Een Vuurwapen? Pas Maar Op, Straks Bellen Ze Je Moeder!

, , Comments Off on Een Vuurwapen? Pas Maar Op, Straks Bellen Ze Je Moeder!

Dit is de reden waarom het volgen van “het nieuws” zo vreselijk slecht voor je is.

Het is nu 05:30 AM. Ik heb net 1000 krachtoefeningen gedaan, sap gedronken, water gedronken en een mean espresso erin gegooid.

Ik voelde mij geweldig.

Ik verveelde mij dus ging wat online hangen en kwam onderstaande tegen.

Zoals u wellicht weet hebben we een nieuw dieptepunt bereikt in het vuurwapengeweld tussen etnische groepen. Enige weken geleden werd een onschuldig 17 jarig kind kapot geschoten door een machinegeweer, in een fucking buurtcentrum waar ie stage liep. Het is het zoveelste nieuwe dieptepunt. Aanvankelijk vond ik die moeder, die kapot geschoten werd met ‘r kinderen erbij, toen ze de boodschappen uit de auto haalde, een absoluut dieptepunt. Dat werd rap overtroffen door dat afgehakte hoofd, wat vervolgens weer werd overtroffen door de poging-tot-ontsnapping-met-helikopter. Het vuurwapengeweld loopt de spuigaten uit. Die gekken kunnen niet mikken en kennen de impact van de wapens niet. Het was dan ook mijn voorspelling dat er binnenkort een kind kapot geschoten wordt, wat gewoon ergens in zijn of haar bed lag te slapen, door een rondvliegende of afgeketste kogel. Dat bleken profetische woorden: het werd inderdaad een kind, hij lag alleen niet te slapen; hij liep stage.

Het Parool wilde vooral duidelijk maken dat het arme kind “een ECHTE Amsterdammer” was en kwam dan ook meteen met een lang stuk drivel: <naam kind> WAS EEN ECHTE AMSTERDAMMER. Toen we kort daarna echter de beelden kregen van tientallen biddende mensen voor een Moskee in Oost en te horen kregen dat ie begraven zou worden in Marokko, dachten veel mensen daar toch anders over.

Het beoogde doelwit – de zoveelste levensgevaarlijke criminele teringlijer – kreeg een heus “gebiedsverbod”. Dat betekent concreet dat ie niet meer mag rondhangen in dat leuke buurtcentrum. Dat centrum is sowieso voorlopig dicht, want er loopt een groot onderzoek en het personeel is zwaar getraumatiseerd, dus die zitten trillend, ziek thuis. (Twee andere medewerkers raakten ook gewond, door rondvliegende kogels). Hij ligt op dit moment zwaar gewond in het ziekenhuis, dus ik betwijfel of ie echt zin heeft om voor de deur van een gesloten buurtcentrum rond te hangen.

Een “gebiedsverbod”?

really

Dat zal ‘m leren, denk ik dan?

De oom van het onschuldige slachtoffer schreef een prachtige open brief aan onze (interim) Burgerpapa, van Aartsen. Hij stelde het volgende: als het beoogde doelwit straks genezen is, dan komt ie uit het ziekenhuis. De gekken die ‘m wilden vermoorden gaan dan naar ‘m op zoek en schieten hem (en alles en iedereen die er toevallig in de buurt loopt, staat, of woont) vervolgens (alsnog) kapot.

Dit is uit het Parool.

Meedogenloos
Ouled Ali maakt zich ook zorgen over wat er met L. gebeurt zodra hij hersteld is van zijn verwondingen. ‘Een dezer dagen wordt hij ontslagen uit het ziekenhuis en duikt hij op in een ander buurtcentrum, zwembad, pretpark of gewoon ergens in de Kalverstraat. Degenen die hem zoeken zijn meedogenloos en zullen geen rekening houden met onschuldige omstanders. Het is dus een kwestie van dagen, weken of maanden voor er wederom een aanslag plaatsvindt met onschuldige slachtoffers als gevolg.’

Ik ben het daar helemaal mee eens.

Erik Heijdelberg, bestuurder van de William Schrikker Groep (voor probleemjongeren), schreef een waardeloos stuk waarin ie ons uitlegde: Het gaat niet om scooters, maar om keiharde drugshandel. Want dat wist niemand. Iedereen, inclusief Justitie, dacht dat het om scooters ging?

Dit is opnieuw het Parool.

Vrijdag is in onze buurt een jongen vermoord en zijn twee anderen gewond geraakt. In ons buurthuis. Verschrikkelijk, en de roep om meer veiligheid klinkt nu na drie doden in de buurt in korte tijd overal. Maar er is meer aan de hand. Op de Oostelijke eilanden bestaat al jaren een groep zwakke binnenstadsjongens die veel risico lopen, veel gevaar veroorzaken, met wie we niet goed omgaan. Deze groep, deels met een Marokkaanse achtergrond, maar ook met tal van andere achtergronden, laat de sociale en menselijke kosten zien van ontwikkelingen in onze stad.

“Met wie we niet goed omgaan”?

Ik wil helemaal niet met ze omgaan.

Fok hun!

Deels Marokkaans, maar “ook tal van andere achtergronden”?

Zoals Italiaans: Italiaanse jongeren veroorzaken al jarenlang allerlei vuurwapengeweld in Amsterdam?

Of Sloveens.

Nod Yes Icon

Veel van deze jongens hebben een lage of afgebroken schoolopleiding, waarschijnlijk kampt groot deel met een verstandelijke beperking of psychiatrische problemen. Ze wonen en leven op drie scooterminuten van een binnenstad die getekend wordt door drugstoerisme, een enorme markt voor drugs, nepdrugs, cocaïne zowel als pillen. Dat is de achtergrond van de conflicten die zeker ook in onze buurt steeds gewelddadiger worden. Het gaat niet over gestolen scooters, maar om keiharde harddrugshandel, overduidelijke contacten in bijvoorbeeld Colombia, waar vorig jaar een jongen uit deze buurt is geliquideerd.

Oh, het gaat niet over gestolen scooters?

Zei iemand dat dan?

Iedereen die uit zijn doppen kijkt, ziet de handel, de dealers, de medeplichtigen. In het uitgaansleven, in het vervoer, headshops, sommige fastfoodkoeriers. En de bovenwereld profiteert ook, en niet alleen door overnachtingen te verkopen. Zonder enorm drugsgebruik zouden er geen honderden winkels met Nutella, poffertjes en andere zoeternijen zijn voor de vreetkick na drugsgebruik.

Ja!

Dat is het!

Die fucking Nutella shops en poffertjes dealers moeten we aanpakken!

Die vreetkick staat symbool voor een cynische en wrede ingreep diep in onze buurt(en), in de toekomst van deze risicovolle en zwakke jongeren en de leefomgeving van heel veel onschuldige kinderen en inwoners.

De vreetkick is een symbool?

Dit gaat niet vanzelf weg! Zoek uit wat er gebeurt, laat de cijfers zien en grijp in.

Dat had Dhr. Heijdelberg zelf ook kunnen doen: Cijfers laten zien. Maar dat doet ie niet, want als je cijfers laat zien, dan zul je zien dat verreweg de meeste van de toeristen Amsterdam bezoeken voor de musea, de grachten, de sfeer, het Anne Frank Museum, de rondvaartboten etc. Slechts een kleine, weinig vermogende groep losers, komt hier om helemaal uit hun bol te gaan. Die “cijfers” zouden verder aantonen dat vrijwel al het vuurwapengeweld komt van mensen met een niet-Westerse achtergrond en dat mag je natuurlijk niet zeggen in het Parool.

De titel van z’n flutartikel was eerst echt: Het gaat niet om scooters maar om keiharde drugshandel. Dat werd zelfs het Parool te gortig, dus na een hele rits klagende mensen online is de titel veranderd naar: Drugs is het echte probleem op de Oostelijke Eilanden. En daarmee bedoelen we dan alle toeristen die de Oostelijke Eilanden bezoeken om drugs te scoren, want die drugs kun je nergens anders krijgen?

Als altijd zijn kinderen de lul.

Dit is opnieuw het Parool.

De leerlingen van de Alan Turingschool zijn maandagochtend op­gevangen door de leerkrachten. De school ligt om de hoek van het buurthuis waar twee mannen vrijdagavond met bivakmutsen op en een automatisch wapen binnenstormden. Enkele leerlingen van groep 8 waren vrijdag in het buurthuis aanwezig toen de mannen de 17-jarige stagiair Mohammed Bouchikhi doodschoten en twee anderen verwondden. Er was op die avond een kookles gaande.

Dat is de reden dat mijn dochter niet naar buurtcentra mag. We hebben er hier een aantal in de buurt. Er is altijd trammelant en toestanden.

Minister Grapperhaus wil dit soort zware criminaliteit zwaarder straffen. Dat zou mensen dan moeten afschrikken. Dat werkt voor geen ene meter. In Amerika, in de UK, kun je 300 jaar gevangenisstraf krijgen, in de US zelfs de doodstraf. Misdaad wordt er niet minder van, en zeer zeker niet minder gewelddadig.

Nu hebben we van onze vorige Burgerpapa geleerd dat Amsterdam een “lieve stad” is die vooral “lief moet blijven” (zo sprak hij snikkend bij Zomergasten).

Wat vindt onze nieuwe (interim) Burgerpapa hier allemaal van?

AT5: Van Aartsen na dodelijke schietpartij Wittenburg: ‘Meer investeren in relatie met moeders’.

Het. Staat. Er. Echt.

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen wil dat de stad meer contact gaat hebben met Marokkaanse moeders. Hij deed die uitspraak naar aanleiding van de 17-jarige stagiair die onlangs, waarschijnlijk onbedoeld, in Wittenburg werd doodgeschoten. ‘Moeders zijn ongelooflijk belangrijk omdat ze een bepaalde rol in de familie spelen, vaak belangrijker dan vaders’, sprak Van Aartsen donderdag tijdens de raadsvergadering. Hij wilde hen ‘de instrumenten aanleveren’, en meer direct contact.

Jozias snuift lijm!

Schoollijm

Dus in die etnisch-religieuze cultuur, waar mannen al zo’n 1400 jaar de dienst uitmaken, daar zijn moeders het belangrijkst?

En welke “instrumenten” zou ie bedoelen?

We geven al die moeders een taser en als haar kutkind laat de straat op wil, dan zapt ze ‘m met 20 duizend volt?

Sleutelrol
Het is één van de maatregelen die Van Aartsen wil treffen om de geweldsincidenten terug te dringen. Het plan vindt weerklank: ook PvdA-raadslid Sofyan Mbarki wil meer aandacht voor moeders, volgens hem ‘zijn zij de sleutel’.

We gaan even terug in de tijd. Begin jaren ’90 komen er een aantal Servische beesten naar Amsterdam. Men vlucht voor de oorlog in Yugoslavia, die op dat moment lekker aan het escaleren is. Dit zijn kei- en keiharde criminelen. Terwijl ze asiel aanvragen, beginnen ze hun eigen criminele bende: de Joego Maffia. Zwaargewapend en gillend gek, het regende schietpartijen. De “gewone” Nederlandse criminelen wisten zich geen raad.

Stel je eens voor, dat Ed van Thijn, of Schelto Patijn had gezegd: We moeten in contact komen met Servische moeders, die hebben een sleutelrol. 

Vandaag de dag bezoeken veel Italiaanse criminelen ons prachtige landje. Met name criminelen van de Ndrangheta, een maffia clan uit Calabria. Ook dit zijn kei- en keiharde criminelen.

Stel je eens voor dat Jozias zou zeggen: We moeten als een gek gaan appen met moeders in Calabria, die hebben een sleutelrol.

Kun je het je voorstellen?

Shaking No Emoticon

Ik. Ook. Niet.

En dat is volgens mij een deel van het probleem. Als Marokkanen elkaar en anderen kapotschieten, zware misdrijven begaan? Dan is het altijd hun komaf, en ze hebben hun school niet afgemaakt en ze zijn laag opgeleid en ze kregen geen stageplek en hij was gedumpt door z’n vriendinnetje etc. In onze zucht naar political correctness kunnen we zware misdadigers niet eens meer noemen wat ze zijn, namelijk levensgevaarlijke, gestoorde, zieke beesten die stuk voor stuk opgepakt en vervolgd moeten worden.

Arme, arme Willem Holleeder. Z’n vader was een alcoholist, hij was laagopgeleid, z’n vrienden werden doodgeschoten. Wat een vreselijk verleden. Dan is ie vrijwel al dat geld van die Heineken ontvoering kwijt. En nu, om het allemaal nog erger te maken, heeft z’n zus dat vreselijke boek geschreven wat weinig flatteus is. Ze wil helemaal niet meer met ‘m praten en z’n schoonzus, de weduwe van z’n vermoorde beste vriend wil ook al niet met ‘m praten. Arme, arme Willem. Die jongen staat er helemaal alleen voor. En hij zit ook nog eens vast in de zwaar beveiligde afdeling in Vught en daar is het helemaal niet prettig vertoeven volgens Amnesty International (als je een radicale Moslim bent, hoe het voor zware criminelen is werd weinig duidelijk in hun rapport).

Leeft Willem’s moeder nog?

En heeft iemand ‘r nummer?

Share