GeBANNED Door GeenStijl (En TMG)

, , 1 Comment

Ja het staat er echt!

Ik was al geblocked van de Twitterfeed van Joop.

En nu dus gebanned bij GeenStijl.nl!

Banned

Ik kan het website en de Twitterfeed gewoon lezen natuurlijk. Het site is openbaar. Ik kan ook gewoon inloggen onder mijn alias. Ik mag alleen geen commentaar meer achterlaten. Ik heb daar geen permissions meer voor. De account, het alias is aan banden gelegd. Ik kom terecht op een lelijke waarschuwingspagina waar mij wordt uitgelegd dat ik allerlei vormen van toestemming niet heb. De reden? Nou waarschijnlijk heb ik te veel en te vaak commentaar geleverd. Een blog is geen chatroom. Dat is echter niet waar. Ik reageer 1x en lang niet op alle artikelen. Ik hou mij altijd netjes in, veel meer dan op mijn eigen blog. Geen enkele van mijn reaguursels is weggejorist (voor zover wij weten red.)

Op de waardeloze HTML pagina staat: “Wil je weten of je een ‘ban’ hebt, klik dan hier”.

Daarna gaat er vanalles (grandioos red.) mis. Ik moet nog eens inloggen, wat vreemd is want ik ben al ingelogd en daar raakt het hele systeem dan ook goed van in de war. Er gaan tabs open naar presumably een interface waar je om account-reactivatie (en een heldere verklaring) kunt vragen, maar die pagina’s laden en laden en laden tot mijn browser zegt ehm… sorry, maar hier kan ik geen chocola van maken.

Op de pagina wordt tevens voorgesteld dat je eens de tijd neemt om de huisregels te lezen.

Ik had dat nog nooit gedaan (ik lever pas een jaar commentaar af en toe bij GeenStijl) dus ik dacht, ach, waarom niet?

Uit de huisregels blijkt dat GeenStijl een goed geoliede, degelijke community is met allerlei standaarden en gebruiken.

Je kunt niet – ik herhaal niet – zomaar een beetje inloggen en dan wat online rondkutten en schelden & tieren.

Na bestudering van die huisregels blijf ik verbaasd achter.

Ik zie zo snel geen enkele huisregel die ik dan overtreden zou hebben.

En als ik er eentje overtreden zou hebben?

Zou ik dan geen waarschuwing krijgen? In een (1) of andere kutmail van een (1) of andere kut-moderator?

Nod Yes Icon

Een ban zonder opgaaf van reden.

Dan is er de suggestie, onder de huisregels, waar staat: Stuur ons een mail, we komen er samen wel uit. Als je daar echter op klikt gaat er opnieuw van alles (grandioos red.) mis en beginnen er weer allerlei blanco pagina’s eindeloos te laden tot mijn browser er gewoon echt klaar mee is en meestal ben ik dat dan ook. Ik heb ze een mail gestuurd met de vraag of ze eens willen kijken wat er mis is met mijn account, maar ik heb – na weken wachten – niets meer gehoord, dus daar ben ik dan klaar mee, want ik heb een teringhekel aan wachten. Ik vond het vroeger prima om een kwartiertje op mijn dealer te wachten, maar dat kwartier is echt max. Als ik ergens lang in de rij sta, of in een wachtruimte zit loop ik gewoon weg. En weken wachten? Op wat? Tot de baby komt?

Het is jammer dat ik de precieze aard van de ban, de eigenlijke trigger van “nu is de maat vol” niet weet.

Ik ga dan wat speculeren.

Ik probeerde lezers naar dit blog te krijgen via andere websites, door her en der met links te strooien.

Dat is niet zuiver linkspammen, maar slechts een beetje.

Ik deed dat beslist niet bij al mijn commentaar, maar wel geregeld.

Dat werkte prima. Ik kreeg allerlei hits, en veel belangrijker: allerlei positieve reacties.

Ik gok dat de mannen van GeenStijl dat beslist niet leuk vinden.

Ik vind dat een beetje flauw. Ik snoep geen lezers van ze weg. Mensen blijven gewoon GeenStijl lezen. Ze hebben miljoenen lezers. Wij schommelen tussen 500-1000 lezers per dag (die aandachtig lezen, sommige mensen scrollen een beetje rond want ze hebben weinig tijd en willen niet veel lezen). SlimK1nd vormt op generlei wijze een bedreiging voor GeenStijl en is op generlei wijze negatief over GeenStijl danwel de lezers of reaguurders van GeenStijl.

Wat ik ook een beetje denk…? Luister, laten we eerlijk met elkaar zijn? SlimK1nd is qua schrijfwerk, artikelen, kwaliteit, humor, sarcasme, inzicht, diepgang en intellect natuurlijk vele malen beter dan dat hele GeenStijl. Hoeveel naakte wijven wil je zien dan? Er is zat echte porno online te vinden. Hoeveel artikelen over de startpositie van Max Verstappen vind je echt leuk in pakkumbeet een jaar? En hoeveel artikelen produceert dat hele GeenStijl dan wel? Vijf, zes (5-6) per dag? Dat doe ik in mijn eentje, veelal tussen 03:00-06:00 ‘s morgens, want alleen dan heb ik tijd en is het echt stil. (Ik druk daarna verspreid over de dag een aantal keren op “publish” om de artikelen te publiceren). Dat is natuurlijk niet leuk voor de mannen van GeenStijl.

Annabel Nanninga vindt SlimK1nd ook al leuker dan GeenStijl en dat steekt natuurlijk.

Dat is extra bijzonder want de redactie van The Post Online vindt ons helemaal niet leuk. Sterker nog, men vindt ons “een sneue lul”, maar dat kwam voornamelijk omdat ik een column van een warrig rechts studentenmeisje van repliek had voorzien en zij bleek het scharreltje van een 30-plus jarige redacteur van TPO die haar under his wing had genomen en zich in haar broekje had weten te slijmen met grootsche verhalen over het mediavak en de journalistiek. Zij ging natuurlijk direct tegen hem schreeuwen over mijn repliek en dus ging hij dan weer brullen in een mail tegen mij.

Ik schrijf beroepsmatig vooral over tech, digitale data collectie en data visualisatie, de technische kant van marktonderzoek, market intelligence en statistiek (sinds 2007 ongeveer). Ik schrijf zelfs volledige technische software manuals, een skillset die je bij GeenStijl niet zult tegenkomen. Daarnaast schrijf ik over Chromebooks en Chrome OS, security, privacy en best practices (sinds 2013). En ik schrijf op een blog over films, series en documentaires (sinds 2006). Ik doe dat vrijwel uitsluitend in het Engels.

Het linkspammen zal een rol hebben gespeeld in mijn ban.

Ik denk echter dat er ook een gezonde dosis professionele jaloezie bij komt kijken.

Het is wel fijn te zien dat deze strijders voor het vrije woord en dat supervrije Internet direct overgaan tot een ban zonder opgaaf van reden.

Heren GeenStijl…?

Ik wens jullie veel succes met dat vrije debat en die vrijheid van meningsuiting.

Go Fuck Yourself

Share