Help?!? Ik Ben Het Helemaal Eens Met Roos Schlikker?!?

, , 1 Comment

De titel is schrikken, niet?

Het is alleen echt zo.

Dit kwam ik enige dagen geleden tegen.

Parool: Roos Schlikker fel over grove reacties verdrinking meisje.

Als je een beetje Google gebruikt kun je het volledige hartverscheurende verhaal vinden.

Mijn respons is altijd hetzelfde: arm kind, arme ouders.

Er zijn ook mensen bij ongelukken met kinderen altijd de ouders de schuld geven.

In dit geval gaan die dan online en beginnen te zeiken over die arme ouders. Die hadden beter moeten opletten, ze waren vast dronken, of nog erger: met hun telefoons en zichzelf bezig etc. Het is vreselijk lullig, maar het valt domweg niet tegen te houden. Online heeft iedereen een mening over alles. Dat is het leuke van Internet. Daar zit een gigantische berg meningen tussen waar je veelal direct spuugmisselijk van wordt, maar tegenhouden kan niet.

Roos Schlikker profileert zich altijd als een soort supermama.

Roos heeft dus een hele uitgesproken mening over “dingen met kinderen” of “gebeurtenissen met kinderen”.

Roos doet dat vooral voor zichzelf.

Zie. Mij, Deugen.

Bent u er klaar voor?

Paroolcolumnist en moeder van kleine kinderen Roos Schlikker schoof maandagavond aan bij RTL Summer Night om te praten over het incident zondagmiddag bij een drukke Sloterplas. Daar verdronk een vijfjarig meisje nadat haar moeder haar uit het oog verloor. “Een ongeluk zit echt in een heel klein hoekje,” zei Schlikker naar aanleiding van berichten op social media die de ouders van het meisje slecht ouderschap verwijten. “Hou het voor je.”

Als blogger en columnist kan ik mij goed voorstellen dat je wilt schrijven over de verdrinking van dat meisje. Ik kan dat persoonlijk niet. Dode en/of gewonde kinderen trek ik voor geen ene meter, dus daar schrijf ik vrijwel nooit over. Ik heb dat hele drama met Romy en Savannah dan ook met rust gelaten en probeer er helemaal niets over te lezen want ik word er alleen maar zwaar depressief van. Er zullen meer ouders met jonge dochters zijn die er zo over denken. Je kunt echter op geen enkele wijze tegenhouden dat mensen erover gaan schrijven, twitteren etc. Mensen delen nu eenmaal graag nieuws. Het stond in de krant, iemand deelt dat artikel en dan krijg je een discussie. Die “discussie” stelt geen ruk voor. Een hele rits mensen doen likes en knuffels en “arm kind, arme ouders” en dan is er een groep die gaat zeiken: “ze hadden beter op moeten letten”. Het is echt al miljoen miljard ontelbaar keer gebeurt. En het zal nog een miljoen miljard ontelbaar keer gebeuren.

We gaan verder met onze Deugridder.

Ook zei ze dat zoiets de grootste nachtmerrie is van een ouder. “Wat je thuis in de huiskamer zegt is tot daar aan toe, maar om op sociale media te schrijven: ‘Hadden die ouders niet wat beter op kunnen letten’? Ten eerste: je was er niet bij, je kent het verhaal niet. Ten tweede: deze mensen maken al het meest verschrikkelijke mee wat je mee kunt maken. Hou je bek. Alsof je er wat aan hebt om voor je voeten geworpen te krijgen dat je het verkeerd hebt gedaan.”

Dan doen we eerst een klein applausje, voor Roos.

Ik Deug

Okay, dus ik ben het helemaal met Roos eens. Je moet niet gaan zeiken op en over die arme ouders die hun arme kind kunnen begraven. Het is echt een absolute dick move. Je was er niet bij, wat de fok weet jij nou en laat die arme mensen met rust, fucklul. En dan wat? Nu stopt het? Nu ineens, na deze enorme wijze en diepe woorden van Roos Schlikker? Nu ineens zien alle Internet trollen (en helicopter papa’s en mama’s red.) plotseling the error of their ways? Die klagende zeikers passen direct na het lezen van dit leuke stukje en het zien van het filmpje hun online gedrag aan? Ze gaan alles meteen deleten en dan overal nieuwe comments en replies achterlaten?

Shaking No Emoticon

Natuurlijk niet.

En Roos weet dat ook en RTL Summernight weet dat ook want iedereen weet dat.

Waarom is Roos dan toch lekker drammerig haar riedeltje aan het opdreunen?

Omdat Roos een hele sterke behoefte voelt om vooral te laten zien dat zij deugt.

Dat kind en die ouders geeft ze geen drol om.

Dat zijn props.

 

Share