Emma Van Meijeren Is Een Wit, Entitled En Privileged Meisje (En Daar Zit Ze Enorm Mee)

, , 3 Comments

HOERA!

Het Parool heeft een nieuw SJW huilmeisje gevonden.

Maar deze heeft, helaas…. geen zwaard!

Even voorstellen?

Dit is Emma.

Emma

Emma is wit, entitled en privileged en daar zit ze heel erg mee.

Parool: ‘Witte dominantie heeft overal tentakels’.

In Het Parool van 29 juni bepleit schrijver John Jansen van Galen dat de studie naar slavernij in de Nederlandse context niet alleen het werk zou moeten zijn van zwarte Nederlanders. In zijn argumentatie lijkt hij vooral te spreken tegen de ‘activisten’ die kritiek uiten op de witheid van het postkoloniale onderzoek in Nederland. Hij lijkt zich er echter niet bewust van te zijn dat hij hiermee precies het punt bewijst dat deze ‘activisten’ maken…

Ja!
Postkoloniaal onderzoek is gewoon vet veel te 'wit'.

(De aard en kwaliteit van het eigenlijke ‘onderzoek’ doen er niet toe).

De spanning waar Jansen van Galen zich wel bewust van lijkt te zijn, staat of valt op de vraag of we daadwerkelijk te maken hebben met een academisch klimaat waarin witte mensen per definitie geen onderzoek kunnen doen naar postkoloniale onderwerpen. Dit is niet het ­geval. Sterker nog, bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde wat Jansen van Galen benoemt zijn momenteel 4 zwarte onderzoekers werkzaam, tegenover 28 witte onderzoekers. Het instituut heeft in zijn geschiedenis nog nooit iemand van kleur als directeur gehad. En dit is enkel een momentopname.

Nog nooit?

Wel godverdomme!

Laten we snel een gekleurde directeur zoeken dan!

Er werkt trouwens een hele aardige Surinaamse vent bij ons in de fietsenwinkel.

Misschien wil die wel, zal ik hem vragen?

De witheid van het KITLV en elke andere plek in Nederland waar onderzoek gedaan wordt naar postkoloniale onderwerpen, moet bezien worden in een structuur van witte dominantie die haar tentakels in elk aspect van de Nederlandse wetenschappelijke samenleving heeft.

En dat is zo raar.

In Nederland is het grootste percentage van de bevolking – gek genoeg – ‘wit’.

En dus heb je meer witte postbodes dan zwarte postbodes.

En meer witte studentenmeisjes dan zwarte studentenmeisjes.

Dit reikt van de top van de wetenschap, waar we vrijwel geen zwarte hoogleraren zien, en de hoogleraren die wel zwart zijn systematisch met racisme in aanraking komen (hoogleraar Gloria Wekker vertelde bijvoorbeeld hoe zij tijdens haar eigen inauguratie aangezien werd voor ­baliemedewerkster) via assistent-professorschappen, post-docs en PhD’s naar het onderwijs dat universiteitsbreed gedomineerd wordt door ­eurocentrisme.

“Eurocentrisme” en “Dominantie” impliceren dat er twee even grote groepen zijn: wit en zwart. En dat die vieze “witten” die arme “zwarten” domineren. Dat is natuurlijk niet het geval. Het aantal “zwarte” mensen in Nederland is domweg piepklein. Dat weet Emma niet want Emma weet helaas niet hoe Google werkt. Dus helpen we Emma een handje. Hier Emma, dit is het CBS, cijfers zijn van November 2016, da’s ietsje meer dan een half jaar geleden.

CBS: Nederlandse bevolking naar achtergrond.

Ik citeer.

De vier grootste niet-westerse groepen in Nederland hebben een Turkse (397 duizend), Marokkaanse (386 duizend), Surinaamse (349 duizend) of Antilliaanse (151 duizend) achtergrond. Deze vier groepen groeiden de afgelopen jaren alleen nog door de geboorte van de tweede generatie. De eerste generatie neemt in de periode 2011-2015 met gemiddeld bijna 2 duizend personen per jaar af.

Een baan als hoogleraar ligt niet voor het oprapen.

Er zijn er dan ook maar heul weinig.

aantal-hoogleraren

Dus op een totale bevolking van 17 miljoen mensen, zijn er slechts 5200 hoogleraren.

Van die 17 miljoen mensen zijn slechts 349 duizend mensen Surinaams.

En lang niet alle mogelijk gekwalificeerde Caribische kandidaten zullen op iedere vacature reageren.

Je zult dus logischerwijs, bijzonder weinig Surinaamse hoogleraren tegenkomen.

Snap je dat, Emma?

Reken maar na.

Telraam

Het is als student in Nederland vrijwel onmogelijk om college te krijgen over het Caribisch ­gebied van een docent uit het Caribisch gebied. De invloed die dit heeft op de ontwikkeling van onze kennis over de Nederlandse slavernij­geschiedenis is immens.

Dat is je reinste lulkoek, Emma.

Immers, vrijwel niemand heeft ooit een “college” van een docent uit het Caribisch gebied gehad.

Dus we weten niet wat “de invloed” is van wel les krijgen van zo’n docent.

Je zou dan twee groepen studenten moeten nemen, zeg een periode van 50 jaar, en dan de helft les laten krijgen van zo’n leraar uit het Caribisch gebied en de andere helft van zo’n enge “witte dominantie” hoogleraar. Je moet dan de kennis van al die studenten meten en vergelijken. Pas dan kun je enige “invloed” in kaart brengen.

Blijf je wel opletten, Em?

Het is ook logisch dat je vrijwel nooit les zult krijgen van een docent uit het Caribisch gebied, want – zoals net voorgerekend – er zijn maar heel weinig hoogleraren. Het Caribisch gebied is bijzonder arm. Daar heb je helemaal weinig hoogleraren. Dus de kans dat je een hoogleraar weet te vinden, in precies dit vakgebied, uit het Caribisch gebied die ook nog eens hiernaartoe is verhuisd en hier 1 van die weinige banen als hoogleraar weet te scoren is bijzonder klein, Emma.

De basale premisse, dat iemand die weet hoe het Caribisch gebied eruitziet – hoe de aarde voelt, hoe de mensen spreken, wat de invloed is van de geschiedenis op het heden – een onderzoeker verschaft met waardevolle voorkennis die het onderzoek ­verbetert, lijkt compleet aan de Nederlandse academische wereld voorbij te gaan.

“Hoe de aarde voelt” en “hoe de mensen spreken”?

Een taxi chauffeur in het Caribisch gebied weet dat ook, Em, en een verkrachtende drugsdealer weet dat ook. Dat zijn natuurlijk geen wetenschappelijke kwalificaties om iemand naar dit land te halen en maar een beetje les te laten geven aan de Universiteit van Amsterdam. Ik begrijp dat jij dit wel graag wilt, want je bent vast online een hele leuke Caribische jongen tegengekomen, maar helaas meid, er valt weinig aan te veranderen.

Sterker nog, een Caribische onderzoeker wordt met gemak bevooroordeeldheid verweten, terwijl de motivaties van Nederlandse ­onderzoekers zelden bevraagd worden.

Lieve schat? Dit is gemakkelijk het miljoen miljardste artikel over white dominance aan de Universiteit en in de wetenschap. We lezen dit soort waanzin, van vooral witte, entitled en privileged meisjes op hun Facebook pagina’s sinds ongeveer 2008. Het tegenovergestelde is dus waar. Je column is het bewijs daarvan.

Het is Jansen van Galens eigen dédain dat uiteindelijk boekdelen spreekt. Het Ninsee krijgt het volgens hem maar niet voor elkaar (en hierbij vergeet hij voor het gemak te vermelden dat de rijksoverheid in 2012 volledig gestopt is met de financiering van het Ninsee).

Nee Em, ze hebben er juist een grote zak financiering bijgekregen.

SlimK1nd: Religieuze Slavernij Is Prima, Het Nederlandse Slavernijverleden Niet.

Ik lees in het Parool:

parool-slavernij

Een “royale subsidie” is iets heul anders dan “volledig gestopt”.

Begrijp je dat verschil ook, Em?

Je kunt dit oefenen in de praktijk met bijvoorbeeld een leeg glas met prik en een vol glas met prik.

Je ziet direct het verschil.

En de hedendaagse activisten, die ‘doen er niks mee’: een ­tegenspraak in essentie, aangezien de luiheid die hier verweten wordt niet samen kan komen met het activisme waar hij zich klaarblijkelijk aan stoort. Dit dédain is niet enkel symbolisch, maar laat juist precies zien waarom dit activisme zo ­nodig is.

Emma is erg dol op het woordje dédain. 

En Em?

De zoveelste drammerige column over white privilege?

De gillende SJW meiden op Facebook nakakelen?

(Maar helaas een slordige 9 jaar te laat en een stuk minder militant red.)

Is dat echt “activisme”?

Of zijn dat soort mensen – net als jij – vooral met zichzelf bezig?

In de geest van Frantz Fanon, Édouard Glissant, Stuart Hall, Paul Gilroy, Gloria Wekker, Rose Mary Allen en alle andere Afro-Caribische onderzoekers die zich aan Europese universiteiten hard gemaakt hebben voor nieuwe ­inzichten en theorieën die ons doen verstaan wat zich in onze geschiedenis heeft afgespeeld en hoe dit van invloed is op ons heden en onze toekomst, kan Nederland niets anders doen dan zich schamen voor de mijlen waarop wij achterlopen. En dit zijn precies de mijlen die witheid nooit zal inhalen.

Nederland kan “niets anders” doen?

Ik betwijfel dat, Em.

Nederland doet iedere dag miljoen miljard andere dingen dan “zich schamen”.

Het is – natuurkundig – onmogelijk voor een land om zich te schamen.

Een land is geen morele acteur.

Mensen kunnen zich schamen.

En dat doen we dan ook een beetje.

We schamen ons voor je rommelige column, zonder enige originele gedachte, vrijwel letterlijk overgenomen van de Facebook pagina van een SJW schreeuwmeisje aan een pret Universiteit als Camden, anno 2008.

We hebben dan ook niet het idee dat je echt je best gedaan hebt.

Maak volgende keer maar een mooie tekening, goed?

Oh… en misschien wil je eens nadenken over misdaadcijfers?

Mensen uit het Caribisch gebied vertonen namelijk veel vaker crimineel gedrag dan witte mensen.

Wil je dat er meer “witte” misdadigers bijkomen om dat gelijk te trekken?

Ook daar kun je cijfers online over vinden.

Succes.

Oh, je cijfer voor je “opstel”.

Fail

Als u meer wilt weten over de UvA?

Ziehier.

Update: We zijn geblokt!

Emma reageerde zoals alle SJW schreeuwmeisjes reageren.

Ze kan niet omgaan met kritiek en blokkeerde ons meteen.

In de echokamer slash safe space is zelden ruimte voor een afwijkende mening en metrics.

We willen “minder wit”.

Waar we al dat “wit” mee gaan vervangen weten we alleen niet.

We hopen dat Emma de hulp krijgt die ze nodig heeft.

Emma Blocked

Ja dat leest u goed, Emma blijkt een heuse “DJ”.

Nu weten we allemaal dat DJs hele slimme, diepe en toonaangevende mensen zijn die op geweldige wijze met cijfers omgaan.

Alle DJs kunnen namelijk heel goed meten hoe dat ene nummer van 3:54 precies op tijd overgaat (op de beat) in dat volgende nummer van 2:33.

CBS bevolkingscijfers intikken in Google?

Dat kunnen DJs helaas niet.

Shaking No Emoticon

Emma wordt op dit moment opgevangen door vrienden en familie.

Er is een plaswekker aangeschaft en morgen wordt er alleen Motown gedraaid.

Emma neemt dan mini sabbatical en zal een paar daagjes in het vakantiehuisje van haar ouders verblijven.

(Papa heeft de koelkast gevuld met allerlei dingen die Em lekker vindt red).

Em zal dan 1 avond teveel drinken en ‘r ex bellen en vrij emo en labiel overkomen en vooral veel passief agressief appen.

De volgende dag doet Em dan een boswandeling en post wat foto’s van takken van heel dichtbij online.

Haar “vrienden” zullen dat meteen liken, want Em gaat door een personal and profound crisis, so she needs our support.

Neem er gerust twee Em.

Zeg, zou dat spul uitgevonden zijn door zo’n “witte” wetenschapper voor overwegend “witte” vrouwen?

Prozac Pill Icon

Share
 

3 Responses

 1. Kuzu

  July 9, 2017 11:14 am

  Ik kende deze blog nog niet, maar ik ken Emma helaas wel. Je slaat de spijker ongelofelijk op z’n kop. Je hebt er een volger bij.

 2. Factuality

  July 11, 2017 9:42 am

  Aangezien de witte slavernij de zwarte slavernij overtrof of minstens evenaarde zou je toch zeggen dat een witte docent dan wel professor heel goed zou moeten en kunnen weten hoe slavernij aanvoelt en wat het met een mens dan wel bevolking doet. Was het natuurlijk niet dat blanken niet prat gaan op het feit dat een flink deel van hen tot slaven werden gemaakt en er niets voor voelen om hun ‘slachtofferschap’ uit te buiten en anderen de schuld te geven van hun ‘ontwikkelingsachterstanden’. Laat staan dat veel blanken, op de SJW sneeuwvlokjes na dan, gaan lopen leuren met het ‘eeuwige slachtofferschap’ van andere volkeren. Volkeren die niet zelden elkaar verkochten aan met name zwarte en islamitische slavenhandelaren. Oeps… zij ik nou islamitische slavenhandelaren? Oh oh… Om het nog even erger te maken. Het waren niet alleen slavenhandelaren maar roofden actief o.a. blanke slaven tot aan de kust van Engeland aan toe. En laat ons het er al helemaal niet over hebben hoe de islamieten grote delen van de wereld koloniseerde. Iets waaraan Europa dankzij o.a. de kruistochten ternauwernood aan ontsnapten. Iets wat we niet kunnen zeggen over o.a. het Arabische schiereiland, grote delen van Azië (waaronder Indonesië en India) en (Noord) Afrika, enzovoort. Die zijn effectief deels zo niet geheel geïslamiseerd. En laten we verzwijgen dat wij nu anno 2017 wereldwijd maar met name in de Westerse landen te maken hebben met puur islamitisch imperialisme. Kortom, zo (zwart) wit is de geschiedenis niet… Maar vertel dat maar eens aan de Emma’s van deze wereld.

Comments are closed.