Diversiteit In Hengelo: Maart 2017 (Live Life To The Fullest)

, , Comments Off on Diversiteit In Hengelo: Maart 2017 (Live Life To The Fullest)

Na al die #Ophef ging ik naarstig op zoek naar een boodschap van hoop, compassie en tolerantie.

Die kwam ik vrijwel direct tegen in het AD.

AD: Turkse transgender Aleyna (24) uit Twente trotseert haat.

Het is een ware uitspatting van diversiteit en tolerantie.

Leest u even mee?

Haar vader wil dat ze ‘volgens de islam leeft’ en normaal doet. Hij zegt dat ik gewoon een man ben.” Een tante zegt Aleyna regelmatig: ‘ga eens praten met een imam en probeer weer op het goede pad te komen’.

Yea, praat eens met een Imam.
Die zijn hartstikke progressief en ehm... tolerant.
En doe eens normaal!

VVD

Ik word wel uitgenodigd op familiefeestjes, maar als verplicht nummer. Ik ben niet verstoten, maar ik voel me ook niet geliefd. Ik ben het zwarte schaap. Vanuit mijn cultuur en geloof wordt het als een grote zonde gezien. Maar ik geloof dat Allah barmhartig is en geen fouten maakt. Als het een zonde is, waarom ben ik dan op deze wereld?” Toch noemt de hele familie haar nog steeds Mustafa. Aleyna krijgen ze niet uit hun mond.

Klopt.
Allah is barmhartig.
En maakt geen fouten.
Daarom ben je geboren als jongen.

Property of Allah

Op ‘zijn’ 19de jaar kwam het hoge woord eruit: „Ik ga voortaan als vrouw door het leven.” De Hengelose heeft ermee gewacht tot haar opa was overleden, en haar vader definitief was teruggekeerd naar Turkije. Moeder was al jaren dood. „Uit respect voor hen heb ik geprobeerd als jongen te leven. Maar dat was het moment om voor mezelf te kiezen.” Daarna heeft ze geen stap meer buiten de deur gezet als Mustafa.

Mustafa komt uit een liefdevol en supportive nest.

Sindsdien gaat het een stuk beter met Aleyna.

Ze is haar relaas, haar identiteit gaan delen op Facebook.

Ze heeft inmiddels twee en twintig (22) duizend volgers.

Ze oogst bewondering voor haar lef, maar bedreigingen en verwensingen zijn ook aan de orde van de dag. Van alle kanten. „Maar de nummer één haters zijn de Marokkaanse en Turkse mannen”, zegt ze. „Ik ben een schande voor alle Islamieten. Er is veel haat. Ik word doodgewenst.

Da’s zonde vinnik.

Verreweg de meeste Turkse en Marokkaanse mannen zijn namelijk heul divers, progressief en tolerant.

Deze online haters verpesten het echt voor die overgrote meerderheid.

Share