Een „ongewenste vermenging van politiek en religie” en chloor

, , Comments Off on Een „ongewenste vermenging van politiek en religie” en chloor

Zwemmen is verdacht?

De vijand is overal. Als je dat maar hard genoeg gelooft, wordt zelfs een zwemklasje verdacht.

Klopt.
Gekke dingen geloven is heel gevaarlijk.
En ongezond.

NRC: Zwemles? Ankara blijft waakzaam.

Het staat er echt.

Met „geveinsde belangstelling in de problemen van mensen” en hulpprojecten probeert de Gülenbeweging de gunst van Turkse Oostenrijkers te winnen, aldus het rapport. Gelukkig is de invloed van de beweging tanende, schrijft Lap, en wordt die leegte gevuld. Zijn medewerkers organiseren „Jugendtreffen”, bijeenkomsten „waar voor onze jeugd de nadruk wordt gelegd op nationale en spirituele waarden”. Ook is er een opvoedprogramma voor ouders. Het consulaat „blijft altijd waakzaam”, besluit Lap het rapport.

Jugendtreffen, klinkt ehm... leuk?

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) zette Acar het land uit vanwege het verzamelen en doorspelen van informatie over Turkse Nederlanders. Steen des aanstoots was de dubbele pet van Acar, die niet alleen ambassademedewerker was, maar ook voorzitter van de religieuze overheidsorganisatie Diyanet, die in Nederland 143 moskeeën heeft.

Bewijs dat Turkse integratie een enorm succes is!

Koenders vond dat een „ongewenste vermenging van politiek en religie”.

Correct

De gang van zaken rond de Gülenlijsten laat eens te meer zien dat in het huidige Turkije de ambassades en consulaten, religieuze organisaties, media en politieke partijen innig samenwerken.

Het doet mij denken aan de Oost-Duitse Stasi.
Maar dan religieus gek.
Turkije is een dood- en doodeng land.

Problematischer is de impact van de lijsten. Voor Turken die erop staan, vormen ze een officiële bevestiging van het stigma dat ze na de mislukte staatsgreep toch al hadden. In Zweden is de helft van de leerlingen van vermeende Gülenscholen afgehaald. „Er waren al geruchten”, zegt een vertegenwoordiger van de scholen tegen EIC, „maar dit verklaart waarom zoveel leerlingen zijn vertrokken. Dat is heel zorgwekkend.” Ook in België zijn honderden kinderen van school gehaald.

Het is een pogrom.

Check de Albert Heijn eens!

Zijn de mandarijnen in de bonus?

SlimK1nd boycot Broodje Döner uit protest tegen de Turkse waanzin.

Zwembad

Ik zie hier een hele rits schendingen van de Conventie van de Rechten van het Kind.

Misschien moet iemand Mw. Braakhuis eens bellen?

Share