De Soep Wordt Niet Zo Heet Gegeten …

, , Comments Off on De Soep Wordt Niet Zo Heet Gegeten …

We gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you!

Vanmorgen gaan we ons bezighouden met afvallen. We gaan tevens wat nadenken over “lunch”. Ik had gisteren goed last van mijn maag, ik ben al jaren maagpatient, dus die maag ik heel gevoelig. Gisteren was het goed mis, dus ik heb op een gegeven moment alles eruit gegooid. Let op: ik adviseer je niet te gaan braken. Als je net ziek bent, griepig, een dag weinig eet, last van je keel hebt, een hele dag kater? Da’s een prima beginpunt voor afvallen.

Ik slaap met mijn balkondeur op een kier. Dat betekent dat het vanaf september heel koud wordt in die slaapkamer. Die kou duurt tot april ergens. Ik lig dan onder een dekbed, in een pyjama. In de winter doe ik er een extra deken overheen. Omdat het zo koud is verbrandt je lichaam veel meer. Dat doet je lichaam vanzelf om je warm te houden.

Ik heb nu dus een lege maag, en ik heb goed liggen verbranden de hele nacht lang.

Als je echt heel erg zwaarlijvig bent zullen deze trucs niet werken, maar alle beetjes helpen, niet?

Ik heb een buikje. Ik wil er al geruime tijd vanaf. Ik ben echter maagpatient en heb een groot litteken op mijn buik, na een heftige operatie als baby. Ik heb dus geen buikspieren, nooit gehad. Als ik mijzelf echt goed uitrek, dan voel ik dat litteken trekken; ik zit dus meer in elkaar. Ik heb nu een lege maag en ik heb de hele nacht nog meer liggen verbanden. Ik ga mij gewoon houden aan dat gezonde ontbijt en dan per vandaag (vanmorgen) beginnen met sit ups. Ik doe dat met gympen aan en dan gympen onder de CV. Ik ga dat doen in series van 10-20 van verschillende zwaarte. Ik ga er geen gewichten bij gebruiken. Ik ga tevens verder met de weerstandsbanden en bovenlijf.

soep

Verreweg de snelste manier om af te vallen is je “lunch” aanpassen. Ik eet kleine porties, meermaals per dag. Ik heb niet echt een ontbijt, lunch, avondeten patroon. We eten hier soms zelfs op verschillende tijden door sport, afspraken, werk etc. Als ik “lunch” dan is dat een bruine boterham, of haring, of kibbeling, of een tosti, of een pistoletje met ei etc. Ik wissel veel en veel te veel. Als je wilt afvallen kun je het beste soep nemen voor de lunch. Het maakt niet uit wat voor soep. Je kunt er stokbrood bij nemen, of een soepstengel, met vlees of zonder, met vermicelli of zonder. Maakt niet uit. (Ik zou room vermijden, da’s wel dikmakend).

Ik ga proberen om 2-3x in de week de “lunch” (dat lekkere broodje iets) om te ruilen voor soep met brood.

Ik ben vreselijk saai, oud en voorspelbaar, dus ik vind kippensoep en tomatensoep prima en ik doe dat gewoon uit blik.

Als je meer wilt uitgeven kun je voor zakken soep gaan; die zijn iets beter. Als je echt gek wilt doen kun je verse soepen kopen, bij de Albert Heijn, of de Chinees/Toko/Turk. Je kunt ook zelf soep maken, een hele pan, ben je voor de hele week klaar. Soep blijft lang goed. Als je zelf soep maakt, voor zowel jezelf als je partner? Dan ben je echt spotgoedkoop uit. Als je het uit blik doet kost het je – met stengels weetikveel – 1,50 per dag, per “lunch”.

Daarnaast ga ik meer water drinken dan ik nodig heb. Je moet dan vaker naar het toilet, dus val je nog meer af.

Dat meer drinken zie ik heel erg tegenop want dan voel ik mij vol en opgeblazen, maar dat verdwijnt na een dag of 2.

Ik heb besloten om het in een weekend te doen. Ik ben weer aan het werk dus ik zit vreselijk veel achter die laptop. Ik heb weinig klusjes, dus ik ben niet van hot naar her aan het rennen.

Een licht ontbijt, gevolgd door soep is weinig eten voor mij, dus rond een uur of 4-5 zal ik echt “honger” hebben.

We eten dan wat vroeger.

Zaterdags doen we altijd iets makkelijks en ditmaal wordt dat shoarma.

Dat is vet, maar dat maakt niet uit. Ik heb de hele dag dan gezond gedaan.

Ik ga slechts 1 broodje shoarma eten.

Over de hele dag eet ik dan heel weinig en ‘s avonds in die vrieskou ben ik aan het verbranden als een opgefokte 16 klepper.

 

Share