De Radicale Rolkoffer

, , Comments Off on De Radicale Rolkoffer

Another day, another Islamic terrorist attack…

Ik vind het echt sneu voor die Moslims die aangereden werden door die psychopaat in dat witte bestelbusje. Dit was een ideaal moment om eens lekker een paar dagen uit te huilen over Islamofobie. Onze politieke leiders stonden handenwringend uit te leggen dat we tegen alle vormen van extremisme united zijn, niet alleen tegen Islamitisch terrorisme. En dan vooral veel krijsen over intolerantie, populisten, Nigel Farage, Geert en Thierry en Jan Beek (die stomme klootzak met al z’n stomme kloppende kutcijfers). Ik verheugde mij echt op allerlei prachtige human interest stories over die Moskee en hoe leuk die is en wat voor leuke multiculturele, progressieve dingen ze daar allemaal deden.

Dat ging echter glorieus mis. Ten eerste bleek de Moskee al jaren bekend te staan als een extreem Salafistisch bolwerk. En twee: de voormalige Imam is zelfs uitgeleverd aan de USA waar ie veroordeeld is tot jarenlange gevangenisstraffen voor terrorism related offenses. Om het allemaal nog erger te maken ging het de fokking dag daarna meteen mis met die Moslim jongen in Frankrijk die zichzelf jammerlijk naar het Paradijs dood reed toen ie onderweg was naar die Iftar Halal BBQ met die gasflessen en die kalashnikov. Weer een dag later (gisteren) vond politie een waar arsenaal in z’n huis (voor andere Iftar Halal BBQ’s red.)

En dan krijgen we – opnieuw gisteren – ietsje later op dezelfde fokking dag….

suswis-rolkoffer

NRC: Station Brussel-Centraal afgezet na poging tot aanslag.

Nee.

Het was niet een Samsung Galaxy Note die in een rolkoffer uit elkaar klapte.

Rolkoffer

Het gebied rond treinstation Brussel-Centraal is dinsdagavond afgezet na een terreurpoging. Er vond rond kwart voor negen ‘s avonds een kleine explosie plaats, waarna het station werd geëvacueerd en het treinverkeer stilgelegd. Na de aanslagpoging werd de verdachte gedood door militairen, verder zijn er geen slachtoffers of gewonden gevallen. Het stationsgebied is inmiddels weer vrijgegeven, maar treinen worden woensdag nog om Brussel-Centraal heengeleid. De verdachte werd door militairen neergeschoten nadat hij een explosief op een bagagetrolley tot ontploffing probeerde te brengen. Volgens de Vlaamse omroep VRT was het de bedoeling een tas of koffer te laten exploderen, maar ging slechts de ontsteking af.

En?

Zou de dader tot zijn daad gekomen zijn vanwege Islamofobie?

Net als die gek in dat witte bestelbusje?

Lage bloedsuikerspiegel?

Nare echtscheiding?

Of zou dit de zoveelste, geflipte, radicale fuck Moslim zijn die ongelovigen wilde vermoorden voor Allah, de Koran en Islam?

De score van gisteren.

Hier zit de aanslag in Brussel nog niet bij (we tellen namelijk ook aantallen aanslagen).

Ramadan-Bombathon-2017-25

Er is inmiddels meer bekend over de psychopaat in het witte bestelbusje. Hij is een vent van 47 jaar (mijn leeftijd red.), vier kinderen, woonde in Cardiff. De media wist ons te melden dat de “dader niet bekend was bij de autoriteiten”. Dat is feitelijk onjuist. Hij betaalde netjes belasting sinds z’n 18e, dus hij was al bijna 30 jaar “bekend bij de autoriteiten” zoals bijvoorbeeld de belastingdienst. Nee, wat de mediahoeren bedoelen is dat de dader “niet bekend was” bij de anti-terreur units van de UK/EU/US. En dat is logisch. Er is namelijk geen anti Islamofobie terreur-brigade. Nergens niet. Er zijn geen lopende onderzoeken naar geradicaliseerd Islamofobisch terrorisme, want het bestaat de fok niet. Er zijn ook al geen anti ETA of anti Molukken– terreur brigades. Want die plegen (op dit moment) geen aanslagen wereldwijd tegen alles en iedereen.  (Let je op, Ralfie?)

Drie keer raden waar de dader woonde, welke wijk?

Ik dacht er helemaal geen terroristen in Molenbeek waren?

Dat is een enorm #stigma, las ik?

Ons geluk kan vandaag niet op. In Spanje is een “extreem gevaarlijke” Marokkaanse Islamitische terrorist opgepakt.

TPO: Spaanse politie pakt ‘uiterst gevaarlijke’ Marokkaanse terreurverdachte op.

En… (want er kan nog meer bij).

NRC: 18-jarige terreurverdachte gearresteerd in Utrecht.

In Utrecht is vorige week donderdag een 18-jarige terreurverdachte aangehouden. De politie is de verdachte op het spoor gekomen na onderzoek van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Hij werd gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. De 18-jarige verdachte zou propaganda van terreurgroep IS hebben verspreid, waaronder gewelddadige video’s. Ook zijn er aanwijzingen dat hij anderen zou hebben geïnstrueerd hoe zij springstof kunnen maken. Die onderzoekt de politie nog. De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld.

Iemand zin om te huilen, te stampvoeten en lekker te stoepkrijten over het gevaar van witte bestelbusjes, bacon en Islamofobie?

We moeten hier heel erg blij zijn met “onze” first responders. De reactiesnelheid van politie in Manchester, twee keer in London, eergisteren Frankrijk en gisteren de soldaten in Brussel? Petje af! Echt geweldig. Datzelfde geldt voor ambulance personeel en EHBO. De meeste gewonden overleven de aanslagen en kunnen na behandeling weer naar huis. Die mensen verrichten superwerk! Het lijkt mij heel erg zwaar om zo onder druk en spanning te staan. Keep up the good work.

 

Share