He, He, Eindelijk Een Goeie Genocide!

, , Comments Off on He, He, Eindelijk Een Goeie Genocide!

Onze overheid is geweldig dapper.

Nu het Kalifaat dan ingestort is en zelfs de EU heeft gezegd dat ISIS zich schuldig heeft gemaakt aan genocide, komt de Nederlandse regering in actie.

Leest u even mee?

Volkskrant: Kabinet maakt weg vrij voor Justitie om teruggekeerde Syriëgangers levenslang op te leggen.

Het nieuwe kabinet wil dat IS-strijders die terugkeren naar Nederland harder worden aangepakt. VVD, D66, CDA en ChristenUnie maken de weg vrij voor het Openbaar Ministerie om hen in de toekomst te kunnen vervolgen voor genocide.

Genocide?

Nee toch?

Op dat misdrijf staat een levenslange celstraf. Nu worden IS-strijders vooral vervolgd voor deelname aan een terroristische organisatie, waarop maximaal 15 jaar cel staat. Dit bevestigen de Tweede Kamerleden Han ten Broeke (VVD), Raymond Knops (CDA), Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Joel Voordewind (ChristenUnie). De rechter krijgt wat het kabinet betreft een breder mandaat om IS-strijders te straffen.

Beter laat dan nooit.

De situatie is urgent, want de komende weken zullen mogelijk honderden IS-strijders terugkeren naar Europa. Het kalifaat staat na drie jaar vechten op instorten. Afgelopen weekeinde is de internationale coalitie tegen IS akkoord gegaan met een voorstel van Syrische bestuurders om burgers uit Raqqa te evacueren. Raqqa was de ‘hoofdstad’ van IS, maar is nu omsingeld. Buitenlandse IS-stijders mogen de stad niet uit. Volgens sommige bestuurders vertrekken ook zij uit Raqqa, met burgers als menselijk schild.

Raqqa is inmiddels bevrijd, grotendeels door de Koerden.

In Irak staat het Shia leger inmiddels op het punt om de Koerdische delen (Noord Irak) aan te vallen.

Dat wordt de volgende burgeroorlog.

Zo’n zesduizend Europese IS-strijders zijn naar het kalifaat vertrokken. Van de ongeveer 280 Nederlandse Syriëgangers zijn er mogelijk 40 gesneuveld en 50 levend teruggekeerd. Tientallen kunnen nog volgen. Hun Nederlandschap kan alleen worden afgenomen als zij over een tweede nationaliteit beschikken. Dat is bij lang niet iedereen het geval. Justitie bereidt 240 rechtszaken voor.

“Nederlandschap” zet mevrouw Google zo’n rood kringeltje onder, moet dat niet Nederlanderschap zijn?

En “mogelijk” zijn er 40 gesneuveld en “mogelijk” zijn er al zo’n 50 terug?

Twee honderd en veertig rechtszaken klinkt wel weer goed.

Dat betekent dat het OM 240 keer de kans krijgt om er een absolute teringbende van te maken.

Dat gaat ze veelvuldig lukken.

Hoogleraar internationaal recht en politiek Geert-Jan Knoops noemt het voornemen van het nieuwe kabinet een genocidestempel op IS-strijders te drukken ‘vooral een politiek signaal’. In Nederland bepaalt de rechter of iemand wordt veroordeeld voor genocide en niet de regering, zegt hij. Het is theoretisch nu al mogelijk iemand voor genocide te berechten bij de rechtbank in Den Haag. Dat is nog nooit gebeurd. De bewijsdrempel voor genocide is erg hoog. Eerst moet worden vastgesteld dat genocide is gepleegd, dan moet de individuele bijdrage aan die massamoord worden bewezen.

Volgens mij is dat reeds gebeurd door De Raad van Europa; het uitroeien van de Yezidi, de Christenen, de Kopten, de Koerden, da’s allemaal genocide volgens mij.

Het wordt net als voormalig Yugoslavia, specialistische forensische teams van de VN en elders, zullen gaan zoeken naar massagraven in het Kalifaat.

En dan getuigen, overlevers vinden en proberen daders te vinden.

Ze moeten tevens alles en iedereen die in vluchtelingenkampen zit fotograferen en die database met foto’s online zetten.

Op die manier kunnen slachtoffers daders identificeren en formele aanklachten worden gevormd.

Kamerleden erkennen dat het politieke signaal voor hen zwaar heeft gewogen bij het opnemen van een genocidepassage in het regeerakkoord. Daarin staat dat Nederland een misdaad voortaan zal erkennen als genocide als dit is vastgesteld door ‘internationale gerechts- of strafhoven, wetenschappelijk onderzoek en de Verenigde Naties’. Bovendien neemt Nederland zich voor om zich in de VN-veiligheidsraad ‘actief in te zetten voor de berechting van IS-strijders’.

Oh de VN gaat dat allemaal doen?

Dat wordt vast een enorm succes.

Lang niet alle Europese landen berechten teruggekeerde IS-strijders. ‘Zweden en Finland vervolgen teruggekeerde Syriëgangers bijvoorbeeld gewoonlijk niet, maar bieden vooral reïntegratieles’, zegt het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij is de auteur van een resolutie die afgelopen donderdag unaniem is aangenomen door de Raad van Europa. Daarin worden alle 47 aangesloten landen opgeroepen om ‘de genocide die IS pleegt te erkennen en strijders daarvoor te vervolgen’.

Zweden en Finland worden gerund door professionele en doorgewinterde wegkijkers.

Trouwens… was er hier niet zo’n Yezidi mevrouw die kwam vertellen over genocide en Nederland was bang dat ze asiel zou aanvragen?

Religieuze Slavernij Is Prima, Het Nederlandse Slavernijverleden Niet

Dit is mijn derde genocide, althans de derde die ik dan vrij bewust aan het meemaken ben.

Er was er eentje in Rwanda en tegelijkertijd eentje in Bosnia in de jaren ’90.

Achteraf bleek die in Bosnia geen echte genocide, maar meer een reeks etnische massamoorden.

(En de aantallen slachtoffers bleken voor geen meter te kloppen omdat de media klakkeloos cijfers van de vechtende partijen opdreunde red.)

En nu dus deze: de genocide van alles en iedereen door ISIS.

Dit is een uitkomst mensen.

Als je “Islam” de vrije loop laat en men geeft zich echt helemaal over aan Allah en neemt de Koran letterlijk?

Dan leidt dat tot genocide.

Waarom die gekken hier vervolgd moeten worden is mij een absoluut raadsel.

Je kunt ze weigeren aan de grens.

Nee, sorry, … we leveren je uit aan het Iraakse leger, want je bent een oorlogsmisdadiger en je moet in de regio worden berecht.

Dat is veul goedkoper dan levenslang voor die gekken, want daar worden ze gewoon opgehangen, zoals het hoort.

Op oorlogsmisdaden en genocide zou echt gewoon de doodstraf moeten staan.

Share