Geen Koffie! Geen Nicotine! (Stay Hydrated)

, , Comments Off on Geen Koffie! Geen Nicotine! (Stay Hydrated)

Dit is dan deel II in…

SlimK1nd lifestyle: Towards a more healthy and wholesome you!

Hoe kom je die werkdag door?

Als je (zware) lichamelijke arbeid verricht kun je dit alles denk ik beter vergeten. Je hebt volgens mij dan flink wat brandstof nodig en dat betekent veel, zwaar of zelfs warm eten bij de lunch.

Als je op een kantoor werkt is het erg verleidelijk om vooral veel koffie te drinken.

Als je vanuit huis werkt, is het helemaal verleidelijk om veel koffie te drinken (en veel te roken).

Die koffie en die nicotine gaan we schrappen.

Koffie is slecht voor je maag, je eetlust en je gebit. Roken is helemaal een ramp.

We gaan vreselijk hydrateren.

hydrate

Ik drink al geruime tijd heel weinig koffie, dus echt moeilijk vind ik dat niet meer. Het allerbeste wat je kunt doen is kraanwater drinken. Mijn dochter doet dat ook en mijn ex ook. Ik vind kraanwater echter niet te zuipen, het smaakt naar niks. Ik drink sap en prikwater. Ik drink een huismerk grapefruitsap (da’s gezond en er zit weinig troep in) en ik drink San Pellegrino (die is best duur, je kunt veel goedkoper prikwater vinden). Daarnaast drink ik ijs- en ijskoude halfvolle melk, uit zo’n jerrycan. Als ik die drie dranken bij elkaar optel? Dan kom ik aan 2x sap, 2x prikwater en een 2ltr pak melk. Dat is voor mij meestal wel voldoende. Ik kom dan aan pakkumbeet 5 euris voor je normale drinken overdag voor een hele week. Ik kan die handel tevens gewoon uit fles/pak drinken want niemand hier in huis drinkt die troep, bovendien ben ik geregeld de hele dag alleen thuis. Dat betekent minder afwas, minder rommel. En yes, daar kun je natuurlijk best een paar koppen koffie bij doen.

Ook hier houden we weer rekening met mensen met een kleine beurs, geen tijd of geen fantasie.

Voor je dagelijkse ontbijt en je drinken kom je dan aan zo’n 10 euro voor de hele week en je ontbijt en hydrateert “gezond”. Als je goedkoper sap of water scoort, kom je aan 7-8 euro voor de hele (werk)week. Kijk wel uit met goedkoop sap, daar zit meestal een hele berg suiker in.

Hoe blijven we weg van die nicotine?

Ik heb pleisters geprobeerd. Dat werkte voor geen meter, ik werd er misselijk en ziek van. Cold turkey stoppen met roken is het allerbeste. Na een week is de meeste ellende uit je systeem. Daarna begint het (veel zwaardere) psychologische gedeelte. Ik heb een iets andere zorgverzekering afgesloten, daar zit een vergoeding in voor acupunctuur. Als ik het echt niet meer trek en gillend gek word? Dan ga ik dat proberen.

Voorlopig gaan we cold turkey. 

Daar pas ik twee trucs toe:

1.) Wilde cigarillos, de goedkoopste die er zijn. Die rook je niet over je longen. Je steekt er eentje op, ergens nadat je kind naar school is, neemt een paar trekjes en laat ‘m lekker uitgaan. Dat doe je nog eens na de lunch. Niet over je longen roken uiteraard en de geur en smaak is lekker. Het geeft je bovendien wat te doen. Je kunt makkelijk twee weken doen met een doosje cigarillos, zal het een week worden. Je bent van die hoge kosten af en je bent niet meer dagelijks over je longen aan het roken. Geen nicotine betekent tevens een betere eetlust en nachtrust.

2.) Pakjes lucifers. Ik knip (of bijt) de kop van een luciferhoutje af en kauw daar zo’n beetje op. Je kunt gewone kauwgom proberen, maar da’s slecht voor je gebit. Je kunt nicotine kauwgom proberen, maar dan blijf je verslaafd aan nicotine. Als je gek wordt van de zenuwen, van de stress is kauwen op een houtje echt een prima alternatief. Er schijnen zelfs lekker smakende en ruikende houtjes te vinden te zijn, dus je kunt best een beetje gek doen. Als je wat met je mond of handen te doen hebt, denk je minder aan roken.

cold_turkey

 

Share