Dell Chromebook 13

, , Comments Off on Dell Chromebook 13

Jaaaaa!!!!

Hij is binnen. Ik heb recentelijk een Dell Chromebook 13 aangeschaft. Ik vervang daarmee mijn oude HP Chromebook 14. De Dell Chromebook 13 is een zogenaamde ‘business-class’ Chromebook. Betere hardware, steviger gebouwd, een geweldig ‘backlit’ keyboard en een fenomenaal scherm, full HD ‘anti-glare’ beeldscherm.

Ze komen in diverse uitvoeringen.

(klik logo)

Dell Chromebook 13

Je kunt ze bij Dell kopen, maar ook bij diverse resellers.

Centralpoint heeft hele leuke Chromebook deals. Ik heb deze ook via Centralpoint aangeschaft.

(klik logo)

Central Point Logo

Ik heb zelf gekozen voor de 4G RAM, Intel i3 5th gen core. De Intel chip maakt de Chromebook al een stuk robuuster en sneller dan de HP, mijn HP had een Tegra K1 chip en die valt fors tegen. Ze kon ik op mijn HP Chrome OS alleen 32-bit draaien. Met een Intel-chip kun je Chrome OS 64-bit draaien. Op zich is 2G RAM genoeg (met een Intel-chip) maar ik wilde mijzelf een beetje verwennen en dus heb ik wat extra besteed voor 4G.

Er zijn varianten met touch-screen maar ik ben niet dol op touch-screen, I am old school, I like to type. Er is een variant met een Intel i5 chip, da’s erg zwaar. Ik kan mij (nog) geen redenen voorstellen waarom ik dat nodig zou hebben. Er is tevens een variant met 8G RAM. Dat is een echt monster. Je moet een beetje gaan kijken naar de prijs. Ik vind dat een Chromebook maximaal 600 euro mag kosten (voor een top model).

De Google Pixel scoort ietsje beter dan mijn nieuwe Dell Chromebook 13. Betere chips, meer RAM en duurdere materialen. De hele uitvoering oogt daardoor erg luxe. De Google Pixel heeft echter een beeldscherm van 12.8 inch en dat vind ik +errug+ klein. De Dell Chromebook 13 heeft een scherm van 13’3 inch en dat is heel goed te doen. Je kunt je display instellingen, fonts etc natuurlijk aanpassen naar eigen voorkeur.

Het touchpad is van een speciaal soort glas gemaakt en het is verreweg het allerlekkerste touchpad wat ik ooit heb mogen vingeren. Ik word er echt een beetje bronstig van. Keyboard is top, beetje rubberige toetsen met goede grip. De toetsen leveren voldoende licht, ook ‘s nachts in het pikkedonker. Het HD scherm is top. Ik heb gisteren stukjes sci-fi films zitten kijken en de kleuren en de scherpte zijn echt bijzonder. Je kunt echt full HD kijken. Ik probeerde voor de lol een paar 4K videos op Youtube en ook daar had ie geen problemen mee.

Hoe tevreden ben ik met de Dell Chromebook 13?

Ik heb gisteren mijn allerlaatste Windows machine (een Dell XPS17 Windows 10 64-bit) de deur uit gedaan.

5 Stars

Yes that's right. 
This is a Microsoft-free household.

No Windows 10

Share