Er Brandt Een Vlammetje In Mijn Hart En Dat Is … Wolverine?

, , Comments Off on Er Brandt Een Vlammetje In Mijn Hart En Dat Is … Wolverine?

Er brandt een vlammetje in mijn hart,

…  en dat is Jezus, ja Jezus….

Overmorgen Pasen.

En dat betekent?

Christen bashing!

NRC: Jezus zat vast in een systeem dat niet deugt.

Alvorens we hierin duiken….

Er is geen God.

Dan heb je nog een handje gekken die beweren dat er wel ooit een “historische figuur” was die Jezus heette?

Ook dat blijkt onjuist. Ik adviseer Dr. Richard Carrier.

Liever aanvaardde Jezus Christus de dood, dan verraad te plegen aan de nieuwe werkelijkheid die hij aan het licht bracht, schrijft nieuwtestamenticus Matthijs de Jong. Precies dat is volgens hem het verhaal van Pasen.

Wie de fuck is Mathijs de Jong?
Oh, hij is een 'nieuwtestamenticus'.

Nod Yes Icon

Het verhaal van Jezus van Nazaret is bij velen uit het blikveld geraakt. Anno 2017 betekent Pasen: pal staan voor het eieren zoeken als onvervreemdbaar cultuurgoed. Toch verdient het verhaal over Jezus’ dood een plaats in ons collectieve bewustzijn. Want het leert ons iets over onszelf.

Stop Slavery

Zo vond Jezus slavernij prima.
Hij vond alleen dat je slaven niet te hard mocht slaan.
Je mocht hun tanden en ogen niet beschadigen als je ze slaat.
Slaven zonder tanden of ogen heb je namelijk weinig aan.

Ik snap niet goed wat ik daarmee leer over mijzelf?

De betekenis van Jezus’ dood wordt in de Bijbel, de oerbron van het christendom, beschreven in termen van redding en bevrijding. Vreemd misschien, want hoezo bracht zijn dood bevrijding? En als het waar is, móést het dan zo gaan? Hoe raar ook, dat is waar de Bijbel op zinspeelt. Een voorbeeld: “U weet dat u niet met zoiets vergankelijks als zilver of goud bent vrijgekocht uit het zinloze leven dat u van uw voorouders had geërfd, maar met kostbaar bloed, van een lam zonder smet of gebrek, van Christus.” (1 Petrus 1:18-19). Het beeld dat wordt opgeroepen is dat van slaven, die worden vrijgekocht uit een uitzichtloos bestaan.

Ja. Slaven.
En de dood is reuze cool.
Dit leven is zinloos.

Belangeloze liefde als wapen

Het verhaal over Jezus draait om bevrijding: hij kwam om mensen te bevrijden uit de macht van kwaad en dood. Dat deed hij niet alleen door zijn dood, maar door heel zijn optreden. Hij nam het op tegen kwade geesten, ziekten, natuurgeweld, maatschappelijke uitsluiting, hypocrisie en de hardnekkige scoringsdrift ten koste van anderen. Met belangeloze liefde als wapen brak hij de macht van het kwaad, en hij riep zijn volgelingen op hetzelfde te doen. Liever aanvaardde hij de dood, dan verraad te plegen aan de nieuwe werkelijkheid die hij aan het licht bracht.

De hemel, de wonderen, de sprookjes.
Dat is een "nieuwe werkelijkheid".
Alternative facts uit het Bronzen Tijdperk, zegmaar.

De hoogste hemelse positie

Zijn dood was niet het einde, zegt de Bijbel. Juist toen het kwaad leek te zegevieren, overwon Jezus de macht van de dood en verderf. Door dood en vernedering heen bracht God hem in het leven terug en gaf hem de hoogste hemelse positie. En wie bij hem hoort, deelt in zijn hemelse eer. Wie het goede nieuws gelooft, gaat een diepe band met Jezus aan.

Schoollijm

De Bijbel typeert dat als een complete transformatie. Je laat je oude ‘ik’ achter en wordt ‘één met Christus’. Dat betreft een diepe mystieke band met de hemelse Christus en je medegelovigen én een verandering van je leven: je oude leven heeft afgedaan – het leven voor jezelf, je succes en ambities. Je bent bevrijd van alles wat je onderdrukte, wat je onzuiver maakte, wat je klein hield en bond. In vrijheid leef je voor Gods nieuwe werkelijkheid. Christus’ leven, dood en opstanding zijn daarmee de weg geworden van elke gelovige.

Die "nieuwe werkelijkheid" is onzichtbaar, onmeetbaar, heeft geen vorm, inhoud, tijd of geografische lokatie.
Net als Neverland, uit Peter Pan.

Fun fact?

Als je dit allemaal gelooft en je leven dusdanig inricht? Dan ben je dus van mening, je bent er zelfs heilig van overtuigd… dat Allah niet bestaat, dat Mohammed een valse profeet is en dat alle Moslims…. niet naar God’s nieuwe werkelijkheid gaan met Jezus en die medegelovigen. Neen. Die Moslims? Die gaan allemaal naar de hel. De outlook van de Christen ten opzichte van de Islam is dus vrijwel atheistisch. Allah bestaat niet, er is geen Paradijs, Mohammed was een valse profeet die lulkoek verkondigde etc.

Wij zijn slecht in zelfopoffering

De Bijbel spreekt over een doorgaande strijd tegen het kwaad. Dat is herkenbaar. Zelfzucht, machtsbelustheid, ziekte, angst, eenzaamheid en uitsluiting zijn er nog steeds. En wie kent niet het gevoel muurvast te zitten in een systeem dat niet deugt, maar je niet bij machte voelen het te veranderen?

Ik had dat het laatste jaar van mijn huwelijk.
En nu die apen in Den Haag die referendumwet hebben gesloopt?
Heb ik dat gevoel weer een beetje.

Ook wij zijn ongelooflijk goed in mooie woorden – ‘een menswaardig bestaan voor iedereen’, ‘goed voor natuur en milieu’, ‘een eerlijke samenleving’ – en ongelooflijk slecht in de zelfopoffering die daarvoor nodig is.

Accountability

Ehm.... nee.
Er is zo'n gekke aardse werkelijkheid die kapitalisme heet?
Misschien heb je er weleens van gehoord?
En dat betekent - sinds 1850 zo'n beetje - dat we als een industrieele sprinkhanenplaag de planeet aan het verwoesten zijn.
"Eerlijk" en kapitalisme gaan niet samen, Mathijs.

Pasen 2017 is eieren zoeken of luisteren naar Bach.

Stormtrooper Ei

Ehm... nee.
Het betekent rosbief ovenschotel.
Een hele rits films (want het weer wordt "wisselvallig").
En ietsje meer alcohol dan gemiddeld.
Net als vorig jaar?

Toch gaat Pasen ten diepste over onszelf en onze bestemming om bevrijd te worden uit de duisternis. Het verhaal van Jezus van Nazaret onthult daarbij een bemoedigende waarheid: de offers die we brengen omwille van recht, trouw en liefde zijn geen nederlaag maar een overwinning.

Oh for fuck’s sake.

Offers? Zorgen voor je kinderen bijvoorbeeld. Dan ben je volop en fulltime bezig met recht, trouw en liefde. Gaat helemaal vanzelf. Sure, je hebt weleens kramp, hoofdpijn, je word kaal en grijs, maar zijn dat offers? Ervaart iemand dat als “offers”? Natuurlijk niet. Dat gaat allemaal doodgewoon en helemaal van fucking zelf. Het heet human nature. We zijn biologische, vriendelijke, openhartige, sociale dieren, Mathijs. Die tastbare en meetbare “werkelijkheid” (met gekke dingen als zuurstof en zwaartekracht en een bloedsomloop en zo) is mogelijk door een gigantisch leuk samenspel van allerlei natuurwetten die je heel simpel en kort kunt uitdrukken in formules. Als je echt gelooft, dat je na je dood (als je hart stopt, en je hersenactiviteit stopt en die rare bloedsomloop stopt) een “nieuwe werkelijkheid” betreedt, dan lijdt je aan waanbeelden, Mathijs.

GGD A'dam Logo

Vandaag is Goede Vrijdag.

Vrijdag is altijd goed. Dat is schoonmaak dag.

De kleine kabouter had gisteren Paasontbijt op school.

Met plastic bordjes en bekertjes.

"Het was echt heerluk, Papa!"

Ze hadden het alleen (in woord en geschrift red.) ook echt “Paasontbijt” genoemd.

Dat leidde natuurlijk tot een hele hoop #ophef van Moslims (de meerderheid van de ouders van de school) en hele hippe, tolerante, diverse blanke Deugridders.

Ze ging gisteren vreselijk laat naar bed.

Ik lag er al half in.

Dat betekent dat ze nog uren doorslaapt.

Het is nu 05:30.

Ik heb twee (2) posts gedaan.

Ik ga mijzelf verwennen.

Er is een goede HD kopie van Wolverine uit.

Voor de liefhebbers.

Wij wensen de “nieuwtestamenticus” veel sterkte.

Probeer niet teveel te hallucineren de aankomende dagen, okay Mathijs?

En ehm… thanks? voor het aantonen dat het “systeem niet deugde”, waar ehm… “Jezus” zo in “vast” zat.

Dat werd echt kraakhelder door dit ehm… “artikel”.

Pakkende titel, ook, trouwens.

Vrolijk Pasen,  fuckwit.

SK Moviez: Wolverine

Check out our notifications page regarding movie links.
Share