Dr. Phil Is A Dick

, , Comments Off on Dr. Phil Is A Dick

Dit is dag tawee (2), verslag vanuit “de kerker”. Wij ergerden ons al geruime tijd aan de kinderkamer zwijnenstal van onze dochter. Ook haar telefoon werden we gillend gek van. Na zes maanden fors puberen kregen we dan eindelijk de gelegenheid om full blown Doctor Phil te gaan. U kunt er meer over lezen op dit blog. Dr. Phil heeft allerlei goeie manieren om kinderen te mishandelen te dwingen hun gedrag aan te passen. Wij zijn heel Amerikaans gegaan en hebben zelfs de deur uit haar kamer geschroefd. Zo kunnen we zien dat het daar schoon ende netjes blijft. Arme kind is zich dood geschrokken. We zijn zeer te spreken over de eerste resultaten en ik ben onder de indruk van de inzichten van Dr. Phil.

Er zitten echter ook wat haken en ogen aan.

Ingrijpende, beperkende maatregelen treffen zodat kinderen hun rotzooi opruimen (en minder op hun telefoon hangen) is een (1) ding. Daarna moet er ook uitgezocht worden hoe dit allemaal zo heeft kunnen lopen. Waarom maakt dat kind maandenlang zo’n bende, waarom is dat kind zo lui en entitled? Dit is een onderdeel van de “formule” van het programma van Dr. Phil. Ouders zitten met de handen in het haar. Hun kind luistert naar niks. Dr. Phil stelt ingrijpende maatregelen voor. Ouders doen dat. Kind verbetert. En dan moet er met die ouders gepraat worden over hoe het allemaal zo mis is gegaan. Waar ligt het aan?

Dat follow up deel lijkt mij waanzin. Het ligt aan dat kind natuurlijk. Dat luie beest ruimt ‘r shit niet op en pleurt alles op de grond.

Dat blijkt dus niet zo te zijn.

Shaking No Emoticon

Wat volgt is een verslag van het deel wat mijn ex het allerleukste aan Dr. Phil vindt.

In vaktermen noem je het getting to the root cause.

Ik noem het: apportioning blame.

 keep-calm-and-blame-dad-2

Mijn ex heeft dus haar Dr. Phil pet opgezet, en dit is wat je dan krijgt op dag 2.

Jongedame ga eens zitten, we gaan eens uitvogelen waarom je zo lui bent en niks doet.

(We worden dan allemaal gedwongen om rond de eettafel te zitten).

Waarom doe jij geen reet? Waarom ruim je niks op?

Die kleine hapert wat en ik begin met … omdat ze een luie tiener is, die alleen maar wil appen?

Dat komt allemaal door je vader.

Op dat moment denk ik he, wat de fok?

Hij heeft jou, vanaf dat je vier bent, veel te veel verwend. 

Ik sputter dan … nou dat valt wel mee, want…

Wees stil. Lekker eten, lekker shoppen, digitale shit, hij heeft jou helemaal verpest, met veel te veel spullen.

Ik “wees” dan stil.

Hij vindt alles wat je doet prachtig. Hij heeft helemaal geen overwicht en DAAROM loop jij dwars over hem heen en ruim je niks op.

En toen deed ze ‘r armen over elkaar en keek een beetje zo over ‘r bril en zegt…

Wat vind jij daarvan?

En die kleine zegt, ehm… nou eh ja, dat klopt wel, Mama, hij vindt alles best en ehm ja wat jij zei.

Op dat moment denk ik, wat de fok dus ik begin heftig te protesteren.

Sorry, het feit dat ze een luie self-absorbed tiener is ligt aan mij? Omdat ik kleding voor ‘r koop? Wat voor onzin is dat? Die kleding “moet” ze dan op de grond gooien en vervuilen? Ik zie niet goed hoe…

En dan komt het…

Jouw vader is een enabler.

En ze wees mij ook echt aan, als in een rechtbank weet je wel? Hij deed het! Hij is de enabler.

Mijn protest haalde daarna weinig uit.

Ik ben de enige zonder baarmoeder en dus is het mijn schuld. Die twee meiden waren het helemaal met elkaar eens en hebben heerlijk zitten kleppen en roddelen over mij terwijl ik er fokking naast zat. Het ging echt helemaal nergens over. Dr. Phil is a dick, die gast weet helemaal niks. Tieners zijn lui en entitled en ze hangen teveel op hun telefoon. Als je die shit verwijderd en de deur eruit schroeft? Dan schrikken die tieners zich dood en denken oh shit, ik kan mij beter gaan aanpassen, want ik wil die deur terug. In zijn programma gebeurt dus exact hetzelfde. We zien dat kind gillen en krijsen in zo’n voorstukje. We zien die arme ouders, helemaal kapot ende gebroken. Dan zien we het militaire regime, kind verbetert. En dan zien we exact hetzelfde. Die moeder van dat kind gaat dan met Dr. Phil en dat kind samen op ‘r arme echtgenoot (of ex) inhakken. Het is allemaal zijn schuld, hij is een enabler, hij heeft geen overwicht en dat komt door <vul jeugddrama/karakterfout in>. Het is echt een soort public hanging. 

Kijk, bijvoorbeeld bij het zwembad of het strand. Als je UIT dat water moet? Dan staat jouw vader daar als suflul dat honderd keer te vragen, “Kom nou, schat, ik heb hier een handdoek, we moeten echt gaan”. Dat is waanzin. Als ik zeg “uit dat water”?

Dan ga ik MUTEEN rennen, Mama.

Maar jouw vader die vindt dat allemaal prima en staat daar niet daadkrachtig te zijn. Dat is enabelen. Jouw vader is een enabler!

(En dan weer wijzen, een public hanging).

De mijne nam een groot deel van de zondag in beslag.

Ik kan er goed tegen. Ik krijg altijd de schuld. Van alles. Zo schijn ik zelfs verantwoordelijk te zijn als de kat iets sloopt, krabt of iets geks doet. Jij hebt echt geen controle over die kat. Dat beest is helemaal wild dankzij jou. (Mijn dochter staat dan met ‘r moeder mee te knikken). Ik bedoel seriously? Het wilde beest met klauwen en night vision wat op vogels jaagt doet rare dingen vanwege mij? Want ik ben een enabler… ik heb de kat veel te veel verwend met kleding en digitale shit enabled? 

De jongedame deed braaf ende zoetig haar klusjes en “mocht” daarna Dr. Phil met ‘r mams kijken, zo’n aflevering waar zo’n arme vader overal de schuld van krijgt en uiteindelijk huilend op zo’n bankstel zit.

 Ik wilde in de stad een broodje eten en een heel stuk gaan wandelen, maar ik had geen zin meer.

Na zo’n paar uur een forse kick in the balls ben ik in mijn slaapkamer passief agressief gaan zitten nukken.

Met mijn deur dicht.

Want mijn deur is er niet uitgeschroefd.

Shaking No Emoticon

Share