Diversiteit In Amsterdam: “Gouden Gozer” Terecht Onthoofd

, , Comments Off on Diversiteit In Amsterdam: “Gouden Gozer” Terecht Onthoofd

Het vuurwapengeweld loopt de hand uit in Amsterdam. Het is al jarenlang dood- en doodeng. Ik begon dat een beetje door te krijgen eind jaren ’80, begin jaren ’90, toen ik in de Bijlmer woonde, als student en werkende jongere. Er waren veel schietpartijen in de Bijlmer. Ik vond dat heel vreemd want in Nederland kun je geen pistool kopen, krijgen etc. Er was sowieso veel criminaliteit in de Bijlmer, maar die schietpartijen waren extra eng. Ik ben een keer naar zo’n bewoners voorlichtingsavond geweest. Politie kwam daar onze “terechte zorgen” adresseren. Al dat vuurwapengeweld? Dat kon zo niet langer! Het was ook heel vervelend voor Politie want nu moesten ze – met name ‘s avonds – altijd hun kogelvrije vesten aan. Die dingen zitten geeneens lekker en je gaat er heel erg in zweten en zo. De daders bleken – gek genoeg – allemaal Antilliaanse jongeren. Dat mocht je toen gewoon nog zeggen. Daders benoemen was toen nog geen racisme. Een aantal Antilliaanse roof- en drugsbendes stonden elkaar naar het leven en tja, al die jongens hebben een vuurwapen, zo in hun broek, net als in Amerika. 

Ik stapte op een avond, samen met mijn partner de metro in, station Weesperplein. Twee Antilliaanse vrienden namen afscheid van elkaar op het station. De ene stapte in met ons, terwijl de andere op het perron bleef staan. Bij wijze van “grapje”, deed ie net alsof ie z’n vriend doodschoot. De gek op het perron grijpt in z’n jas, haalt een enorm vuurwapen tevoorschijn en mikt op de ingang van de metro waar wij en die vriend van ‘m zijn ingestapt. Iedereen ging gillend tegen de grond terwijl de deuren pin-pon deden en dicht gingen. Dood- en doodeng.

Ik ben een keer in een cafe in Oost geweest. Daar kwam een gek binnen die met een pistool begon te zwaaien. Hij was volgens mij Surinaams, of Braziliaans. Ik verstond geen ruk van wat ie aan het schreeuwen was. Ik ben als een gek naar buiten gerend en blijven rennen tot ik een willekeurige tram in kon duiken.

Ik werd ‘s avonds een keer wakker van een hele harde knal op het balkon. Alsof er een steen op gevallen was. Ik trok een warm jack aan en vond toen een vuurwapen op mijn balkon. Het was van twee hoog gevallen. Onze Joegoslavische buurman van boven klopte aan. Hij was z’n vuurwapen aan het schoonmaken op balkon en had het – per ongeluk – laten vallen. Ik heb het in een theedoek gewikkeld en aan hem gegeven.

no-guns-allowed

De situatie is alleen maar erger geworden. Het vuurwapengeweld in Amsterdam is enorm toegenomen. Met name de laatste jaren, door een “vete” in de (etnische) onderwereld. Diverse groepen Marokkanen/Antillianen staan elkaar naar het leven. Ze zijn allemaal drugsdealers. Ze worden de Mocro Maffia genoemd. Ik vind dat een beetje een misnomer. De Maffia is een grote, georganiseerde, internationale criminele club. De Mocro “Maffia” bestaat uit wilde, dolle beesten. In de afgelopen paar jaar zijn er meer dan twintig (20!) “liquidaties” geweest. Die “liquidaties” laten veel te wensen over. Zo was er een wilde achtervolging in de Staatsliedenbuurt waar met automatische wapens geschoten werd. Een willekeurige jongen werd doodgeschoten, nadat ie voetbal had gekeken bij z’n broer, op de hoek van z’n huis, terwijl z’n vriendin thuis zat te wachten, omdat ie de verkeerde kleur auto reed. En een moeder werd doodgeschoten toen ze haar boodschappen uit de auto haalde, middenin haar gezicht, terwijl haar kinderen erbij waren. Er was een schietpartij bij een school.

Meer recent probeerde een stel van deze dolle, wilde beesten een vriendje van ze te bevrijden uit een gevangenis.

 Ze waren van plan een helikopter te kapen en hem daarmee te laten ontsnappen.

Dat hele “plan” mislukte jammerlijk, maar wel weer met vuurwapengeweld.

Het absolute hoogtepunt echter blijft toch echt het afgehakte hoofd voor dat waterpijp cafe.

Ik heb er uitvoerig over geschreven op dit blog, gebruik de search en je moet een heel eind komen.

Het slachtoffer (de eigenaar van het hoofd) werd door vrienden en familie omschreven als “een gouden gozer”.

Hij had recent z’n MBO afgemaakt op de ROC, op de hoek van het hoofdkantoor van Jeugdzorg Amsterdam.

Die ROC geldt (al jarenlang) als het wervingskantoor van de Mocro Maffia.

Ik kwam dit juweeltje gisteren tegen.

Het artikel is van Paul Vugts. Hij woont niet meer thuis maar op een geheim adres. Hij geniet tevens politiebescherming. Hij staat op een dodenlijst.

Leest u even mee?

Parool: Onthoofde Nabil Amzieb beschuldigd van liquidatie.

Dat is teleurstellend.

Nabil Amzieb (23), wiens afgesneden hoofd werd achtergelaten voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam-Zuid, was waarschijnlijk een van de schutters bij de liquidatie van crimineel Eaneas Lomp in 2015.

Eaneas Lomp behoorde tot het rivaliserende kamp van de in mei 2014 al geliquideerde Gwenette Martha.  

De liquidatie van Amzieb en vooral de vondst van diens hoofd in de ochtend van 9 maart 2016 op de stoep voor het waterpijpcafé op de Amstelveenseweg schokte het land.

Het dumpen van het hoofd van de twintiger voor het waterpijpcafé kan niet anders worden opgevat dan als een morbide signaal aan de criminele groep die zich graag verzamelde in Fayrouz: één van de kampen in de al jaren woedende onderwereldvete die al meer dan twintig Amsterdamse criminelen het leven heeft gekost. Dat Amzieb noch binnen het criminele milieu noch binnen de opsporingsdiensten voor zijn dood als zware crimineel te boek stond, maakte de zaak extra macaber.

Niet alleen “extra macaber”.

Het betekent eveneens dat deze opsporingsdiensten weinig effectief zijn.

Gezien de ernst en de aard van de misdrijven zou je denken dat er bakken meer geld naar deze diensten gaat om juist deze groepen te bestrijden.

Dat is echter niet zo.

Oh en Gwenette Martha is een goede bekende van Badr Hari.

(Nog zo’n leuk Hollands joch red.)

Hij had in 2014 zijn opleiding tot onderhoudsmonteur afgerond aan het ROC. Familie en vrienden hielden een stille tocht om ‘de Lange’ te eren als ‘een gouden gozer’.

Wat een C.V.!

Werkervaring: onderhoudsmonteur, huurmoordenaar en rondlopen zonder hoofd.

Rivaliserende kamp
Pas gaandeweg het onderzoek naar de liquidaties van Amzieb en Lomp rees het beeld dat Amzieb diep in de criminaliteit moet hebben gezeten met zijn jeugdvrienden van de Oostelijke Eilanden – onder wie Omar Lkhorf en Mitchell Jansen.

Binnen het Amsterdamse criminele milieu en binnen de opsporingsdiensten is de aanname dat Omar Lkhorf zijn vrienden liquidaties heeft laten plegen als vergelding voor de liquidatie van zijn broer Youssef Lkhorf op 29 december 2012 in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

De broers Lkhorf worden gerekend tot het kamp van Benaouf A. – die in de Staatsliedenbuurt aan de dood kon ontsnappen. Dat kamp verzamelde graag in Fayrouz.

Het is echt heel bijzonder om te lezen.

De ene na de andere “vreemde” naam.

Dit zijn geen witte, heterosexuele, cisgender overlegpapa’s.

Deze jongens vieren geen Sinterklaas.

Shaking No Emoticon

Mislukte aanslag
Nabil Amzieb zou Lomp hebben vermoord samen met Hicham M. (23), van afstand aangestuurd door Omar Lkhorf. Dani M., die tot de groep rond Lomp leek te behoren, zou Lomp in een dubbelspel in de val hebben gelokt.

Ook Hicham M. uit Amsterdam-Noord was een vriend van Amzieb. Hij wordt ook verdacht van de liquidatie van de in Amsterdam actieve crimineel Chahid Yakhlaf op oudjaarsdag 2015 bij de camping in Kerkdriel waar Yakhlaf en zijn broer na eerdere mislukte aanslagen op hun levens zaten ondergedoken.

Ook rond de moord op Yakhlaf zou Omar Lkhorf de schutters van afstand hebben aangestuurd.

Je mag het niet noemen wat het is.

Het mag niet.

Het is een oorlog tussen etnische bendes.

Er zitten geen “witte” mensen bij.

Er zitten geen vrouwen bij.

Er zitten geen LHBT mensen bij.

Er zitten geen genderneutrale mensen bij.

Deze wilde, dolle beesten zijn allemaal Marokkaans, Algerijns, Surinaams, Antilliaans etc.

Het zijn allemaal (jonge) mannen.

Ze zijn allemaal etnisch.

En ze komen uit dezelfde etnische wijken.

(Maar etnisch profileren is “racisme” red.)

Colombia
Een andere jonge crimineel die inmiddels is vermoord, Mitchell Janssen, óók opgegroeid op Kattenburg, lijkt Amzieb en Hicham M. naar de moordplek te hebben gechauffeerd.

De eveneens pas 23-jarige Jansen werd in december 2016 doodgeschoten aangetroffen op straat in Medellín, Colombia.

Wat deed ie in Medellin, Colombia dan?

Vakantie? Stageplek?

Drie vrienden van Amzieb en Janssen zijn aangeklaagd voor de onderwereldmoord op Lomp, op 7 november 2015 in Krommenie. In die zaak is volgende week een eerste inleidende zitting, waarop ook de vermoede rollen van Amzieb en Janssen aan de orde zullen komen.

Er moet een task force komen. Al die wilde, dolle beesten moeten van de straat. Je kunt er vergif op innemen dat er binnenkort tijdens een van de vele schietpartijen een willekeurig kind kapot geschoten wordt omdat het daar liep, of voor het raam zat toen het schieten begon, of gewoon in bed lag, in een slaapkamer met dunne muren. En dan? Allemaal handenwringen? Jeetje, hadden we maar daadkrachtiger opgetreden? Er moet een task force komen! Die moet zich uitsluitend bezig gaan houden met deze malloten en ze non-stop gaan onderzoeken. Wat je maar kunt vinden. Belasting niet op tijd betaald? Dikke boete. Huurachterstand? Eruit. Ex-vriendinnetje bedreigd? Vervolgen. Geen autopapieren? Mee naar bureau en de cel in tot we alles hebben uitgezocht. Niet solliciteren? Uitkering weg. Heb je kinderen? Contactverbod, uithuisplaatsing. Enzovoorts. Enzovoort. Enzovoort.

Dergelijke zware maatregelen worden echter alleen ingezet tegen vervelende bloggers, zoals ik.

Inhoud computerserver
Belangrijk bewijs tegen de verdachten komt uit de ‘PGP-Blackberry’s’ (Pretty Good Privacy) waarmee de verdachten over (ook) de liquidatie van Eaneas Lomp zouden hebben gecommuniceerd.

Tot grote onrust in het criminele milieu beschikt justitie over de inhoud van die onderlinge mailtjes door de inbeslagname van de Canadese computerserver die voor het encrypte emailverkeer werd gebruikt.

Ik zeg: ga een stap verder. Luister al hun communicatie af. Volgens mij is hier sprake van een nationale crisis. Als er mensen kapotgeschoten worden op de camping in Kerkdriel is het volgens mij sowieso een nationale crisis. (Daar is een regel voor, volgens mij). Nationale crisis, dus luisteren we alles af. Je broer, je zus, je ouders, the works.

Advocaat Janssen van Lkhorf: “Het Openbaar Ministerie stelt dat mijn cliënt de gebruiker was van de PGP waarmee dergelijke mailtjes zijn verstuurd, maar hij zegt dat het niet zo is.”

Oh, hij “zegt dat het niet zo is”?

Ik geloof hem meteen.

Raadsman Kuijpers van Hicham M.: “Mijn cliënt heeft de PGP die aan hem wordt gekoppeld wel in bezit gehad, maar hij had die in bewaring voor een vriend die een inval vreesde. Hij heeft die berichten over liquidaties niet verstuurd.”

Oh hij “had die in bewaring voor een vriend”?

Nee meneer, de agent. Dit is niet MIJN afgehakte hoofd. Zoals u kunt zien zit mijn hoofd gewoon vast aan mijn nek. Anders kon ik ook niet met u praten. Nee, dit is EEN afgehakt hoofd, maar het is niet VAN MIJ. Ik heb dit afgehakte hoofd slechts in bewaring voor een vriend van mij.

Weet je hoeveel rechercheurs er op mijn zaak zitten?

number-four

Wat heb ik voor vreselijks gedaan?

Oh ik heb een hele rits corrupte, geflipte ambtenaren “beledigd”.

Dan komt er direct een task force.

Share