De Joop Post-Truth Zaterdag – Deel I: Gillen Over Racisme Met Pascal Vanenburg

, , 1 Comment

Goedemorgen lieve lezers!

Ik zal even kort de planning voor vandaag uiteenzetten: We (de kleine kabouter en ik) gaan straks eerst langs de dokterspost bij het ziekenhuis. Ik heb nu drie (3) nachten liggen hoesten en zweten en vrijwel geen stem meer over. Ik ga antibiotica scoren, want dit is niet leuk meer. Op de terugweg gaan we dan ergens chocolade muffins eten en koffie drinken. Daarna doen we wat bescheiden boodschappen.

En dan? Wat gebeurt er dan?

Nou lieve lezers: jullie boffen met een hoofdletter B!

Een SlimK1nd lezer stuurde mij via Twitter een paar perfecte “artikelen” uit de echokamer van Joop VARA Magazine met het verzoek: Kun je hier eens over schelden, bloggen en tieren?

Het antwoord?

Welkom bij de Joop Post-Truth Zaterdag!

We duiken er meteen in met de Redacteur en racisme specialist Racist In Chief: Pascal Vanenburg.

free-speech-is-hate-speech

Joop: Vrije meningsuiting en demonisering werken steeds weer maar één kant op.

(Gelukkig is Pascal hier om vrije meningsuiting en demonisering nu die andere kant op te werken red.)

Donald Trump is een witte suprematist die zich grotendeels heeft omringd door andere witte suprematisten. Trump is de meest onwetende, beledigende president die ik mijn leven heb meegemaakt. Zijn opkomst is een direct gevolg van witte suprematie. Klaar.

Dit is de tweet van ESPN.

Pascal heeft weer eens iets heel spannends in de USA gezien en dacht: Oh dat kan ik ook!

Met bovenstaande woorden, verspreid over twee tweets, haalde presentatrice van de Amerikaanse sportzender ESPN Jemele Hill zich de woede van wit, rechts Amerika op de hals. Die woede reikte zo ver dat Witte Huis-perschef Sarah Huckabee Sanders tijdens een persconferentie liet weten dat wat het Witte Huis betreft, Hill zich schuldig had gemaakt aan een vergrijp waarop niets anders dan ontslag kon staan. Let wel, ESPN staat op geen enkele manier in verbinding met het Witte Huis, en ook in Amerika geldt nog altijd de vrijheid van meningsuiting, dus in goed Nederlands gezegd: Sanders mot ‘r klep houwe. Hoewel ESPN vooralsnog niet tot ontslag van Hill over ging, haastte de zender zich wel om een verklaring naar buiten te brengen waarin stond dat de uitspraken van Hill niet de mening van ESPN verkondigen.

Nou, schuldig maken vind ik allemaal onzin. Nee, wat ie heeft gedaan is totale en absolute fact free nonsense verkopen. Dat doet de US media geregeld. Donald Trump is namelijk beslist niet aan de macht gekomen door white supremacy, net zo min als Hillary de verkiezingen verloor door sexisme en misogynie. Donald Trump won – terwijl Hillary meer stemmen kreeg – dankzij het achterlijke Amerikaanse kiesmannen stelsel. Het feit dat Donald Trump zoveel stemmen kreeg komt ook al niet door white supremacy maar meer door het feit dat de gemiddelde working class Amerikaan al jarenlang spuug- en spuugziek is van Washington. De reden dat Hillary niet heel veel meer stemmen kreeg komt door het feit dat veel Bernie Sanders’ supporters geen zin hadden om op haar te stemmen na het gesjoemel van haar campagne met de top van de Democratische Partij om Sanders buiten spel te zetten.

Pascal ziet dat echter heel anders.

In de echokamer van Joop spelen feiten geen rol.

Nee, je zal openlijk racisme eens benoemen voor wat het is. Stel je voor.

Als Pascal namelijk zou Tweeten dat Mark Rutte aan de macht gekomen is door white supremacy en dat ie zich omringd heeft met witte racisten?

Dan zou de werkgever van Pascal, Joop VARA Magazine, een overheidsinstelling die draait op omroepgelden, dat allemaal prima vinden.

Sterker nog: Als Pascal dat zou beweren?

Dan krijgt ie een koekje.

Het meest bizarre aan de affaire rond Hill is niet zozeer dat een populaire tv-persoonlijkheid dergelijke uitspraken doet, ze is bij lange na de eerste niet. Het is de reactie die volgde van het Witte Huis, maar ook het gebrek aan kritiek dat daar weer op volgde. Hier zien we de Amerikaanse overheid die actief oproept tot het ontslag van iemand die kritiek uit op de zittende president. Zeg maar waar de vrijheid van meningsuiting voor is uitgevonden. Toch waren er verrassend weinig zelfbenoemde verdedigers van het vrije woord ter rechterzijde die nu vonden dat ook Hill dat recht had. Misschien moet ik hier nog even bij vermelden dat Jemele Hill Afro-Amerikaans is.

Oproepen tot ontslag is de norm in de USA.

Je kunt daar voor alles en voor niks ontslagen worden.

Het is een trend die is overgewaaid naar Nederland.

Institutioneel Racisme En Islamofobie Bij Het AD: Hanina Ajarai Ontslagen Om Ras En Religie

En van mij mag Jemele brullen op Twitter tot ze blauw is in ‘r gezicht. Ik vind niet dat ze ontslagen moet worden. Ze komt alleen gigantisch dom over.

Net als Hanina Ajarai.

Kort na de ophef rond de tweet en de persconferentie werd in de Amerikaanse Senaat unaniem een resolutie aangenomen die het gewelddadige terrorisme van witte suprematisten en neonazi’s in Charlottesville expliciet veroordeelt. Ook in het Congres werd diezelfde resolutie vervolgens unaniem aangenomen. Eenmaal in het Witte Huis aanbeland werd de resolutie ongetekend in een la gestopt. ‘No comment.’

Ook hier heb ik uitgebreid over geschreven: Charlottesville ligt in the fucking bible belt van de USA. Ieder weekend, ieder modderfokking weekend, zijn daar gekken aan het marcheren met automatische wapens, hakenkruizen, fakkels en dan gezellig samen kruizen verbranden met puntmutsen en schieten op lege blikjes en flesjes bier. Georgina Verbaan, filosoof politicoloog communicatiespecialist een has been soap sterretje vond zelfs dat Thierry Baudet de marcherende gekken moest veroordelen. Toen Thierry haar dronken tweet om 2u ‘s morgens niet meteen begreep was ze vreselijk gekrenkt ende beledigd.

Dingen benoemen danwel veroordelen betekent helemaal niks.

Georgina Verbaan Is Op Vakantie Geweest Met De Nazi’s En De Ku Klux Klan

Het uit volle borst willen benoemen van allerhande misstanden zolang die misstanden uit één bepaalde hoek komen en anders niet, is niet uniek voor Amerika. In ons koude kikkerlandje zijn we er ook aardig bedreven in. Op het moment dat Nederlandse jongeren met een migratieachtergrond zich misdragen buitelt iedereen over elkaar heen om er schande van te spreken, tot aan een ferm ‘pleur op’ van de premier aan toe. Gaat het om misdragingen van jongeren zonder die achtergrond, of pak ‘m beet een elitair studentencorps, dan blijft diezelfde premier angstvallig stil. Neonazi’s die een school bestormen? Laten we het vooral eens over de school zelf hebben.

“Bestormen”? Volgens mij klommen ze op het dak, na een oproep om het religieus onderwijs (bijzonder onderwijs) geheel af te schaffen. De oproep werd gedaan door een linkse Adjunct Directeur en Deugridder van een openbare school. Een dergelijke oproep opent (standaard) het nieuwe schooljaar. De oproep wordt daarna gevolgd door een column van een verdediger van het bijzonder onderwijs, net als ieder jaar. Als Pascal schoolgaande kinderen zou hebben en zich af en toe zou kunnen wegrukken uit de echokamer zou ie dat helemaal zelf kunnen uitvinden.

Opsporing Verzocht: Roel “Deugridder” Braeken: Voor Het In Gevaar Brengen Van Scholen En Scholieren

Als twee (2) gekken met een spandoek op het dak van een school klimmen en daar vervolgens wat gillen?

Dan heet dat “bestormen”.

Net zoals de oprukkende Nazi’s Frankrijk “bestormden”.

Hoe Pascal heeft vastgesteld dat deze twee (2) gillende gekken NeoNazi’s zijn is helaas onbekend.

Waarom pakten ze dan geen synagoge, of een orthodox-Joodse school?

Daarnaast lijkt het Pascal volledig ontgaan te zijn dat het Ministerie van Onderwijs en de Gemeente Amsterdam deze school absoluut niet moeten.

De vele honderden kinderen die aldaar waardeloos onderwijs zullen krijgen – en nooit ofte nimmer een stageplaats als ze die school op hun C.V. zetten – kan Pascal niets schelen.

Ook het aankaarten van racisme en fascistische elementen in de hoogste regionen van ons politieke bestel kan op weinig goedkeuring rekenen. Om maar even een understatement te gebruiken. Geert Wilders roept op tot het deporteren van Marokkanen, wordt daar zelfs voor veroordeeld, maar wie het waagt om hem een racist te noemen vergiftigt het klimaat en brengt nieuwe Volkerts op ideeën. Datzelfde geldt voor Thierry Baudet, die openlijk allerhande verwerpelijke rassentheorieën verkondigt. Breng je dat echter onder de aandacht, dan staan er direct verdedigers van het vrije woord als Max Pam of Sylvain Ephimenco te Pimwinnen dat het een kwestie van tijd is voor het bekladden van een voordeur een doorgeladen pistool wordt. Toen aspirant-politica Sylvana Simons daadwerkelijk bedreigd werd en er zelfs een filmpje rondging waarop ze gelyncht werd afgebeeld, hoorde je de kloeke ridders niet. Wie met net iets te veel pigment tegen de gevestigde orde trapt is immers vogelvrij.

Geert Wilders draagt al 12 jaar – da’s drie (3) kabinetten Pascal – een kogelvrij vest.

En volgens mij kwam niemand, maar dan ook niemand, in de buurt van de voordeur van Sylvana?

Politie had zelfs een hele stapel voorgedrukte aangifteformulieren klaarliggen.

Gek genoeg deden vooral witte, hoogopgeleide, heterosexuele, cisgender mensen aangifte.

De mensen uit de Bijlmer, de enige plek waar de “partij” van Sylvana een aanzienlijke winst boekte, deden (gek genoeg) geen aangifte.

Dan Dhr. Baudet.

Niet schrikken Pascal.

Dit zijn metrics.

joop-metrics01

Bijna 8000 resultaten voor “fascist”?

joop-metrics02

En meer dan 30 duizend resultaten voor “verkracht”?

Dat is indrukwekkend Pascal.

Helemaal omdat Thierry Baudet geen verkrachter is en ook al geen fascist.

En jij bent daar redacteur Apparatchik in Chief?

(Misschien moet ik er hier nog even bij vermelden dat Pascal zwart een ambtenaar is, betaald uit belastinggelden).

Incidenteel wordt Thierry Baudet ook vaak een “neo fascist” genoemd door Joop VARA Magazine.

Weet je wat het verschil is tussen een “fascist” en een “neo fascist”? Er zijn eigenlijk maar twee (2) echt grote verschillen. Ten eerste hebben neo-fascisten allemaal een smart phone; klassieke fascisten hebben dat niet. Daarnaast zijn klassieke fascisten altijd geobsedeerd geweest door het spoorboekje: De treinen moeten moeten moeten op tijd rijden. De neo-fascist heeft echter een app op die smart phone waarmee je kunt zien hoe laat die trein wordt verwacht en vertrekt. De neo-fascist is derhalve in staat om nog een patatje en een koud biertje te scoren bij de Smullers alvorens ie richting dat perron rent. De neo-fascist is op een hele andere manier met forenzen en dat spoorboekje bezig.

En volgens mij zijn mensen met een grote mond en ietsje meer pigment helemaal niet “vogelvrij”.

Kempi en Rapper Boef doen het hartstikke goed, man!

Aanstaande zondag staat in Enschede een grote extreemrechtse demonstratie gepland. Pegida, dat in Nederland met een beetje mazzel twintig mensen met varkensmutsjes weet op te trommelen, heeft geluk dat de grensstad van mening is dat ook hún verwerpelijke geluid gehoord mag worden. Zo dicht bij de grens is het namelijk een koud kunstje om gelijkgestemden uit Duitsland zover te krijgen mee te marcheren. Diverse extreemrechtse groeperingen hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Moet kunnen vindt Enschede. En dat klopt, want zolang er geen strafbare zaken plaatsvinden geldt ook hier weer die vrijheid van meningsuiting.

De angst voor die Vrijheid van Meningsuiting is echter enorm groot in de echokamer van Joop VARA Magazine.

Die twintig (20) mensen (met varkensmutsjes red.) zijn levensgevaarlijk.

Als we die mensen een uurtje laten wandelen door fucking Enschede?

Dan gaan Pascal en z’n hele familie straks op transport!

Het is wel even oppassen wat er tijdens en na deze demo óver de deelnemers wordt geschreven en welke woorden daarbij worden gebruikt. Immers, zijn dit niet feitelijk gewoon de Gewone Nederlanders waar Buma het over had in zijn HJ Schoo-lezing? Verweesd achtergebleven nadat nieuwkomers hun gemeenschap, identiteit en paaseitjes en kerststollen afnamen. Laat hen lekker door de straten marcheren en vergiftig vooral de toon van het debat niet. What could possibly go wrong.

En daar is dan de verkapte waarschuwing.

Lieve burgers, opiniemakers, twitteraars, bloggers, journalisten, mediahoeren en bestuurders: kijken jullie wel uit met wat jullie schrijven tijdens en na deze demo?

Zeg Pascal?

Een domme vraag: Hoe groot acht jij de kans dat deze demo de stad Enschede totaal verwoest net zoals de Antifa hordes Hamburg sloopten?

Pegida is zonder meer een racistische club.

Volgens mij is er niemand in media minnend Nederland te vinden die daar anders over denkt.

Ik betwijfel ten zeerste of deze mensen zich echt bezighouden met paaseitjes en kerststollen.

Dat is meer iets voor Joop VARA Magazine.

Kerst heet namelijk “Winterfeest”, want Kerst is racistisch.

En als je Ramadan “vastenmaand” noemt?

Dan ben je een racist.

Nod Yes Icon

Pascal, ik vond het een warrige column. Dat is niet erg. Je bent daar niet aangesteld om je schrijftalenten of je enorme intellect. Je huidskleur speelde de grootste rol. Dit is (welgeteld) je zesde (6e) “column” op rij waar je weer aan het gillen bent over “racisme”. Je stellingen zijn vrij helder: witte mensen moeten over alles, altijd hun bek dichthouden en zwarte mensen zijn – ALTIJD – slachtoffers. Daarnaast ben je er weer in geslaagd: Trump, marcherende Neo Nazi’s, de Ku Klux Klan, zwaar gewapende white supremacists, Thierry Baudet, Fascisten, Racisten, Wilders, Max Pam. Buma en Rutte? Het is allemaal een (1) pot nat.

Heb je er weleens over nagedacht om al je columns naast elkaar te leggen en dan alle paragrafen los te knippen?

Ik durf te beweren dat je ze door elkaar kunt schudden als een pak kaarten.

Pak er vier (4) willekeurige paragrafen uit en je hebt je volgende “column”!

Geen hond die het verschil nog ziet.

Ik ga huisartsenpost bellen en antibiotica scoren.

Ik ben rond 11:00 uur terug voor deel II.
Share