Het Afschudden Van Ideologische Veren (Adjö Piratpartiet!)

, , Comments Off on Het Afschudden Van Ideologische Veren (Adjö Piratpartiet!)

Ik heb nog nooit gestemd.

Da’s niet helemaal waar. Ik heb een (1) keer (x) gestemd voor mijn buurvrouw. Het stembureau was om de hoek, maar zij moest vroeg naar kantoor. Ze dacht dat ik dat gewoon met haar stemkaart kon doen, maar helaas, dat mocht niet. Het kan wel, maar dan moet je iemand formeel machtigen, met een brief en een kopie ID kaart etc. Ze wilde dat ik namens haar op de Partij voor de Dieren zou stemmen, maar dat ging dus niet. Ik vond dat toen zo sneu voor ‘r dat ik mijn eigen stemkaart gebruikt heb om op de PvdD te stemmen.

Voor de buurvrouw.

Maar da’s de enige keer.

Want normaal stem ik dus niet.

Ik voel er weinig voor om alle lulargumenten door te lopen, maar laten we er een paar doen?

Als je niet stemt, mag je ook niet klagen….

Ik zit niet dronken achter het stuur.
Maar ik heb een mening over teringlijers die dat wel doen.
Mag dat?

Als je niet stemt, dan stem je eigenlijk voor de grootste partij…

Yes.
Als ik niet stem?
Dan stem ik eigenlijk wel.
(Zucht).

De reden waarom ik nooit heb gestemd is vrij simpel.

Als ik naar een restaurant ga en er staan alleen maar dingen op het menu die ik echt niet lust of wil?

Dan eet ik daar niet.

Bad Food Icon

Ik was van plan om dit jaar wel te gaan stemmen.

Op de Piratenpartij Nederland.

Ik ben vol overgave lid geworden en heb geprobeerd een zo actief mogelijk lid te zijn. Ik heb mij aangemeld voor de kieslijst en werd zowaar verkozen op lucky nummertje 26. Ik heb meegedacht- en geschreven aan het partijprogramma. Ik heb twee (2) leuke artikelen en een (1) persbericht mogen schrijven voor het website en her en der wat taalcorrecties mogen doen. Ik ben twee (2) keer (x) naar een soort kroeg geweest waar andere Piraten waren, maar mijn bemoeienis was vooral digitaal.

De campagne gaat nu echt beginnen… maar ik doe niet meer mee.

Waarom niet?

Ik ben er op een nette manier uitgewerkt.

En dat heb ik grotendeels aan mijzelf te danken.

Aanvankelijk vond de partij het reuze leuk dat ik wilde schrijven en wilde meehelpen. Zelfs de lijsttrekker wist mij te melden dat ze vond dat ik goed schreef en “jij moet meer voor ons gaan schrijven”. Lucky nummertje 26 heb je geen ene ruk aan. Daar gaat niemand op stemmen. Ik wilde dan ook de top vijf (5) vooral aanduwen en helpen daar waar kan, mogelijk en wenselijk. En schrijven vind ik leuk, dus waarom niet?

Dan krijgen we een reeks ergernissen.

Een lang “optreden” van onze lijsttrekker in Pakhuis de Zwijger. Het was vooral hakkelen en gebroken Nederlands. Aan het einde was er de gelegenheid om vragen te stellen. Een meneer kwam met een geweldige vraag: U zeurt zo over Facebook en Instagram etc, maar daar zijn mensen toch zelf bij? Daar trap je toch zelf in? Is het niet een beetje zoals religie mevrouw? Als je erin gelooft en je leven eromheen inricht?

Onze lijsttrekker?

Da's een discussie voor een andere keer.
Ik ben geen theoloog.

Je kunt namelijk alleen iets over religie zeggen, als je een theoloog bent.

Nod Yes Icon

(Net zoals je alleen iets over alcohol en verkeer kunt zeggen als je dronken achter het stuur zit).

Bovendien is de PPNL bang van de Islam, net als alle andere progressieve partijen.

Aangezien wij de partij van de nullen en enen zijn, leek het mij voor de hand liggen dat wij een atheistische partij zijn. God bestaat niet. Toen ik dat echter voorstelde kreeg ik een wereld van zeik over mij heen. Stuk voor stuk waanzinnig imbeciele argumenten, met als persoonlijke favoriet:

Iedereen mag geloven wat ie wil!

Oh mag dat?
Dan geloof ik dat je mijn zus hebt verkracht.
Dat komt enige dialoog vast ten goede.

We waren weken/maanden aan het werk aan het partijprogramma, online, met een geweldige groep bevlogen mensen. Het betekent dagelijks een aantal uren online argumenten, teksten en voorstellen lezen, daarop reageren, stukken herschrijven, aanpassen en dan reacties verwerken en stemmen over voorstellen en teksten. Het was echt een geweldige ervaring.

Eind  september … echt op de fokking dag dat we het conceptpartijprogramma gaan publiceren en aan de leden gaan voorleggen… stapt het bestuur op. Klaarblijkelijk was er al geruime tijd ruzie tussen het bestuur en de club rondom onze lijsttrekker. Ik kreeg te horen dat een bestuurslid wat probleempjes had met werken met vrouwen en misogynie en zo, dus die heb ik reuze leuke mail gestuurd en hem eens hartelijk bedankt.

No Girls Allowed Icon

Half oktober vond het Piratencongres plaats. Dit betekent een algemene ledenvergadering om over het conceptprogramma te stemmen en amendementen voor te stellen etc, maar ook feest! Stalletjes, een kinderhoek, lekker eten, muziek, speeches, gekke workshops. Zou allemaal dolle pret worden. Zeker geschikt voor kinderen, neem die kleine gerust mee.

Het was erbarmelijk. Het was op een soort industrie-terrein in een tochtige, smerige loods. Er was geen kinderhoek. De koffie was niet te drinken, brownies waren 2,50 € en iemand kondigde plannen aan om in die vieze, smerige industrie-loods soep te gaan maken. De kleine kabouter vond het helemaal niks. Na een half uurtje jengelen en zeiken op ‘r telefoon was ze er echt klaar mee.

Papa, dit bankstel ruikt naar dode hond!
Papa, de WiFi zuigt echt, hier kijk!
Papa?
(Okay Engel, we gaan).

Daarna kwam het Prinses Amalia debacle.

Ik vond het een leuke uitnodiging, maar de partij vond het helemaal niks.

“Je moet dat kind niet aanschrijven met U, da’s echt belachelijk”.

“Fuck het koningshuis“.

etc.

Crown Icon

Eind november doet onze lijsttrekker dan twee (2) “optredens” op rij.

Het eerste betrof een “fanboy” die een (1) of ander flutpraatje met ‘r maakte. Hij gedroeg zich een beetje als een geile Mocro. Hij wilde dat de lijsttrekker “sexy” voor ‘m zou kijken en “doe nou even seeeexyyyy”. Het was echt te genant om aan te zien, maar ze vond het klaarblijkelijk allemaal prima. De jongeman in kwestie had een reuze leuk online profiel waar ie vooral aan het uitleggen was hoe dol ie is op “dukus”, geld, “monni” en bla en “duiven zijn vieze aidslijdende kankerbeesten die dood moeten”.

Ik uitte kritiek. Ik denk niet dat we als partij met dat soort malloten moeten ehm… hangen?

Linde… sorry… Ancilla vond dat helemaal niet leuk. Zij voelde zich helemaal niet gesteund door de partij. Ze wist helemaal niks van die jongen behalve dan dat ie was opgegroeid met het idee dat zij (Ancilla) een soort perfecte droomvrouw is en daarom wilde ie haar z’n hele leven al ontmoeten.

Perfecte droomvrouw.
Uh-huh.
Sure.
Laten we hem dan communicatie-manager maken... of zo?

Het tweede optreden ging helemaal mis.

Eind november is Linde… sorry… Ancilla v/d Leest te gast bij Geenstijl’s Nazomergasten met Theodoor Holman.

Diverse mensen hadden aangeboden te helpen.

Leuke fragmenten uitzoeken.

Leuke topics verzinnen.

Maar…

Nej.

Shaking No Emoticon

Onze lijsttrekker was van mening dat de hele avond “niets” met de Piratenpartij te maken had. Zij was immers uitgenodigd en zij heet Linde… sorry Ancilla v/d Leest. Dus zij had dan besloten om dit vooral alleen te doen met haar “eigen adviseurs waar ik wel vaker mee werk”.

Klinkt goed.

… en lekker transparant.

De avond werd een ramp.

De eerste 15-20 minuten gingen over het opstappen van dat bestuur. PPNL had geprobeerd om die meneer die ik zo’n leuke mail had gestuurd uit te partij te wippen en dat was een heuse rechtzaak geworden en die rechtzaak had de Piratenpartij verloren. Dat was reuze leuk om te horen. Daarna kregen we een dik half uur vooral gelul over (driewerf kerm ende zucht)… Ancilla’s fotos. Ze had er nooooit aan gedacht dat “het internet” ooit doorzoekbaar zou zijn. Ze gebruikte een alias, “dat deden alle modellen toen”. (Jeetje wat slim van die modellen, zeg?) Daarna kwam er wat gelul over haar “fans”, stuk voor stuk, vreemde stalkers waarvan er eentje (een ex) ‘r ooit met een mes had bedreigd. En ze werd ook nu bedreigd, onduidelijk door wie en of er aangifte was gedaan was ook al niet helemaal duidelijk.

En er was een stuk, waar ze aan het praten is over een “hele toffe aantrekkelijke heteroseksuele goser”?

Het hele interview, de hele avond was chaos.

Opnieuw dat hakkelen en gebroken Nederlands, maar ditmaal was het zo erg dat mijn kleine kabouter haar bleef corrigeren… liggend op een kussen voor de grote televisie.

Als een elfjarige (11jr.) het Nederlands van de lijsttrekker aan het corrigeren is?

Dan heeft de partij een probleem.

Nod Yes Icon

De fragmenten (die ze dan zelf heeft uitgezocht met haar adviseurs) waren booooowring. 

Ze kwam met xs4all. Die waren heel hip en trendy in 1996 met zo’n 256k dial-up fucking modem… toen Linde… sorry… Ancilla een jaar of elf (11) was, dus reuze cool. En daarna kregen we “the piratebay”, een vrij waardeloos torrent-site, waar de Piraten”beweging” vandaan komt?

… U i t    Z w e e e e – d e n

(Binnen onze partij heet dat: “Wij komen voort uit het Internet” – en yea sure, daar mag je om lachen, ik doe dat ook, geregeld).

Uit Zweden Icon

We zijn afgehaakt. Het was niet om aan te zien.

Ik kreeg van een kennis de allerbeste reactie:

Wie heeft dat kind losgelaten op de werkvloer?

Ik heb toen een langere mail gestuurd met kritiek. Dit was niet best. Je moet kortere zinnen gebruiken, je moet niet zo ratelen etc. Gebruik niet zoveel Engelse woorden, je bent niet op kantoor. Het was kritisch, maar de strekking was: je hebt hulp nodig, communicatie-training etc, want dit was niet goed en moet veel beter.

Het werd meteen huilen.

En stoepkrijt.

Stoepkrijt Icon

Ik kreeg toen een hele leuke mail in een heul groot font terug van Linde… sorry… Ancilla.

Ik had haar…

(Wait for it)

“Mentaal afgemaakt”.

(Met een (1) hele email).

Want generatie snowflake kan heel slecht tegen kritiek.

In de mail werd mij meteen uitgelegd dat enige “samenwerking” nu onmogelijk was geworden.

(Als je alleen met je geheime, naamloze adviseurs werkt is “samenwerking” altijd onmogelijk volgens mij).

Kritiek op de Verlichte Leider is verboten.

Dat noem je “bottom-up”.

Authority 2

Kort daarna, ergens in december, komt “de partij” erachter dat ik dit blog heb opgezet.

Men bekijkt het blog en komt daar de volgende combinatie van woorden tegen:

Etnisch liggend streepje religieus.

En da’s het einde dan.

Je mag het woord “etnisch” niet gebruiken.

En het woord “religieus” is ook al uit den boze.

Maar “etnisch-religieus”?

Shaking No Emoticon

Nu ben ik persona non grata.

Mijn rol binnen de partij is sinds dit blog dus als volgt.

Ik moet alles wat de Verlichte Leider zegt of doet geweldig vinden.

Mijn mond dichthouden.

Niets schrijven of mailen.

En dan straks in maart op haar stemmen.

Fuck That Shit

Ik vond dat allemaal erg vreemd.

Daarna wordt het gelukkig allemaal nog erger.

Eerst wordt dan het hele “campagneteam” eruit gewipt.

Die mensen wilden niet door Linde… sorry… Ancilla’s brandende hoepel springen en ik begrijp dat er daar ook al iemand werkte die kritiek had geuit.

Daarna krijgen we een “optreden” bij de Mamas van Halal.

Dit “optreden” moest plaatsvinden “op lokatie”.

Welke “lokatie”?

Het “Vrouwen van Ravensbruck”-monument in A’dam Zuid.

Waarom in Godsnaam daar?

Nou… volgens onze lijsttrekker leven we nu min of meer in een beetje dezelfde tijden. We hebben nu namelijk ook allemaal van die mensen die zeggen zo van nou geef mij maar alle macht, geef mij maar meer macht en dan ga ik jullie beschermen… zegmaar net als vroeger toen er zo’n negentig (90) duizend vrouwen en kinderen op transport gingen richting Ravensbruck.

(Wat voor apps gebruikten die vrouwen en kinderen, weet iemand dat?)

(En plakten ze – net zoals Linde… sorry… Ancilla – de camera van hun telefoon af?)

Huilen Icon

Dit is de tweede (2e) keer (x) dat ze dit doet.

In een eerder interview in de Volkskrant wist ze te melden:

Als Wilders aan de macht komt dan liggen de lijsten klaar…

Lief he?

En wat een ehm… verrijking van het ehm… debat, niet?

Tot slot komt dan de “nieuwjaarsrede”, of: een terugblik van de Piratenpartij Nederland. Het is een prachtig stuk geschreven door niemand minder dan Linde… sorry… Ancilla v/d Leest. Het is een soort opsomming van haar interviews en hoe druk zij het heeft. In dit geweldige stuk proza gebruikt ze maar liefst veertien (14) keer het woord “ik” in nog geen twintig (20) zinnen.

Bravo.

Net even beter dan “en toen, en toen, en toen”.

Maar ja, da’s een beetje wat je krijgt als je kinderen die gewend zijn aan maximaal honderdveertig (140) karakters (en vette emojis) laat schrijven.

Ik vind het een slecht stuk.

En toen dacht ik, hey… wacht eens… ze heeft vast wel vaker ergens iets geschreven, toch?

Bad mistake.

Ik kwam dit tegen.

LIJST LINDE … sorry… ANCILLA: WILLE ZUR MACHT (DE NOODZAAK VAN LEIDERSCHAP)

Het is allemaal erg slecht.

Veel huilen en stoepkrijt.

Er zitten flink wat grammaticale uitdagingen in.

Maar het is ook heel ernstig.

Ik ben onvervangbaar“.

En dan dit juweeltje:

Mijn primaire doel is dat Ancilla ok is. 
Als Ancilla ok is, kan ze zich
beter, harder, en effectiever inzetten voor de partij.

Het is altijd een reuze goed idee om over jezelf te schrijven in de derde (3e) persoon.

All work and no play makes Ancilla a very dumb girl.

Als ik faal, faalt de partij. 
Ik ben niet vervangbaar.

Het is maanden geleden geschreven, ik las het tijdens de kerstvakantie voor het eerst.

Ik wou dat ik het eerder had gelezen.

(Dumbass).

Het is een beetje “Wille Zur Macht“, niet?

Dus vergeet even de Piratenpartij Nederland.

Dit is Lijst Linde…. sorry… Ancilla.

En als Linde… sorry… Ancilla ok is, dan gaat Ancilla een ton per jaar plus onkosten in de kamer verdienen.

En als er dan voldoende mensen niet ok tegen Linde… sorry… Ancilla blijven doen?

Dan verlaat Linde… sorry… Ancilla de partij, houdt ‘r zetel en begint een hele leuke nieuwe eigen “beweging”, een eigenpartij“.

Ik weet al hoe die “partij” moet gaan heten.

DPP

Of:

LHS

Ik heb mij gisteren teruggetrokken als kandidaat.
Ik heb tevens mijn lidmaatschap opgezegd.
Ik heb geen zin om "lid" te zijn van Linde... sorry... Ancilla.
Ik heb geen zin om op Linde... sorry... Ancilla te stemmen.
Want dat lust ik niet.

I Quit Sticky

Hoe gaat het nu met de Verlichte Leider?

Is Linde… sorry… Ancilla ok?

Is ze een beetje bijgekomen van al dat “mentale afmaken”?

Durft ze alweer alleen over straat?

Ja Linde… sorry… Ancilla is ok.

Ze heeft een hele nieuwe “look”.

Ze heeft ‘r blonde haar donker geverfd.

Anders noemt iedereen haar maar blond en da’s niet leuk.

Ik probeerde een foto te vinden met die nieuwe “look” maar kwam als altijd weer een hele berg ranzigheid tegen en ik heb nog niets gegeten.

Ik zie trouwens dat ze een tattoo heeft van een Christelijk/Keltisch kruis.

(Ik zal je besparen waar).

Religieuse symbolen zijn namelijk vrrrrreselijk shmexy.

Encore

 Het was aanvankelijk de bedoeling dat de bodem van de kieslijst (waaronder lucky nummertje 26) zelf een beetje in hun eigen buurt en omgeving campagne zouden voeren. Doe maar wat geks, blog iets leuks, doe iets leuks op Facebook, maak een leuk filmpje op Youtube… doe je ding. Ik voelde er niks voor om foto’s te laten maken, of nog erger mij te laten filmen, dus ik kwam met een heel eigen idee. Ik wilde iets leuks doen met jeugdrecht.

PPNL RvL 1

Ik wilde honderd (100) van deze flyers laten drukken – in verschillende varianten.

Stem niet op mij want…

[ ik ben een kindermishandelaar ]

[ ik ben een ongelovige hond ]

[ ik ben een kutburger met een vieze kutshawl ]

etc.

Ik was van plan om de flyers dan uit te delen bij het kantoor van Jeugdzorg.

Die bellen dan meteen de politie en dan word ik meegenomen.

Een kennis zou dat dan filmen.

Maar….

Nej.

Shaking No Emoticon

Burgerrechten en gegevensbeheer moet je namelijk over ehm… tweeten…

…en ehm… over “praten” bij RTL met Beau van Erven Dorens.

Je moet er niet echt mee bezig zijn… en zo.

Dat had Wim Kok er wel even bij kunnen vermelden.
Ideologische veren afschudden krijg je trek van.
Ik ga wat eten.

 

Share