De Sterke Arm Der Wet

, , Comments Off on De Sterke Arm Der Wet

Ik blijf bij mijn eerdere statement… de gemiddelde agent is een hardwerkend iemand die vooral mensen wil helpen.

Aan de top is het op diverse plekken een absolute teringbende.

En er zitten een paar rotte appels tussen.

Voor de gemiddelde agent zullen dit soort onthullingen echt vreselijk zijn.

Politiemensen zijn over het algemeen juist heel integer en correct.

Dit soort dingen doet dus gewoon pijn, als een klap in hun gezicht.

NRC: Opnieuw agent opgepakt die Geert Wilders beveiligde.

Ja. Het. Staat. Er. Echt.

Opnieuw een Marokkaanse Moslim agent die het nodig vond informatie naar criminelen te lekken.

Toen het de vorige keer gebeurde verklaarde de DBB dat men al het personeel opnieuw gescreend had en dat er geen reden voor zorgen waren, was een ongelukje, deze ene rotte appel glipte erdoorheen, hij was meteen ontslagen en werd vervolgd. Daarna bleek dat twee andere leden van de DBB ook ontslagen waren in 2015 voor sjoemelen met geld. En nu dus deze nieuwe fijne jongen.

Wilders en zijn beveiligers worden hier natuurlijk beslist niet gelukkig van.

Gelukkig kan het altijd nog net even gekker.

NRC: OM eist 2 jaar tegen agent die homo’s afperste.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op vrijdag twee jaar celstraf geëist tegen een agent die homo’s afperste bij een ontmoetingsplek. Daarvan is een halfjaar voorwaardelijk. De 37-jarige Tim van B. chanteerde tientallen mannen die seks hadden bij een mannenontmoetingsplek langs de A1 en A27. Volgens het OM is de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar, en moet hij een verplichte behandeling ondergaan.

Even opletten: deze “verminderd toerekeningsvatbare” politieman liep rond met een wapen.

Nod Yes Icon

Van B. maakte foto’s van de auto’s van de mannen en zocht met de kentekengegevens via het politiesysteem vervolgens hun persoonlijke gegevens op. Hij gebruikte het account van een collega. Daarna stuurde hij een brief waarin hij duizend euro in bitcoins eiste. Anders zou hij de foto´s openbaar maken. Volgens het OM ontvingen op 30 april 2015 in totaal 31 personen zo’n brief. Geen van de slachtoffers betaalde. Twintig mannen deden aangifte, en de overige elf slachtoffers maakten een melding.

De brieven waren in het meervoud geschreven, waardoor de suggestie werd gewekt dat er sprake zou zijn van meerdere daders. De collega wier account de agent gebruikte was daarom eerst ook een verdachte in de zaak. Na zijn aanhouding wilde Van B. in eerste instantie niets zeggen. Pas toen een uitgebreid onderzoeksrapport uitkwam en hij zijn schuld had bekend, werd de collega uitgesloten als verdachte. Het OM concludeerde daarom: “Er is nog een ander slachtoffer in deze zaak, en dat is de collega die in het strafonderzoek is betrokken geraakt terwijl ze er helemaal niet mee te maken had. En dat terwijl politiemensen blind op elkaar moeten vertrouwen om samen te kunnen opkomen voor de veiligheid in de samenleving.”

Die Tim van B. is een hartstikke leuke collega.

De twee jaar straf is voor drie delicten in totaal: afpersing, schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Van B. zei in de rechtbank in Utrecht op vrijdag dat hij zich schaamde voor zijn gedrag. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers. Onderzoek van een psycholoog heeft uitgewezen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij zou een compulsieve en obsessieve persoonlijkheidsstoornis hebben. Ook zou hij ten tijde van de misdrijven depressief zijn. Volgens het OM waren die problemen eerder bij politie niet opgemerkt omdat de agent introvert zou zijn. Wel wist de politie dat Van B. ook financiële problemen had.

Introvert, verminderd toerekeningsvatbaar, compulsieve en obsessieve persoonlijkheidsstoornis, depressief…

… en gewapend.

Share