus helemaal dolletjes te gek en leuk dat hij ehm… zo ehm… betrokken? is…

Mw. mr. Braakhuis slikt dat als zoete koek.

(En dat is volkomen logisch met die heerluke thee).

Drie (3) maanden daarna word ik ineens beschuldigd van kindermishandeling, door Jeugdzorg.

Nod Yes Icon

En dan komt de Altra Jeugdkruistocht.

Formule KM

Kritiek op een Jeugdkruisvaarder equals Kindermishandeling.

Na de mooie tekening aan die tafel in de hal met een pakje appelsap, neem ik opnieuw contact op met Mw. mr. Braakhuis. Ik ben uiteraard niet helemaal tevreden met wat er allemaal gebeurd is, dus ik leg haar de situatie uit. Jeugdzorg werd ineens helemaal etnisch-religieus met een vleugje homo-haat schuimbekkend gek, waarom is dat?

(We zijn dan vijf-en-twintig (25) duizend euro armer).

Mw. mr. Braakhuis stuurt mij dan een vreselijk leuke brief. Die kan ik helaas niet lezen, maar na wat mailen mocht ik dan een digitale kopie. In de brief is Mw. mr. Braakhuis helder. Jeugdzorg was geen “verdachte” in de strafrechtelijke zin des woords, dus zij mag ze dan benaderen en informatie verschaffen over ons gesprek met die heerluke thee en koekjes. Dat Jeugdzorg daarna flipt en meteen overgaat tot een etnisch-religieuse Jeugd Jihad is de OvJ dus beslist niet verantwoordelijk voor. De niet-verdachte vond het telefoon-contact met de OvJ duidelijk heulemaal niet leuk en wilde de vieze kutburger met de vieze kutshawl gewoon even laten zien wie de leiband vast heeft.

Ik legde Mw. mr. Braakhuis uit dat ik diep teleurgesteld was in de rechtstaat. Ik ben onschuldig. Ik heb niets of niemand iets gedaan en kijk toch eens wat een waanzin ik over mij heen krijg. Dit is toch niet normaal meer, hier moet toch iemand iets aan kunnen doen?

Nee.

Shaking No Emoticon

Vieze kutburger met je stomme kutrechten.

Er valt niets aan te doen.

En dan komt het:

Mw. mr. Braakhuis is afschuwelijk intelligent. We praten hier beslist niet over een MBO meisje; we praten hier over een IQ van honderd-veertig (140) fokking plus (+). Zij is beslist niet bezig met radicale sociale vernieuwing, leuke vlotte management-cursussen, haar telefoontje of hip taalgebruik.

Ze is niet bezig met de heilige missie.

Maar…

En dan komt het:

De zorgvraag is nu eenmaal groter dan het zorgaanbod.
Dus dan gaat er weleens iets mis.
(Mw. mr. Braakhuis, OvJ A'dam - 2015)

Even opletten: het is dus helaas mogelijk dat je – af en toe, een stuk of zes (6) keer (x) in acht (8) jaar tijd van kindermishandeling beschuldigd wordt, of bijvoorbeeld lidmaatschap van een drugskartel zo af en toe. En dan moet je niet naar doen over die geflip… sorry bestuurder Erik Gerritsen. Da’s een beetje immature. En klachten indienen of aangifte doen heeft geen zin. Die dienstverleners hebben er namelijk niets mee te maken.

Nee.

Dit soort onfortuinlijke situaties ontstaan dus door een hele lullige discrepantie tussen vraag en aanbod.

Onze burgerrechten.

Zijn namelijk onderhevig aan marktwerking.

Nod Yes Icon

Het is niet helemaal een letterlijk citaat… maar er was eerder eens een meneer die zei min of meer hetzelfde.

Misschien ken je hem?

Benito Mussolini?

SlimK1nd vroeg Mw. mr. Braakhuis hoeveel strafzaken het OM ondernomen heeft tegen Jeugdzorg in de laatste tien (10) jaar.

Zero Logo

Ik vind dat bijzonder weinig.

Maar goed, Claire Vlug zei het al… We kunnen geen fout doen.

De gedragingen van de Jeugdkruisvaarders, het schenden van burgerrechten, vallen niet onder het strafrecht.

En dan dat hele vraag en aanbod ding wat zij zei.

Ook hier lijkt het “woud van toezicht” gelukkig goed verlicht en voorzien van wandel- en fietspaden.

Cartel Icon

Nu ik ook over het OM heb lopen zeiken vind ik dat ik de titel echt verdiend heb.

Ik ben een jeugdrecht-dissident.

En klokkenluider.

Nod Yes Icon

Having said all that, ik vond het wel vreselijk fijn om mensen met hersens tegenover mij te hebben zo voor de afwisseling eens en dus niet schuimbekkende Jeugdkruisvaarders… en beide dames waren vreselijk aangenaam gezelschap. Ik vond het echt een “fijn” gesprek.

Disney Dissent

Share