De Maandag Morgen Moslim Mix

, , Comments Off on De Maandag Morgen Moslim Mix

Dit wordt de zoveelste Maandag Morgen Moslim Mix.

Ik kwam dit allemaal vorige week reeds tegen, maar kampte – als altijd – met tijdgebrek.

We beginnen ver van huis.

Leest u even mee?

islam-sssst

NU.nl: Ouders geven vrijwillig dochters aan terreurgroep Boko Haram.

Het. Staat. Er. Echt.

Een onbekend aantal ouders in het noordoosten van Nigeria stuurt uit eigen beweging hun dochters naar de jihadistische groepering Boko Haram voor indoctrinatie en zelfmoordaanslagen. Dat heeft een woordvoerder van het regeringsleger zondag gemeld, naar aanleiding van bekentenissen van enkele gearresteerde meisjes. Zij vertelden dat ”minderjarigen werden geschonken aan de terroristische sekte” door hun ouders of voogden. De autoriteiten hebben een beroep gedaan op geestelijke en lokale leiders om te helpen een eind te maken aan deze praktijken.

Ik kan dit bijna niet geloven.

Je eigen kind weg geven aan deze malloten?

Het Nigeriaanse regeringsleger staat niet bepaald bekend om hun optimale functioneren.

Ik kan mij echt niet voorstellen dat ouders dit zouden doen.

De terreurgroep staat ook bekend om het ontvoeren van meisjes. Zo werden in april 2014 ongeveer 270 schoolmeisjes meegenomen, waarvan zo’n honderd nog steeds vermist zijn. De meisjes moesten zich in gevangenschap bekeren tot de islam. Een deel van de groep werd misbruikt als seksslavin.

Ja, slavernij is helemaal hip en retro binnen de Islam.

Nod Yes Icon

Boko Haram voert in het noordoosten van Nigeria en het grensgebied van Niger, Tsjaad en Kameroen strijd om een islamitische staat te stichten. Door het geweld zijn duizenden mensen omgekomen en naar schatting twee miljoen mensen gevlucht. De extremisten schakelen meestal vrouwen in voor zelfmoordaanslagen op drukke plekken, waaronder moskeeën, markten en busstations. In het noorden van Kameroen hebben dit weekend twee mensen zichzelf opgeblazen. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. Bij de zelfmoordaanslagen worden steeds vaker minderjarigen gebruikt. In het eerste kwartaal van 2017 werden 27 kinderen, vaak meisjes, daartoe gedwongen. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en al bijna evenveel als in heel 2016.

Je kind weg geven aan Boko Haram is dus alsof je ze voorziet van wapens, alsof je een wandelende bom doneert?

Leuk.

Net als denkt dat radicale Islam echt niet gekker kan, echt niet zieker kan, krijg je dit… minderjarige meiden worden ontvoerd danwel weggegeven en als levende bommen gebruikt.

The religion of peace strikes again.

We gaan dan dichter naar huis, naar Europa; Frankrijk om precies te zijn.

NU.nl: 271 jihadstrijders teruggekeerd naar Frankrijk.

Nog meer goed nieuws!

Bienvenue à la maison!

Frankrijk heeft 271 jihadisten uit Syrië en Irak zien terugkeren van in totaal zo’n 700 Fransen die naar het Midden-Oosten waren afgereisd om voor Islamitische Staat te vechten.
Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb in een interview met Le Journal du Dimanche. Daarin geeft Collomb aan dat naar alle terugkeerde jihadstrijders onderzoek wordt gedaan door het Openbaar Ministerie. Volgens Collomb zijn van de 271 teruggekeerde jihadi’s er 54 minderjarig, van wie sommigen in detentie zitten. Hoeveel Franse jihadstrijders in Irak en Syrië zijn omgekomen, kon de minister niet zeggen.

Vier en vijftig (54) minderjarigen vind ik errug veel.

Dat zijn dus 54 kids die hele zware, specialistische zorg en begeleiding nodig hebben, waarschijnlijk jaren en jaren lang.

Ik vind persoonlijk dat ouders die kinderen meenemen naar oorlogsgebied vervolgd moeten worden. Het is zonder meer kindermishandeling, verwaarlozing en het willens en wetens in levensgevaar brengen van een minderjarige. Je bent een unfit parent; die kinderen moeten uit huis worden geplaatst. Je kunt die kinderen sowieso niet bij hun ouders laten wonen, want de ouders zijn geflipte Jihadi’s en die ideologie is extreem schadelijk voor kinderen.

De Franse Jeugdkruisvaarders hebben een zware kluif voor de boeg!

Frankrijk levert hulp aan de door de VS geleide coalitie tegen IS. Ook vecht het land in Mali tegen islamitische rebellen. Daar staat tegenover dat Frankrijk de laatste jaren veelvuldig is opgeschrikt door aanslagen. Daarbij zijn honderden doden gevallen. Volgens Collomb is de dreiging van een aanslag nog altijd “zeer hoog.” De minister van Binnenlandse Zaken zegt dat 18.500 Fransen worden gevolgd omdat ze mogelijk geradicaliseerd zouden zijn. De Franse president Emmanuel Macron liet vorige maand weten dat er dit najaar een eind komt aan de in november 2015 uitgeroepen noodtoestand in het land.

Het. Staat. Er. Echt.

Frankrijk heeft achttien en een half duizend (18,500) radicale Moslims die ze in de gaten moeten houden?

Dat is geweldig.

In de UK maakte men recent bekend dat men vermoed dat er zo’n 20 duizend “extremisten” in de UK wonen.

Die noodtoestand zou ik – met 18,5 duizend van die losgeslagen Jihadi’s on the loose – gewoon lekker door laten lopen.

En dan gaan we terug naar Nederland, we gaan naar Amsterdam West, Baarsjes… we gaan naar huis.

Westermoskee

 

Parool: Amsterdamse tak Milli Görüs start imamopleiding.

Nog meer geweldig nieuws!

Alvorens we erin duiken is het wellicht een leuk idee als u Milli Görüs eens opzoekt op wikipedia.

Ik heb de introductie eruit gelicht.

Millî Görüş (“National Outlook” or “National Vision”) is a religio-political movement and a series of Islamist parties inspired by Necmettin Erbakan. It has been called one of “the leading Turkish diaspora organizations in Europe”[1] and also described as the largest Islamic organization operating in the West.[2] Founded in 1969, the movement claimed to have “87,000 members across Europe, including 50,000 in Germany,” as of 2005.[3] The term also refers to the “religious vision” of the organization[1] that emphasizes the moral and spiritual strength of Islamic faith (Iman) and explains the Muslim world’s decline as a result of its imitation of Western values (such as secularism) and inappropriate use of Western technology.[4] The Movement is active in nearly all European countries and also countries like Australia[5] Canada and the United States.

Even opletten?

De kern van het gedachtegoed van deze club is dat Islam is in decline omdat Moslims die smerige, ongelovige Westerlingen nadoen.

Daar moet je als Moslim dus mee stoppen. Je moet back to the basics, back to your roots en terug naar de 7e eeuw toen je gewoon wel vet kon trouwen met je negen (9) jarige nichtje.

Een fysieke school wordt het niet, eerder een thuisstudie. Dat zegt Muhammed Cebeci, coördinator islamitisch onderwijs bij Milli Görüs. “We hebben al vijftien aanmeldingen van studenten die in september beginnen. Een fysieke school is financieel nog niet haalbaar.” Volgens Cebeci is er vanuit de Turkse gemeenschap in Nederland al jaren vraag naar een Imam Hatip-school en starten ze daarom met een opleiding. Studenten, die op zijn minst een mbo- of havodiploma moeten hebben, krijgen een basisopleiding islamitisch onderwijs en worden onderwezen in vakken als Arabisch, Koranles, islamitische ethiek en theologie.

Jottem.

Precies wat we nodig hebben in Amsterdam West.

Meer, meer, meer conservatieve Imams.

Imam Hatip-scholen werden in de jaren twintig in Turkije opgericht om imams op te leiden, maar groeiden de laatste jaren explosief als religieuze middelbare scholen. De bekendste oud-leerling is de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Sinds zijn AKP in 2002 aan de macht kwam, is het leerlingental op die scholen gestegen van 63.000 naar een miljoen.

Dat is de Erdogan Jugend; die zijn hardcore!

Erdogans tegenstanders zeggen dat het onderwijs een belangrijk onderdeel is van het islamiseringsproces dat onder zijn leiding is ingezet; hij zou er klonen van zichzelf opleiden. Onlangs ontstond in Turkije nog discussie over het afschaffen van de evolutieleer als onderdeel van het curriculum op scholen in Turkije. Daarin waren Imam Hatip-scholen voorloper.

Een Imam opleiding, in A’dam West van een dubieuze Erdogan Jugend school, waar evolutieleer niet bestaat?

En? Iemand zin om diversiteit te vieren met deze tolerante, multiculturele, progressieve cultuurverrijkers?

Share