HaninaGate: Moest Jij Huilen Toen Ze Die Wolf Dood Schoten In “Dances With Wolves”?

, , Comments Off on HaninaGate: Moest Jij Huilen Toen Ze Die Wolf Dood Schoten In “Dances With Wolves”?

Oh geweldig. Arme, arme, zielige, wereldvreemde Hanina Ajarai. Ze wilde “gewoon” een leuke column schrijven. En tja, haar kan het nu eenmaal geen ene kut schelen dat de Russen dat MH17 vliegtuig uit de lucht geschoten hebben. Het interesseert haar nu eenmaal niets dat er allemaal Nederlandse wetenschappers uit de lucht geknald werden. Hanina is geen wetenschapper, ze is niet Nederlands. Tegelijkertijd maakt Hanina zich wel heel druk om Nouri… en ze kijkt helemaal nooit geen voetbal. Dat vond ze vreemd. Waarom moet ik nou wel huilen om Nouri en niet om die stomme kutwetenschappers? Hanina dacht dat het juist haar taak was (als ingepakte, regressieve, diep religieuze Moslima) om een soort “maatschappelijk debat” op gang te brengen. Het onderwerp van dat debat zou dan zijn geweest: “Waarom huilt Hanina Ajarai wel bij Dances With Wolves als ze die wolf doodschieten, maar niet toen Magic Johnson moest stoppen met basketball omdat ie besmet was met HIV”?

Hoe ging dit allemaal zo vreselijk mis?

Het is heel simpel.

Weleens met een drugsdealer gepraat? Het allereerste wat ze een drugsdealer leren is: “Don’t get high on your own supply”. Het betekent – in deze context – letterlijk “je moet je eigen product niet opsnuiven”. Je moet drugs verkopen, beslist niet gebruiken. De “columnisten” van Nederland hebben dat nooit geleerd. Naarmate men langer leuke “stukjes” schrijft gaat men de eigen lulkoek, de eigen bullshit, de eigen self-importance, de eigen hype en de eigen propaganda geloven. 

Hanina Ajarai denkt dus niet dat ze een zwaarlijvige, van top tot teen ingepakte, conservatieve, regressieve, Islamist is, die hard op weg is naar diabetes type II.

(En een vervelende huidaandoening red.)

Shaking No Emoticon

Neen.

Hanina denkt dat zij een “opiniemaker” is. Zij schept als het ware meningen (en gedragingen red.). Zij is een heuse influencer. Een heel belangrijk en toonaangevend denker die ons – de simpele hoogopgeleide, heterosexuele, witte cisgender overlegpapa’s – allemaal moet zien te redden uit ons huidige denken.

Moest jij huilen bij Dances With Wolves toen ze die wolf dood schoten?

Oh, hou op. Ik heb die kutfilm met mijn ex moeten zien. Er kwam geen einde aan.

Islamistische Moslim columnisten zijn – net als alle andere columnisten – niet op aarde om allerlei leuke “stukjes” te schrijven en met likes, visits en clicks hun aanzien en inkomsten te vergroten. Ben je mal? Columnisten – zoals Hanina Ajarai – zijn hier om ons te helpen. Ze trekken ons uit de klei, ze verlichten onze lasten en zorgen… en ze helpen ons grote, belangrijke, complexe maatschappelijke vraagstukken begrijpen zoals: “Waarom moest je niet huilen toen ze die wolf doodschoten in Dances With Wolves, klootzak”?

De redactieraad van het AD vond alle ophef omtrent Hanina’s think piece helemaal niet leuk.

(Courtesy DDS en GeenStijl red.)

redactieraadboos

Goed zo, Merel!

Ik stel voor dat Hanina de aankomende week de vaatwasser in de pantry uit ruimt.

En ze moet met Ismail Ilgun een leuk vlog doen voor de politie EN voor de slachtoffers van MH17.

Nod Yes Icon

Dat zal haar leren.

Na het passief-agressieve mailtje van Merel gebeurde er ineens iets heul vreemds in het AD.

Mevrouw Nanninga viel dat direct op.

(Waarvan akte en waarvoor dank).

TPO: Hanina Ajarai-gate: AD plaatst enge ingezonden brief die al dagen op Telegraaf staat.

Net toen we dachten dat iedereen wel was uitgekakeld over oliedom Duizenddingendoekje Hanina Ajarai kwam het AD weer gauw de vlammetjes (en de stroom clicks) aanblazen.

Voor wie de #ophef gemist heeft: hierhierhier en hier.

En nu dus deel zoveel: het AD plaatst vandaag een ingezonden brief van ene Sarah Alsalhawi, althans, dat suggereren ze door het epistel een ‘open lezersbrief’ te noemen. In feite is het gewoon een post die ze van Alsalhawi’s Facebook geplukt hebben. Beetje tragisch is wel dat de webstagiair van Telegraaf Vrouw niet zat te slapen en het stuk al vrijdag op de site plaatste. Zucht. Een vier dagen oude repost dus, way to go AD.

Met die open brief zelf is ook iets bijzonders aan de hand: medemoslima Alsalhawi spreekt Ajarai aan als was zij een soort van religieuze politie. Alsalhawi kan het geen reet schelen dat Ajarai zichzelf te kakken zet. Het boeit haar ook maar matig dat de doden en nabestaanden van MH17 ietwat worden geschoffeerd. Nee: Ajarai maakt de islam en het onderdrukkingsdoekje te schande!

Dát is het probleem!

Ik vind “Duizenddingendoekje” nog veel leuker dan “dobberneger”.

LOL

Ik citeer:

Je draagt namelijk een hoofddoek. Alles wat jij zegt, wordt geassocieerd met je hoofddoek. […] Jij weet dondersgoed hoe negatief ons geloof de afgelopen maanden in het nieuws is geweest. De terroristische aanslagen hebben de naam van ons mooie geloof beschadigd en jij hebt het helemaal afgemaakt door jouw ‘onbegrijpelijke gevoel’ op te schrijven.

Alsalhawi geeft hier dus netjes toe wat je van blanke, westerse fopministen nooit mag zeggen: ze geeft toe dat een hoofddoek ont-individualiseert en ertoe dient om je eerst en vooral ‘van de moslims’ te maken en niet meer als individu te beschouwen. Ajarai spreekt niet als Ajarai in haar column, maar uit ‘naam van ons mooie geloof.’ Want ze draagt een hoofddoek.

Dan volgt de excommunicatie, en ook een tamelijk vreemde contradictie:

Ik smeek jullie om niet te kijken naar haar afkomst en religie. Die staan helemaal buiten haar uitspraken.

Ze smeekt ons?

Ze begon toch zelf over haar afkomst en religie?

“Nouri had mijn broertje kunnen zijn”?

Moest Alsalhawi WEL huilen bij Dances With Wolves toen ze die wolf dood schoten?

Het bekende ‘niks met islam te maken’ riedeltje. Een disclaimer die Alsalhawi helemaal niet hoeft te maken, als zij Ajarai gewoon als een individu met eigen gedachten zou beschouwen, in plaats van als onderdeel van de islam. Maarja, die doek maakt haar ‘van de islam’, dús moet Alsalhawi afstand nemen, dús heeft het kennelijk wel met islam te maken. Als een niet-moslim die column had geschreven, had zij zich niet geroepen gevoeld om te reageren of zich te excuseren, immers.

Daarbij is excommunicatie, over je afgeroepen door een geloofsgenoot die zich opwerpt als islamitische gedachtenpolitie, veel gevaarlijker dan wij vermoeden. Op afvalligheid, zelf aangekondigd of, zoals in dit geval, gesuggereerd door andere, ‘betere’ moslims, wordt weinig begripvol gereageerd binnen de religie van de vrede.

Islam Not Islam

Zowel op Facebook, als bij de Telegraaf als in het AD kan de brief van Alsalhawi op lof rekenen. Ook van niet-moslims. Iedereen trapt er in, en dat is oliedom. Ik heb liever een eerlijke, maar nogal lompe gedachtengang als die van Ajarai, dan de sluwe, zoetgevooisde, ja zelfs als nederig vermomde ontmenselijking en fundamentalistische kruiperij van Alsalhawi.

Zelden zag ik het islamitische keurslijf strakker worden aangesnoerd, en zelden zag ik het geraffineerder gedaan worden: Ajarai is het stuk rood vlees voor de moreel verontwaardigde hyena’s, Alsalhawi het gif dat erop zit en in hun gulzige muilen naar binnen wordt geschrokt.

Dat ben ik helemaal met u eens, mevrouw Nanninga.

Alsalhawi hoort bij: De Baij, بسيج‎‎.

Het gaat altijd, allemaal, overal OVER de Islam...
Maar de Islam heeft er niets mee te maken.

UPDATE:

Geenstijl is nog iets raars opgevallen: het AD had de ‘ingezonden brief’ eerst onder een heel andere naam online staan. Ene Adnane Riouech was volgens hen de schrijfster. Dit is later ijlings aangepast naar Sarah Alsalhawi. Wat daar voor fuckuppery bij het AD aan ten grondslag ligt, is ons verder ook niet duidelijk.

De “open ingezonden brief” was dus al nep, maar we moeten nu de hele brief in twijfel trekken.

Sarah is een nogal Joodse naam.

De kans dat je Islamitische ouders je “Sarah” noemen is absoluut NUL.

Dus, de enige Moslima die enige media-aandacht wist te scoren omtrent dit debacle blijkt een fake figuur.

Indrukwekkend, niet?

Zou Annabel Nanninga gehuild hebben toen die wolf werd doodgeschoten in Dances With Wolves?

Share