De Slachtoffer Politics Van De Bekende Nederlander Nader Beschouwd

, , Comments Off on De Slachtoffer Politics Van De Bekende Nederlander Nader Beschouwd

Kent u Isa Hoes?

Isa Hoes is een actrice en volgens mij ook schrijver. Ze werd bekend (een tijdje) als dom wicht in Goede Tijden slash Slechte Tijden. Daar kreeg ze een relatie met een mede-acteur: Antonie Kamerling. Isa is een enorm gevoelige, wat labiele losbol. Antonie is een drugsgebruikende, drinkende “kunstenaar”, helemaal vol van zichzelf. Een beetje “kunstenaar” ligt natuurlijk enorm met zichzelf in de knoop, dus Antonie ontspoort aan de drugs en pleegt uiteindelijk zelfmoord. Isa blijft achter (met een kind volgens mij).

Met de zelfmoord van Antonie Kamerling, ontdekt Isa Hoes waarom ze hier op aarde is.

Victim

Isa zal een hele reeks interviews geven over Antonie en de enorme leegte ze nu voelt. Ze schrijft ook een reeks wazige columns (en volgens mij een boek). Als je de interviews en schrijfsels aandachtig bestudeert dan zul je merken dat het allemaal vooral om Isa gaat en dat Kamerling slechts her en der een mention krijgt. Na een rouwproces van jaren ondergaat Isa een ware metamorfose. She reinvents herself zoals alleen echte supersterren (Bowie, Madonna) dat kunnen.

Isa blijft gewoon slachtoffer, maar ditmaal is zij een slachtoffer van ….

“eenzaamheid”.

Isa heeft geen relatie en dat is gek en vreemd en toch wel eenzaam maar ze vindt wel fijn om alleen te zijn maar toch liever wel niet altijd want het zou ook wel fijn zijn om dingen te delen af en toe met iemand maar ja dat kan dus niet want ze is alleen, maar ze heeft een geweldig leuk huis en leuke vrienden en is een fantastische mama, maar dus wel alleen en geen relatie al geruime tijd niet en dus even aankijken wat ze gaat doen ja misschien gaat ze wel daten, maar dan liever niet online….

etc.

Column na column, interview na interview.

Uiteraard werd Isa door diverse media omschreven als “dapper” omdat ze zo jankerig wilde zeiken over het feit dat ze geen relatie had.

Ik kwam dit gisteren tegen.

NU.nl: Isa Hoes wil minder hard voor zichzelf zijn.

Ja. Het. Staat. Er. Echt.

Isa is opnieuw slachtoffer, maar ditmaal lijkt zij het slachtoffer geworden te zijn door zichzelf.

Actrice Isa Hoes wil minder hard voor zichzelf zijn. Drie maanden geleden is de actrice ‘in elkaar geklapt’ en sindsdien weet ze dat ze anders moet leven.
Dat schrijft Hoes vandaag in een bericht op Instagram. Hoes legt in haar bericht uit waarom ze is ingestort. Dat koppelt ze aan gebeurtenissen uit haar jeugd: “Op de lagere school werd ik door een klasgenoot geschopt en geslagen. Altijd als niemand het zag of samen met anderen die lafjes wegkeken. Maar ook ik deed niets.”

Je werd gepest op school?
Isa Hoes is 50 jaar oud.

Dat had gevolgen: “Ik implodeerde, had iedere dag buikpijn en wilde op een gegeven moment niet meer naar school. Wel leefde ik in mijn fantasie wereld. Wacht maar, dacht ik, als ik later groot ben word ik een hele goeie actrice!”.

Ja. Wacht maar stomme lul!

Actrice is zonder meer gelukt.
"Hele goeie"? 
Not so much.

Maar ook toen Hoes actrice werd bleef ze scherp en hard voor zichzelf. “Al die jaren ging ik door maar vond ik dat het beter moest en beter kon. Perfectionisme? Nee hoor, ik was gewoon een harde werker zei ik.”

Acteren met make-up op en zo?

Dat is kei- en keihard werk.

Daar krijg je rugpijn van en eelt op je handen en zo.

De actrice zegt dat ze na de dood van haar man Antonie Kamerling harder ging werken dan ooit. “Tot drie maanden geleden. Ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan; overleven in plaats van leven. Begrijpelijk, maar ik kon niet meer.”

Wat fijn dat Isa even lekker drie (3) maanden kan bijkomen.

Dan hoeft ze lekker drie (3) maanden niet te werken zoals gewone mensen.

Hoes wil nu veranderen: “Niet meer hard zijn, maar zacht naar mezelf en de wereld om me heen. Niet meer zo perfectionistisch maar gewoon leven, genieten en vertrouwen op wat er is. Elkaar weer echt aankijken en voelen, niet de vluchtigheid en oppervlakkigheid. Dat is ook wat ik mijn kinderen wil meegeven; de ratrace, de druk van ‘mooigemaakte’ social media; het is allemaal niet waar!”

“Gewoon leven”.

Diepe, wijze en onbaatzuchtige woorden van Isa Hoes, professional victim.

Isa?

Laat je ons weten hoe dat “echt aankijken” en “zacht naar de wereld” doen afloopt?

Beterschap.

Kusje Erop?

Share