Dodenherdenking Is Een Prima Gelegenheid Voor Jeugdkruistocht

, , Comments Off on Dodenherdenking Is Een Prima Gelegenheid Voor Jeugdkruistocht

Ow for fuck’s sake!

Iedere keer weer denk je: Ach, we hebben het dieptepunt nu toch echt wel gehad… maar helaas….

Gisteren ging mijn dochter’s klas met een speciale bus met Politie en de NOS naar de Dam om aldaar als speciale “genodigden” de Dodenherdenking mee te maken. Dit is een heule bijzondere eer. Alle kinderen mogen een bloem leggen en dat wordt dan gefilmd voor het Jeugdjournaal etc. Alle kinderen, leerkrachten en begeleiders moesten een heuse Politie screening ondergaan, want kinderen van 11-12 jaar oud, hun ouders en leerkrachten zijn reuze gevaarlijk. Het is bovendien een prima middel om mensen te documenteren en die gegevens ergens onzorgvuldig op te slaan.

De bus vertrekt dan om 4u ‘s middags, dan in een speciaal vak achter dranghekken urenlang staan, dan de herdenking, bloemen leggen, wachten tot dat fucking plein leeg is en dan met de bus naar huis en terug bij school om ergens kwart over 9… “als dat lukt”.

dodenherdenking-2018

Nogmaals: dit is een heule eer: “Er worden ieder jaar 2 scholen uitgenodigd en dit jaar is het een school uit Friesland en wij”.

We hebben er tig mails over gehad (en stencils uiteraard red.). Er was enige tijd zelfs sprake van een stille tocht waar de kinderen in mee zouden lopen, maar die verdween op een gegeven moment.

Gisteren was het heel erg warm, over de 20 graden, volop zon. Veel ouders belden dus af: Sorry, maar het is prachtig weer en wij gaan in de tuin <vul in>. 

Daarnaast was er een groep actievoerders imbecielen die allerlei vormen van speciale behandeling en begeleiding nodig hebben. Deze malloten wilden eerst een #lawaaiactie organiseren tijdens Dodenherdenking, tijdens de 2 minuten stilte. Dat vond niemand echt leuk. Diverse andere mensen lieten (vooral online) weten deze hashtag lawaaimakers dan in elkaar te gaan slaan. De harde kern van Ajax, een soort nieuwe F-side, liet weten mensen te gaan grijpen en in elkaar te gaan beuken als ze lawaai maakten. De Politie hield dat alles “in de gaten” (dat betekent online hangen en psycho tweets lezen de hele fokking dag met slechte koffie red.)

Veel ouders hadden dus zoiets van: Nou, daar stuur ik mijn kind niet heen want dat wordt rellen en toestanden en het is daar al zo druk en het is lekker weer….

Ik kwam zelf om 2u binnen, dood- ende doodmoe na 15-17km lopen.

(In die pokkehitte red.)

De jongedame kwam binnen met ‘r mams rond een uur of 3.

We kwamen aan bij de bus ietsje voor 4u ‘s middags.

Er was daar slechts een klein groepje kinderen, de leerkrachten, de NOS en de Politie.

De leerkracht liet direct weten waar Dodenherdenking om gaat…

Jezus, dit is echt schandalig. Zo neemt niemand ons meer serieus. Iedereen heeft afgezegd!!!

We legden haar uit: Ja, het warme weer en die achterlijke lawaaiactie, wat had je verwacht?

De juf is een reli-gek, dus die hoort dat niet en gaat lekker doordrammen.

Nou, de Politie vindt dit niks en de NOS is ook boos!

Ik ga dan lachen en begin met: Oh really, de fokking NOS en Politie zijn niet gelukkig? Nou daar lig ik vast de heule nacht wakker van!!!

Ik wandel dan richting NOS en Politie en stel wat prangende vragen.

Hoi, zeg… ehm… zijn jullie gek? Klagen dat er niet voldoende kindjes zijn voor marketing materiaal?

De Politiemanmens was direct helder….

Nou, we hadden een volle bus verwacht en dit is een heel klein groepje. Die bus uit Friesland zit vol!

Ik legde hem onze socio-geografische realiteit uit: Ja, maar dat komt omdat er in Friesland niks te doen is. Die kinderen vervelen zich stierlijk en Amsterdam is heel spannend voor ze. Als je echter in Amsterdam woont en naar school gaat? Dan is Amsterdam ineens een heel stuk minder spannend. Woon jij in Amsterdam? Of kun je hier geen woning betalen?

Hij liep weg.

Daarna was de NOS trut aan de beurt.

Hey, zonde dat er zo weinig kids zijn he? Hier valt weinig te filmen. Die kinderen in Nieuw-West geven geen ruk om Dodenherdenking. Ik denk dat het komt door de Islam, wat denk jij?

Ze kijkt mij vreemd aan en zegt ….

Ja, dit is echt niet wat we hadden afgesproken. Het is een hele eer, we doen dit ieder jaar, maar dit jaar is heel slecht.

Ik hou mijn lach dan in en ga bloedserieus door:

Ja, die kinderen uit Nieuw-West zijn “slecht”. Je hebt gelijk. Deze school is ook “slecht”. En de ouders die kinderen thuishouden en ze niet als marketingmateriaal laten gebruiken? Die zijn helemaal “slecht”.

Ook het NOS trutje loopt dan weg.

Ik heb zelf de plechtigheid niet bekeken, ik word er altijd zo depressief van. Mijn ex heeft wel gekeken…. en op een gegeven moment, komt die kleine van ons aanwandelen, vol in beeld en legt die roos neer… en mijn ex barstte in huilen uit. Nu moet ik dus gaan zoeken naar die beelden 🙂 De kleine kabouter vond het allemaal “heel erg leuk” en wil volgend jaar “weer naar de Dam” (kerm).

Share