Douwe Egberts Koffie… Lekke…. Sorry… Levensgevaarlijke Koffie

, , Comments Off on Douwe Egberts Koffie… Lekke…. Sorry… Levensgevaarlijke Koffie

De Deugridders marcheren voorwaartsch!

Parool: Douwe Egberts stopt met campagne na kritiek.

Koffiemerk Douwe Egberts stopt na een week al met zijn reclame postercampagne, die in busjeshokjes en tramhaltes in de stad te zien was, nadat Rijkswaterstaat kritiek had op de posters. Rijkswaterstaat zei donderdag tegen De Telegraaf niet gecharmeerd te zijn van de posters waarop een stel jongeren wordt afgebeeld dat van een brug springt; erboven de campagneslogan: ‘Ice coffee. Not your parent’s coffee’. Het beeld zou jongeren mogelijk inspireren van bruggen te springen – en hen zo in gevaar brengen.

Jawel.

Onze jeugd is namelijk zo ontiegelijk krankzinnig dom.

Dat ze door het zien van een reclameposter, ineens spontaan van een brug af kunnen duiken.

De posters blijven tot volgende week dinsdag in de bus- en tramhokjes hangen, daarna worden de posters weggehaald. “We zijn nu bezig aan nieuwe posters voor de campagne. Het enige wat we wilden was het plezier van jongeren in beeld brengen. Niet in gevaar brengen,” aldus de woordvoerder.

Gelukkig.

Daar waren alle ouders van A’dam namelijk vreselijk bang voor.

In Amsterdam wordt tijdens de warme dagen ook regelmatig door jongeren een sprong gewaagd. De brug over het Panamakanaal richting Zeeburg in Oost en de Berlagebrug bij het Amstelstation zijn populaire bruggen onder jongeren om ‘s zomers vanaf te springen. De politie deelt jaarlijks flyers uit over de gevaren ervan. Brugspringers kunnen tevens een boete krijgen.

Dat is natuurlijk een beetje lullig voor de jeugd van Amsterdam.

Daarom, speciaal voor de Amsterdammers van onder de 18 jaar….

SK Docs: The Bridge.

 

Share