Geachte Mevrouw Simons, Pas Op Voor De Media!

, , Comments Off on Geachte Mevrouw Simons, Pas Op Voor De Media!

Geachte Mevrouw Simons,

Ik heb vandaag met enig plezier en verbazing het NRC en het Parool gevolgd. Er stond een aantal mensen voor de rechter die u ernstig beledigd en bedreigd hebben. De dingen die ik las (lynchen, rot op naar je eigen land, aap-vergelijkingen) waren allemaal echt schandalig. Ik vind dat wrange en flauwe grappen altijd over alles moeten kunnen. Als mensen tegen mij zeggen: “Dat kun je niet maken”, dan is mijn antwoord steevast: “Je moet alles een keer proberen, behalve incest en volksdansen”. De ellende die u over zich heen heeft gekregen gaat uiteraard veel te ver. Ik hoop dat de situatie bedaard met deze straffen.

Ik vraag mij af wat u denkt dat er aan het gebeuren is?

Dit is hoe ik de situatie zie. De Nederlandse “media” is overwegend zeer positief over u. Dat is logisch. U bent zelf een media persoonlijkheid, u “doet het goed op televisie”, u ziet er goed uit en komt met een helder, eigen verhaal. Daarnaast vindt de overgrote meerderheid van Nederland dat er meer Afro-Nederlandse mensen in de Tweede Kamer horen te zitten (mijzelf incluis). Ik ben persoonlijk geen “fan” van u. Je kunt je ernstig afvragen of u daadwerkelijk het beste bent wat de Afro-Nederlandse gemeenschap te bieden heeft. In de US kan een beroemdheid inderdaad Senator, zelfs President worden. De media gekte is daar zoveel groter en het publiek zoveel gemakkelijker te overtuigen. Hier in Nederland is dat echter heel lastig.

Het zou tevens fijn zijn als er meer Afro-Nederlandse mensen hoge functies zouden bekleden op de Zuidas? In de farmaceutische wetenschappen? In het vastgoed? Net als de Tweede Kamer zijn ook daar de kansen gering. Het old boy network in Den Haag (en Brussel) is niets in vergelijking met de grote geld jongens.

U weet dat. Ik weet dat. Zou de Nederlandse media dat niet weten? Waarom zou men zo positief zijn over u? Het lijkt niet uit te maken of u een astrologische column schrijft, feminist wil zijn op 8 maart, wil verbinden middels DENK of als lijsttrekker van Artikel 1 aan tafel schuift. Alles wat u doet is prachtig, geweldig en flink wat media aandacht waard. Aangezien men bovenstaande weet (net als u), waarom zouden ze dat doen? Why back a losing team? 

De Nederlandse media gebruikt u als prop, mevrouw Simons. Men kan vreselijk deugen en pronken met u. “Kijk mij eens deugen. Ik ben divers en tolerant en vreselijk aan het verbinden met Sylvana Simons”. Tegelijkertijd kan men anderen met die prop om de oren slaan. “Jezus, niet eens 1 zetel, geen Afro-Nederlands persoon in de kamer. Schande. Het lijkt wel 1950“.  Men geeft vooral om zichzelf, mevrouw Simons. U past binnen de ideologie, u past binnen het frame.

In werkelijkheid geeft de Nederlandse media geen ene ruk om u.

Stelt u zich eens het volgende doomsday scenario met mij voor. Na een uitzending en discussie bij DWDD wandelt u de parkeerplaats op en wordt kapotgeschoten door een geflipte racistische gek.

Wat denkt u dat dit betekent voor de Nederlandse media?

Een  d r o o m u i t k o m s t  mevrouw Simons.

De hele avond live. Extra zendtijd. Extra geld. Extra reclamegelden. Daarna specials, onderzoek naar de dader. Iedereen aan de rouwporno. Alle Twitter- en Facebook Deugridders en haters helemaal in de flip. Iedere imbeciel die ooit een blauwe maandag met u heeft gewerkt, gereisd, gepraat en/of rondgehangen wordt een instant celebrity. Snikkend op TV. “Ik waarschuwde ‘r nog, ik wist dat het zou gebeuren”. Iedere ex broken hearted … “Ik ben nooit echt over haar heengekomen, weetje”. Alle mediahoeren naar Pauw, DWDD, EenVandaag, Late Night, Zembla, WNL. En reken maar dat de buitenlandse media een graantje wil meepikken.

En alle, maar dan ook alle, glibberige, gluiperige politici online, met een rouwband, hand in hand, op de foto met hun Surinaamse werkster, melken wat er te melken valt aan aandacht.

Scoren wat er te scoren valt aan “politiek kapitaal”.

Daarna komt er vooral veel handenwringen. “Debat” over wat nu wel en niet toelaatbaar is qua free speech online. De dader zal een geflipte gek blijken die vervroegd werd vrijgelaten uit een of andere instelling en al eerder tegen vrienden en bekenden gedreigd hebben u te vermoorden. “Schoot de hulp hier tekort?” / “Had hier eerder aan de bel getrokken moeten worden”? De ouders van de dader zullen vreselijk lieve boeren uit de provincie blijken die echt geen benul hadden dat hun zoon zo gek en gevaarlijk was. Hij woonde in een beschermd wonen omgeving en ze hadden pas nog met ‘m geappt. Hij slikte altijd braaf z’n medicatie, dachten ze.

Daarna volgt er een concert. Een herdenking. Met burgemeesters, politici, activisten en vooral mediahoeren. Ze zullen allemaal stuk voor stuk gretig gebruik maken van de situatie om zichzelf te promoten, meer niet. Ze zullen zich geen zorgen maken om uw kinderen, uw huis, uw vrienden, uw familie. Niets niet. Iedere graaier die u kent of denkt u te kennen zal z’n 15 minutes of fame scoren om daarna te verdwijnen in de vergetelheid. Soms worden ze uit de kast gehaald, bijvoorbeeld precies 5 jaar na de aanslag.

U krijgt een gedenkteken, een standbeeld. Er zullen scholen naar u vernoemd worden – waarschijnlijk vrij rap in de Bijlmer – wellicht vernoemen we een brug naar u, om vast te leggen dat u een echte “bruggenbouwer” was.

U bent een bijzonder ervaren media persoonlijkheid. U weet bovenstaande waarschijnlijk nog beter dan ik.

Ik snap niet goed waarom u zich zo laat gebruiken.

Na de uitspraken door de rechter zal de online ranzigheid drastisch dimmen. Dat lijkt mij bijzonder prettig voor u en uw familie/vrienden. Het vervelende is alleen dat u dan achterblijft met echte gekken. Mensen die niet online dreigen maar u echt kwaad willen aandoen alleen maar om de dingen die u zegt op televisie. Het spijt mij, mevrouw Simons, maar dat lijkt mij een bijzonder waardeloze uitkomst. U heeft een jong kind. Dat wordt een drama. Altijd beveiligd worden. Wisselen van adres. Denkt u dat Geert Wilders het echt naar z’n zin heeft? Je moet goed gek zijn om onder dat soort omstandigheden te willen werken, wonen en slapen. En u gaat dan met uw vrienden, familie, rekenen op de vaardigheden en kundigheid van de Politie van Amsterdam? Leest u weleens het Parool? Het is een absolute bende bij de Politie van Amsterdam.

Daar waar ik de straffen van de rechter een prima signaal vindt (om de digitale ranzigheid te temperen) zullen bepaalde mensen dit zien als een rode lap, nog kwader worden, nog gekker gaan doen.

Als ik u was zou ik lekker kappen met Artikel 1.

Waarom komt u niet bij ons?

GP

Neem uw leden mee.

Neem uw vrienden mee.

 U zei bij de rechtbank dat een echte vent niet schuilt achter de slachtofferrol. Ik vond dat een prima opmerking. Kent u het gezegde Healer, heal thyself? Ik ken u van TMF. Van heel lang geleden. Ik kijk vrijwel geen televisie, alleen rondom verkiezingen, voor de gekte, voor het circus. Ik ben u decennialang nergens, maar dan ook nergens tegengekomen. In. Geen. Krant. Nu bent u terug en volop in de aandacht.

U bent ehm… het slachtoffer.

Van de bedreigingen, het racisme, de terreur, de verkeerde keuze voor DENK, etc.

En over enige jaren doet u dan een interview, in depth.

Of een documentaire.

En dan gaat u diep in op uw gevoelens en wat er allemaal speelde. Het overleg met politie. De extra sloten en beveiliging. De encrypted boodschappen heen- en weer. De stille vlucht, weg van DENK, zorgvuldig uw glazen muiltje oprapen en wegstoppen om vooral geen bewijs achter te laten. De impact op uw slaap or lack thereof, uw humeur en uiteraard… Een hele rits dankbetuigingen aan geweldige, fantastische, krachtige, super tolerante (en diverse red.) mensen who really had my back die er tegelijkertijd voor zorgden dat u vooral wel met beide benen op de grond bleef staan.

“Want als je zoiets meemaakt, ja, dan wordt je geleefd, het is echt heftig”.

De journalist zal u dan indringend aankijken en vragen…

“Heeft het je veranderd”?

U zult dan nadenken, omhoog kijken en zeggen…

“Ik ben wel voorzichtiger geworden met mensen, ja”.

(Tijdens de aftiteling zien we u met een cordon aan beveiliging na applaus een podium verlaten, gevolgd door een fade in van uw thuis, lachend met familie in de tuin, aan de wijn).

Fade to black.

Daarna volgt.

VPRO Tegenlicht 2017 (c).

In grote letters.

Sylvana Simons geniet 24/7 bescherming van de BBE sinds april 2016.

En dat blijft dan heel lang (en indringend red.) in beeld staan.

Ik stel voor dat u stopt met de identity politics en de slachtofferrol en lekker bij ons komt.

Wij doen democratische vernieuwing.

Dat is veel leuker dan identity politics.

En daar komen geen doodsbedreigingen aan te pas, mevrouw Simons.

De media zwengelt de gekken alleen maar meer aan.

Als ik u was zou ik dat circus de rug toe keren.

Want u wordt alleen maar gebruikt.

Wat denkt u dat de NPO, Vara, VPRO en Persgroep echt vinden van astrologie, Cool Cat, DENK of TMF?

Trap. Er. Niet. In.

(Mevrouw Simons).

Met hartelijke groet,

SlimK1nd —–
Share