Het RECHT Op Een Geslacht: Open Brief Aan GGD Jeugdgezondheidszorg, Unicef En De Raad v/d Kinderbescherming

, , Comments Off on Het RECHT Op Een Geslacht: Open Brief Aan GGD Jeugdgezondheidszorg, Unicef En De Raad v/d Kinderbescherming

Subject: Het Recht Op Een Geslacht

From Slimk1nd <contact@slimk1nd.nl>

To <info@unicef.nl>, <amsterdam@rvdk.minvenj.nl>, <bosenlommer@oktamsterdam.nl>

Date 02/08/2017 07:04

Sex Ed Children

 

Geachte,

Mijn excuses dat ik u schrijf onder een pseudoniem. We runnen ons blog onder een artiestennaam. We houden ons vooral bezig met media critique. Ons blog kent tevens een Jeugdrecht-sectie.

Ik weet niet of u het gevolgd heeft de laatste paar dagen?

In Amsterdam zijn De Deugridders van de Stopera Tafel een klein beetje doorgeslagen naar Khmer Rouge achtige toestanden. Gender-sensitiviteit en genderneutraliteit zijn hot topics in vooral Amerika, maar Amsterdam wil graag meedoen. Onze Gemeente, ons openbaar vervoer en NS hebben besloten om reizigers niet langer aan te spreken met “Dames en Heren”, maar “beste reizigers” of “beste bewoners” of “beste mensen”. Daar is op zich niets mis mee. Als u echter wat verder speurt dan zult u ontdekken dat geslacht, gender en sexe nergens meer ingevuld hoeft te worden. Ongetwijfeld is dit reuze leuk als je tot de 0,5% van de inwoners van Nederland behoort die kampen met sexualiteits- of identiteitsproblemen.

Maar wat nu als je een pasgeboren baby bent?

Als een baby geboren wordt, hoef je straks niet meer het geslacht in te vullen. De pasgeborene wordt dan ook niet je ‘dochter’ of een ‘meisje’, maar het kind. De formele benaming gaat worden: “bij de geboorte gezien als meisje”. Dit is natuurlijk je reinste waanzin. Het hebben van een naam, een geslacht, een adres, een vader en moeder, een BSN is allemaal vreselijk belangrijk, zeker voor pasgeborenen. Het was al geruime tijd mogelijk om samen zwanger te raken, baby wordt geboren en dan kan mama het babytje inschrijven bij de Gemeente zonder de naam van de vader op te geven. Als je niet met elkaar getrouwd bent, maar samenwoont, of gescheiden woont, dan is er niets wat je daaraan kunt doen als vader. Je kunt een advocaat in de arm nemen en dan een DNA test afdwingen en dan dat babytje erkennen; dat brengt een hoop kosten met zich mee. Het is tevens een vrij forse schending van de rechten van het kind. Kinderen hebben nu eenmaal het recht te weten wie hun vader is, wie hun moeder is, waar ze vandaan komen.

Sinds enige jaren mogen kinderen niet meer kiezen waar ze naar school gaan. Een computer met een reuze dom algoritme doet dat voor ze. Ook dat is een enorme schending van de rechten van kinderen. Als kind heb je echt het recht om zelf te kiezen naar welke school je gaat.

Als kind heb je tevens het recht op je geslacht. Het is jouw lichaam. Je ouders hebben daar niets over te zeggen. Het is krankzinnig dat ik het opschrijf, maar klaarblijkelijk is er niemand die hier zorgvuldig over heeft nagedacht. Als je baby geboren wordt en jij laat geslacht M/V leeg? Dan is het dus een onzijdig, geslachtloos babytje geworden. Dit kan later in je leven, met name tijdens puberteit en adolescentie allerlei problemen opleveren. Problemen met je identiteit, je gender, problemen met je zelfbeeld, onzekerheden etc. Het lijkt mij tevens iets waar je vreselijk mee gepest kunt worden.

Het idee dat je als ouder kunt besluiten om je kind geslachtloos door het leven te laten gaan is een schending van de conventie van de rechten van het kind. Kinderen worden geboren met een vagina of een penis en dat bepaalt hun geslacht, hun gender, sexe en hun naam. Slechts in heel weinig gevallen worden kinderen “misvormd” geboren, problemen met hun geslachtsorganen. Die problemen worden veelal tijdens de zwangerschap al geconstateerd en dan worden die babies meteen geopereerd. Het gebeurt afschuwelijk weinig, komt zelden voor. Je kunt nu eenmaal niet als geslachtloze pasgeborene door dit leven gaan.

Met name tijdens je jongste jaren van 1-3 wordt wat Freud je Id noemt gevormd. Je weet “wat” je bent en waar je bij hoort. Dat is papa en dat is mama en dat is ons huis en dat is de poes en dat is mijn bedje en ik ben een … kleine meid of een kleine vent. Het is essentieel dat hele jonge kinderen de “poep en plas”-fase, de genitale fase van hun ontwikkeling goed doorlopen. Kinderen bij wie deze ontwikkeling niet naar behoren verloopt kunnen in hun latere leven allerlei rare problemen krijgen; genitale fixaties, orale fixaties, emotionele problemen, relatieproblemen, zelfbeeld issues en inderdaad allerlei problemen in hun sexleven.

In Canada en Amerika worden nu al babies geboren zonder geslacht. Het babytje wordt geboren met een penis, of met een vagina, maar dat maakt geen ruk uit. Als ouder mag je biologische, empirische feiten als een geslachtsorgaan gewoon negeren en je kind registeren met alleen een naam en geen geslacht. Dit gaat nu ook gebeuren in Amsterdam en straks de rest van Nederland.

Ik vind dat een hele vreemde ontwikkeling. NIEMAND is hier namelijk bezig met de rechten van die kinderen. Iedereen is helemaal idolaat als een dolle diversiteit en gendersensitiviteit aan het “vieren”, zonder na te denken over de gevolgen voor die geslachtloze kinderen; zonder na te denken over hun rechten. Als je dit wat breder bekijkt en nadenkt over al die landen waar mannen nu eenmaal flink wat meer te vertellen hebben dan vrouwen? Dan lijkt het hebben van een geslacht helemaal belangrijk. Als je de situatie heel nauw en pragmatisch bekijkt? Als een kind vermist is dan zou een signalement als “een kind, met een blauwe jas” heel weinig opleveren als de zoektocht begint. Een jongen, van ongeveer 12, met een blauwe jas, heet Bas en heeft een paar rode gympen aan, levert een hele hoop meer op. Als je met je kind naar de EHBO moet met een sportblessure, gaat de dokter dan vragen: Ben je een jongen of een meisje? En dat dan iedere keer als je een nieuwe dokter tegenkomt? En hoe gaan we dat doen op de peuterschool, en in het basisonderwijs? Hoe dienen leerkrachten die kinderen aan te spreken? En wat gaat dat doen met hun klasgenootjes?

Ik zie tevens problemen bij met name Schiphol. Als regel worden mannen gefouilleerd door mannen en vrouwen door vrouwen. Bij kinderen werkt dit hetzelfde. Hoe gaan we dat straks oplossen? Gaan Schiphol en de marechaussee allemaal genderneutraal personeel aannemen en transgender personeel? Ik betwijfel dat ten zeerste.

Ik vind dat Unicef, GGD Jeugdgezondheidszorg en de Raad voor de Kinderbescherming zich ogenblikkelijk in dit debat moeten mengen.

Kinderen geboren laten worden zonder geslacht is een schending van hun meest elementaire rechten. Het recht op bestaan, het recht om jezelf te mogen zijn en te kunnen ontwikkelen zoals andere kinderen. Je naam, je geslacht en je identiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze elementen vormen samen WIE je bent. Het achterhouden van dat geslacht, zodat daar verwarring over kan ontstaan is een schending van de conventie van de rechten van het kind. Het is tevens – naar mijn bescheiden mening – een vrij ranzige vorm van kindermishandeling. Ouders die hun kind geslachtloos op de wereld laten komen en geslachtloos inschrijven bij de Burgerlijke Stand zijn geen ontwikkelingspsychologen en ze zijn ook al geen jeugdrecht specialisten. Ze hebben geen benul van wat de elementaire rechten van die pasgeborenen zijn, ze hebben geen benul van wat de mogelijke problemen zijn die dit later in de ontwikkeling van dat kind met zich meebrengt.

Wanneer komen jullie van je reet af en gaan jullie je hiermee bemoeien?

Want het lijkt er sterk op alsof jullie niet veel meer doen dan dom toekijken. Jullie zijn de specialisten in de rechten en vroege ontwikkeling van zuigelingen en peuters. Maar als “specialisten” hebben jullie – tot nu toe – niets te melden over deze krankzinnige situatie. Het afnemen van het geslacht van een baby dient ogenblikkelijk gestopt te worden.

Vriendelijke Groet
Kind regards,

SlimK1nd Logo 8

** Deze open brief is gestuurd aan: Hester Korver (regiodirecteur RvdK A’dam), Claire Vlug (Algemeen Directeur JBRA), Nicolette Engbers (Algemeen Directeur Altra Ambulante Jeugdzorg), GGD Jeugdzorg, Ouder en Kind Teams, Ministerie van Volksgezondheid, Elgithe Bos (Directeur Specialistische Zorg Spirit), Simone Kukenheim (Wethouder A’dam, Sociaal, Zorg, Onderwijs en Jeugd) en KEKMama. Je zult zien dat geen van deze Jeugdkruisvaarders hier iets aan gaat doen. Ik ga enige weken wachten. Daarna ga ik een uitgebreid schrijven sturen richting Het Europese Hof voor de Rechten v/d Mens.

Share