Dr. Phil Is A Strict Disciplinarian

, , Comments Off on Dr. Phil Is A Strict Disciplinarian

Wij gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards and more healthy and wholesome you.

Pubers zijn vieze beesten.

Echt.

Nod Yes Icon

Ze maken zoveel bende, het is niet normaal meer.

Wij van SlimK1nd houden van schoon en alles op z’n plek. Dat hebben haar mams en ik – met veel inzet en plezier – 12 jaar gedaan. Maar genoeg is genoeg. Je bent 12, get with the program. Je kunt zelf je bende opruimen. Die van ons bleek dat helemaal geneens te kunnen. Dat leidde tot eindeloze discussies (and secret discovery and cleaning missions) in die (fokking) kamer. We werden er gek van. Ongetwijfeld maken meer ouders dit mee. Op dit blog derhalve wat tips over hoe de juiste kindermishandeling methode toe te passen om de puber te temperen.

Onze kleine kabouter is haar voordeur (en vele andere privileges) enige tijd geleden kwijtgeraakt. We zijn vreselijk vals helemaal Dr. Phil gegaan en hebben de afgelopen dagen allerlei Dr. Phil uitspraken over dat arme kind uitgestort. Na een glorieuze tijd van allerlei vormen van pais ende vree en flink wat redecorating heeft onze kleine monster dan voldoende punten verdiend om haar deur terug te krijgen.

Dit gebeurt tevens veel in het programma van Dr. Phil. Je ziet filmpjes waar zo’n tiener helemaal fullblown tantrum gaat. Arme ouders weten zich geen raad meer. Dr. Phil stelt forse maatregelen voor, deur van je kamer eruit, geen internet, the works. Kind verbetert. Als die deur dan terugkomt, zijn er diverse opties. Je kunt 1.) Zelf die deur erin schroeven. Kind komt thuis van school en voila. Dan kun je 2.) Als het een ouder kind is wat met gereedschap overweg kan, kun je dat kind zelf die deur erin laten schroeven (met vrienden, als project?). Dan kun je 3.) Als  ze niet met gereedschap om kunnen gaan, kun je dat kind dat leren en samen die deur erin schroeven. Onze kleine kabouter kan met alle gereedschap en materialen overweg, dus wij deden 4.) Wij hielden de deur recht en deden het zware werk, zij deed management en schroefde die deur erin.

2000px-Icon_tools_red.svg

Het handmatig plaatsen en vastschroeven van een deur is een pittige klus en die deur weegt zwaar. Dat is een klusje wat die arme tiener niet snel zal vergeten.

Dr. Phil is a strict disciplinarian.

Haar mams vroeg daarna grijnzend: Zal ik je deur dichtdoen? 

Ja, mama, graag, thanks.

Na al die kindermishandeling wil je vooral slim te werk gaan. Zodra die deur erin zit gaat ie dicht en voor je het weet verandert de ruimte achter die deur opnieuw in een soort beestenhol. Je wilt dus een x aantal simpele regels stellen omtrent die deur. Hij moet een x periode per dag gewoon open (zodat we kunnen zien dat het er schoon is). Hij wordt dicht gedaan en open gedaan. Er wordt niet met die deur gesmeten, want dan schroeven we ‘m los. (Die mooie nieuwe schroeven kunnen dan weer dat doosje in). Die kamer blijft schoon en wordt geregeld (als het wilde beestje naar school is) gecontroleerd op reinheid (en contrabande). Er zijn meer regels die je op die deur kunt loslaten.

Ik vond het een zeer geslaagd experiment in kindermishandeling grenzen stellen. Excuses, maar als clean freak kan ik echt niet tegen echte rommel, dus het werd ons gewoon teveel. Ik vind de Dr. Phil methode wel aardig. In z’n programma’s krijgen kinderen zonder deur vervolgens allerlei straf klusjes. Wij hebben de onze simpel gehouden, maar je kunt echt ver gaan en kinderen bladeren laten harken in een vieze tuin in de wind of kinderen een hele garage laten uitruimen. Amerikanen met grotere huizen en meer land laten die kinderen de meest vreselijke dingen doen.

Het puntensysteem kun je het beste een tijdje blijven hanteren. Als de tiener terugvalt in superlui, dan kun je zeggen strafpunten en als je onder je threshold duikt, dan schroef je die deur er gewoon weer uit. (Eruit schroeven is zo gepiept). Die telefoon en laptop kun je afpakken, gebruik minderen. Maar dat kun je slechts beperkt doen. Ze hebben die telefoon nodig, want ze gaan naar buiten en hun vriendinnen etc. En die laptop is tevens voor huiswerk, dus lang hou je dat nooit vol. Die deur eruit echter, dat kun je geruime tijd doen. In ons geval hebben we alle deuren opengezet, dan wordt je huis als het ware een open ruimte. We deden dit in een vakantieperiode, dan maakt het meer impact, vonnik.

The hand that controls the screwdriver that can remove the door to the teenagers room… rules the world!

Nod Yes Icon

Share