Een Hart Onder De Riem (Shoutout To Culemborg)

, , Comments Off on Een Hart Onder De Riem (Shoutout To Culemborg)

Ik heb elders (zie metrics) eens laten zien dat ik een groot aantal fanatieke fans lezers in Culemborg heb.

Ik ben nog nooit in Culemborg geweest; ik wist niet eens precies waar het lag en moest dat dus uitzoeken met Google Maps.

Dat cluster fanatieke fans lezers bleek begonnen door een (1) lezer, die mijn blog tegenkwam via Twitter.

Ik had mijzelf voorgenomen om een keer iets geks, of iets leuks te doen met “Culemborg”, maar kwam geen gelegenheid tegen.

Daar komt vandaag verandering in.

Ik ga eerst wat background schetsen.

Lang, lang geleden – 2006-2007 – woonde ik in de buurt van het August Allebeplein. Het was een absoluut shithol. Overlast door jongeren, rellen door jongeren, verregaande Islamisering, overlast door Oost-Europeanen, veel criminaliteit en in het nabije park werden geregeld vrouwen lastiggevallen, aangerand en zelfs verkracht. De “buurt” kende een lokale gek; een verwarde jongeman die geregeld kwijlend in z’n PJs over straat slenterde. Een aantal mensen in de “buurt” kende de vader van deze gek. Ze belden dan z’n vader en die kwam dan de kwijlende patient ophalen. Op een goede slechte dag wandelt deze gek het politiebureau in, pakt een mes, klimt over de balie heen en steekt, zonder enige reden, twee politieagenten dood. Politie moest ingrijpen en schoot hem vervolgens dood. Er werd een groot scherm voor het politiebureau gezet. Job Cohen kwam langs, maar zei niets. Hij had belangrijkere dingen te doen: hij ging direct in overleg met een groepje Imams en buurtvaders. Zo leerde ik dat de dader een Moslim was. De “buurt” bestaat voor 80% uit Moslims, dus Job Cohen wilde vooral “toestanden” voorkomen en “hoopte” dat iedereen vooral “kalm” zou blijven.

Wie is “iedereen’?

De “buurt” werd natuurlijk direct gillend gek. De racistische popo had zonder enige reden die vreselijk lieve en ernstig zieke Moslim jongen zomaar doodgeschoten. Hij deed geen vlieg kwaad. Iedereen vond ‘m aardig. Hij woonde daar al jaren. Zelfs z’n vader was aardig. De politie daarentegen? Dat waren smerige racisten fascisten nazi’s. Die hadden zich verdedigd tegen deze Moslim met een groot mes en dat mocht (toen nog) niet. ISIS bestond nog niet. Aanslagen door lone wolves met messen waren nog nooit voorgekomen.

Vanaf dat moment beginnen de autobranden.

Een groepje “jongeren” breekt de dop van de benzinetank open, stopt er een lange zakdoek doordrenkt met spiritus in, steekt de zakdoek aan en KA-BOOM!

Ik woonde in een woontoren, hoog boven de grond op 14 hoog.

Je kon ‘s avonds auto’s, meters ver weg, meters beneden horen “knallen”.

KA-BOOM.

Soms kon je in de verte auto’s zien branden, grote vlammen gevolgd door zwaailichten in het pikkedonker.

Het Politiebureau bleef enige tijd dicht. Men moest op zoek naar allerlei ander personeel. Als twee van je collega’s overhoop gestoken worden op kantoor wil dat nog weleens wat PTSS veroorzaken.

Dat was best vervelend want dat betekende dat men veel later ter plaatste kon zijn bij al die autobranden.

(Er waren weinig andere politiebureau’s echt dicht in de “buurt”).

Ik vind met name het ontploffen van de benzinetanks vreselijk.

Zelfs in je bed, ‘s avonds laat, op 14 hoog kon je dat gewoon horen,

Het ging weken door.

Het was alsof ik in fokking Beiroet woonde.

Auto’s in de fik steken is een bijzonder multicultureel en divers gebeuren. Opgefokte migranten uit het Midden Oosten, Noord en West Afrika doen het in tal van landen. Antifa “demonstranten” deden het recent in Hamburg. Moslims deden het tijdens Ramadan, tot tweemaal toe, een politieauto hier in de buurt. Rellende, dronken “jongeren” doen het in tal van plaatsen buiten de randstad. En mensen die dol zijn op vandalisme, fikkie, vuur, vlammen en schade doen het. Echte gekken doen het.

Dit is shoutout to Culemborg.

autobranden-culemborg

De Gelderlander: ‘Media moeten nadenken over rol bij autobranden’

Het. Staat. Er. De. Fok. Echt!

CULEMBORG – Journalisten moeten nadenken over hun rol rond de autobranden. Dat stelt de gemeente Culemborg samen met politie en justitie naar aanleiding van de grote golf autobranden in de stad.

Journalisten hebben die auto’s in de fik gestoken?

In een verklaring schrijven ze dat de grote media-aandacht voor de Culemborgse branden de dader(s) in de kaart lijkt te spelen. Volgens de gemeente kan aandacht statusverhogend werken in de ogen van de dader(s).

Ow okay, ze hebben die auto’s niet in de fik gestoken (gelukkig).

Ze schreven echter over al die autobranden en publiceerden er artikelen over en informeerden de burgers van Culemborg over de waanzin in hun stad.

Daarmee wil de gemeente media niet oproepen te stoppen met berichtgeving over de branden, zegt een woordvoerder. ,,We geven het wel als aandachtspunt mee.’’

Okay, nou thanks voor dat aandachtspunt.

Dan hebben wij van SlimK1nd een paar aandachtspunten voor de Gemeente Culemborg en de Politie van Culemborg.

1.) Snuiven jullie lijm?

2.) Roken jullie crack?

3.) Zijn jullie godverdomme helemaal knetter-fokkin-gek in je modderfokking hoofd geworden?

Een “aandachtspunt” voor “de media”? Lik toch mijn reet, stelletje achterlijke apen. Je moet de gekken die voor 10 tallen duizenden euro’s schade aan het aanrichten zijn zo snel mogelijk arresteren, van de fokking straat plukken en in een kooi stoppen. Mensen zijn – veelal – nogal – best wel – afhankelijk van hun auto’s. Ze moeten ermee naar werk, kinderen halen en brengen van en naar allerlei plaatsen, boodschappen doen en zo heel soms rijden ze zowaar met die auto naar de bioscoop of naar een restaurant zonder die vervelende kinderen.

4.) Zouden jullie gewoon je fokking werk willen gaan doen en die gekken vinden en arresteren?

Wij van SlimK1nd verwachten niet dat de Gemeente en Politie van Culemborg nu daadwerkelijk ook echt hun werk naar behoren gaan doen, we geven het alleen mee als aandachtspuntje.

In de verklaring laten de partijen verder weten extra maatregelen te hebben genomen om autobranden tegen te gaan. Welke maatregelen dat zijn, blijft geheim om de daders niet in de kaart te spelen. Politie en gemeente roepen daarnaast inwoners op waakzaam te zijn en zo veel mogelijk informatie te delen.

Stay vigilant en blijf vooral je credit card gewoon gebruiken.

Het aantal autobranden in Culemborg sinds vorig jaar is inmiddels opgelopen tot boven de 50. Zo gingen medio augustus in een kwartier tijd op vijf verschillende plaatsen auto’s in vlammen op. Ook in de maanden daarvoor werden her en der auto’s in brand gezet, terwijl een lange reeks autobranden Culemborg in 2016 al teisterde.

Met recht: alsof je in fokking Beiroet woont.

Vijftig (50) auto’s.

Gaan we wat elementair hoofdrekenen.

Ik ga 15 duizend euro rekenen voor een gemiddelde auto.

Sommigen zullen meer waard zijn, terwijl anderen weer een hele lage inruilwaarde hebben.

Da’s 50 x 15K = 750 duizend euro schade.

Ik geef dat even mee als aandachtspunt.

Die vijftig mensen zullen aanvankelijk niet naar werk, school etc. kunnen, want ze moeten wachten tot ze een leenauto geregeld hebben (als dat al kan).

Voor hun ongemak en ellende kun je gerust 2000 euro per persoon rekenen, x 50, kom je dan op nog eens 100 duizend euro.

Dat maakt een totaal van 850 duizend euro.

Die auto’s zijn natuurlijk verzekerd, dus diverse verzekeringsmaatschappijen draaien voor de kosten op, maar dat maakt de bedragen niet minder.

Nog altijd is onduidelijk of hier één pyromaan voor verantwoordelijk is, of dat er een dadergroep actief is. Volgens burgemeester Van Grootheest lopen de daders uiteindelijk een keer tegen de lamp.

Oh, ze lopen uiteindelijk een keer tegen de lamp?

En gebeurt dat na 100 auto’s of eerder?

Of gebeurt dat pas als “journalisten” stoppen met de berichtgeving?

breaking-news-culemborg

De Burgemeester van Culemborg is van Groen Links.

Ik geef – ook dat – even mee als aandachtspunt.

Share