Genderdramtrein Station Den Haag: Papa, Mama, Adam en Eva (En Els en Merel)

, , Comments Off on Genderdramtrein Station Den Haag: Papa, Mama, Adam en Eva (En Els en Merel)

Vanmorgen doen we lekkere bruine boterham met symboolpolitiek.

Ga er maar even voor zitten.

genderneutral

NOS: Nieuwe coalitie: geslachtsregistratie zoveel mogelijk beperken.

Jaaaa! Eindelijk!

Of zoals Bert Brussen zou zeggen: “All aboard de genderdramtrein, next stop: Den Haag!”

De overheid gaat niet langer onnodig opschrijven of iemand man of vrouw is. De vier partijen die de nieuwe coalitie gaan vormen, willen dat alle overheden zoveel mogelijk genderneutraal te werk gaan, bevestigen Haagse bronnen aan de NOS. De maatregel is een van de manieren waarop de nieuwe coalitie de rechten van lhbti-mensen versterkt. Zo is ook het idee dat Artikel 1 van de grondwet wordt aangevuld.

Aangevuld met wat?

“Bij de geboorte gezien als schildpad”?

Het is de bedoeling dat gemeenten, provincies en het Rijk niet zomaar meer gaan vragen naar het geslacht als dat niet nodig is, bijvoorbeeld in brieven van de gemeente over de afvalstoffenheffing of de WOZ-waarde. In sommige gevallen is het wel nodig, zoals het paspoort. “Maar als het niet hoeft, dan hoeft het niet meer”, zegt politiek verslaggever Lars Geerts.

Dank je wel, Lars!

Misschien moet er zo’n “JA-NEE”, “NEE-NEE” sticker komen die je op je brievenbus plakt?

Dan kan de postbode direct zien of je wel of niet meedoet met de genderdramtrein?

Ik zou dan een “NEE-NEE” sticker op mijn brievenbus plakken, van: “NEE”, ik ben geen genderneutraal iemand en “NEE” ik doe niet mee met de genderdramtrein.

D66 en de VVD hebben samen met andere partijen het Regenboog Stembusakkoord getekend. Daarin stond onder meer het meerouderschap: een kind dat meer dan twee ouders kan hebben, zoals homostellen of een donor of draagmoeder die graag wettelijk ouder zou willen zijn. “Een Kamermeerderheid wil dit nu wettelijk mogelijk maken”, zegt Geerts. “Maar je kunt je voorstellen dat het gevoelig ligt bij het CDA en de ChristenUnie. Afgesproken is dat het een vrije kwestie is: de twee partijen gaan er niet voor liggen als er een wet komt die dit mogelijk maakt.” Dat is niet direct geregeld: er komt eerst nog onderzoek naar bijvoorbeeld het erfrecht en het naamrecht. Geerts: “Die onderzoeken willen ze eerst laten doen.” Het CDA en de ChristenUnie stemmen dan naar verwachting tegen, maar zullen D66 en de VVD niet dwingen dat ook te doen.

Allereerst dit: ik vind dat waanzin.

Ik ben gescheiden. Mijn ex is “mama”. Ons kind heeft een (1) moeder en da’s mijn ex. Ik weet dat zeker want ik was erbij (betrokken) toen die kleine uit mama’s baarmoeder kwam zo uit ‘r vagina. Dat ging gepaard met een grote hoeveelheid bloed, zweet, pis, geweld en schelden; duurde uuuuuren. Wat nu als ik een hele leuke vriendin tegenkom die niet aan mijn hoofd zeikt over mijn kleding, taalgebruik, schoenen, haar en de hoeveelheid tijd die ik online hang? Wat nu als het echt “wat” wordt? Wat als we zelfs gaan samenwonen? Nou dan is die persoon (lees ‘eenhoorn’ red.) mijn “partner” en ik ben haar “partner”. Ze wordt niet plotseling de moeder van mijn kind. Die kleine gaat dan ook geen “Mama” tegen ‘r zeggen (en ook al geen “Papa” red.) want ik zou een “gewone” vriendin hebben, zo eentje met een voornaam. Die kleine zou haar dan dus bij haar voornaam noemen. Ik ben dan “Papa” en mijn ex die heet dan “Mama” en die vriendin (lees: ‘eenhoorn’ red.) van mij die heet dan bijvoorbeeld “Els” of “Merel”.

Maar belangrijker: waarom … stemmen CDA en ChristenUnie dan tegen?

Nou, lieve genderneutrale jongens en meisjes “lezers”, dat komt dus allemaal door religie en God en de Bijbel en baby Jezus.

In die Bijbel staat namelijk dat er een soort Paradijs was, een soort resort met een hele grote binnentuin en daar woonde een vent Adam. En toen maakte God een vrouw voor ‘m, zo uit z’n rib! Die vrouw heette Eva. Toen kwam er een slang en die gaf Eva een appel. Toen werd God heul boos en schopte Adam en Eva dat resort uit, waarna ze moesten hollen met hun rolkoffers zoekend op hun telefoons naar een AirBnB. De Bijbel stelt dat een huwelijk alleen kan bestaan tussen een “man” en een “vrouw”. Daarnaast staat er tig keer in dat vieze homo flikkers gewoon harstikke dood moeten. Er is een geweldig verhaal wat Sodom en Gomorrah heet. Een stel mannen wil sex met elkaar. Een hele vrome andere vent ziet dat of hoort dat en denkt holy fuck, nee, dat mag nooit van God. Hij geeft die mannen dan z’n eigen dochters, waarvan eentje minderjarig, voor een groepsverkrachting. Alles beter dan male on male sex. God ziet dan liever twee jonge meiden verkracht worden.

Het CDA en de ChristenUnie “geloven” die rotzooi echt.

Ze denken dat die Bijbel echt is en dat de dingen die erin staan echt gebeurd zijn en zo.

Nod Yes Icon

Ook Artikel 1 van de grondwet wordt aangevuld, wat het nieuwe kabinet betreft. Dat was ook een wens die in het Regenboog Stembusakkoord stond. Zo moet erin komen te staan dat discriminatie op basis van een handicap of seksuele oriëntatie niet meer mag. Dat is niet van vandaag op morgen geregeld: voor een grondwetswijziging moet twee keer gestemd worden door zowel de Eerste als Tweede Kamer, met een verkiezingsperiode ertussen.

I know en ik kan niet wachten!

Ik ga iedereen aanklagen.

Want iedereen heeft mij gediscrimineerd.

Ik ben ernstig visueel beperkt, ik ben functioneel blind.

En ik krijg geregeld spullen niet digitaal en papier kan ik niet lezen.

Ik heb talloze keren moeten jengelen om brieven, stukken, formulieren, mag het digitaal, etc en er zijn zat clubs die helemaal geen spullen leveren, niet eens papier.

Dat is vette (fokking) discriminatie, ja!

Victim

Volgens Geerts is het opvallend dat de partijen hierop uit zijn gekomen. “Het lag niet voor de hand dat deze vier partijen hier uit zouden komen”, zegt hij. “Maar blijkbaar hebben de VVD en D66 de bezwaren bij het CDA en de ChristenUnie weg kunnen nemen.”

Ze hebben ze voorzichtig laten weten dat het hele verhaal met die slang en dat verhaal met die groepsverkrachting wellicht niet de beste basis vormen voor het besturen van een land met 18 miljoen inwoners?

‘Voorzichtig positief’

Homobelangenorganisatie COC zegt “voorzichtig positief” te zijn over de maatregelen. “Maar we oordelen pas definitief als we weten wat er precies in het akkoord staat, met name meerouderschap”, zegt voorzitter Tanja Ineke. Het COC zegt niet te willen dat de onderzoeken die moeten worden gedaan, voor vertraging zorgen. “Het is niet verantwoord om kinderen en ouders in meeroudergezinnen nog langer in onzekerheid te laten.”

Ja!

Die kinderen weten het niet meer, die zijn helemaal de draad kwijt, “Els”? “Merel”? “Mama” en nog een “Papa” ook?

Die kinderen krijgen meteen een existential crisis (of ze krijgen burn-out red.)

En die meeroudergezinnen zitten (al jaren red.) in onzekerheid.

Zeg, ehm… Merel, heb je zin om naar de film te gaan met ons dit weekend?

Mijn naam is Els.

Oh ehm, shit sorry, Els…? Heb je zin om met ons naar de bios te gaan dit weekend?

Ik zal het aan Mama vragen.

Nee, die heet geen Mama, die heet Merel, engel.

Ik heb dan zelf de volgende contactadvertentie in gedachten om die eenhoorn te vinden.

Eenhoorn gezocht.

Wie ben ik?
Goedlachs en soms ook niet, vriendelijk met scherpe randjes, sterk maar emotioneel, spiritueel maar evengoed down-to-earth, harde werker en soms niet vooruit te branden, loyaal en betrouwbaar, ook als daar weinig reden toe is, goedgelovig maar niet naïef, weet wat ik wil maar ben daar niet altijd duidelijk over, behoefte aan vrijheid maar ook graag gebonden, komt zelfverzekerder en onafhankelijker over dan werkelijk `t geval is, leidt en soms lijdt het onzekere bestaan van een zelfstandige, begripvol met beperkingen, sociaal maar ook graag alleen. Soms ongepast direct maar met goede intenties.

Alleenstaande overlegpapa (en duizendpoot) met een mondige tienerdochter van 12.

Wat zoek ik?
In staat om verder te kijken dan haar neus lang is. Durft authentiek te zijn. Oprecht. Lief. Tikkeltje conservatief is ook ok. Tevreden met zichzelf. Heeft haar wilde haren in een knot. Staat open voor een gezonde relatie met toekomstperspectief. Prettig gezelschap. Sociaal. EQ is aanwezig. Evenwichtig. Optimistische realist. Mag best humor hebben… is helemaal niet erg. Geen “Els”, want zo heet mijn dochter. En geen “Merel” want zo heet mijn ex. Dergelijke onzekerheid kan ik niet hebben. 

Het liefst iemand die “Mama” heet, of zo genoemd wil worden.

Tot de overheid z’n shit together krijgt is het even niet anders.

 

Share