De Jeugdkruistocht Wordt Diverser: Welcome To The Jeugd Jihad Van Amsterdam!

, , 1 Comment

Man. Man. Man. Man. Man.

Zoals u elders hebt kunnen lezen hebben de Salafisten voet aan de grond gekregen op het stadhuis van Amsterdam.

Onze (ernstig zieke red.) Burgemeester kon het guweldug met ze vinden.

Ik kom dit net tegen.

TPO: Oud-Hofstadgroeplid propageerde juist jihad bij Amsterdams ‘bureau radicalisering’.

Ja het staat er echt!

Bilal L., lid van de Hofstadgroep, werd na het uitzitten van zijn straf in Amsterdam ingezet om jongeren te deradicaliseren. Hij gebruikte zijn ervaring echter lang niet altijd om juist dat te doen, zeggen verschillende bronnen tegen De Telegraaf. “In plaats daarvan radicaliseerde hij ze juist en moedigde hij hen aan kennis te vergaren over de jihad”. De bronnen spreken tegenover de krant van ‘een gigantische blunder’.

L. werkte jaren in opdracht van het gemeentelijk bureau radicalisering en polarisatie van de inmiddels geschorste ambtenaar Saadia A.-T. van de gemeente Amsterdam. In plaats van radicalisering te voorkomen, joeg hij deze dus juist aan, blijkt nu uit de verklaringen van verschillende bronnen.

Dit is echt onvoor-fokking-stelbaar!

Wij wonen in een gemengde buurt; je hebt hier gematigde Moslims, je hebt hier Moslims die wiet roken en bier drinken en je hebt hier hele strikte Moslims. Ik heb diverse keren meegemaakt dat een vriendinnetje van mijn dochter vertelde dat ze al weet met wie, of met wat voor iemand ze gaat trouwen. Dit zijn meiden ongeveer 10-11-12 jaar oud. Als je dan vraagt hoe weet je dat? Dan krijg je te horen, “Oh, dat hebben mijn ouders mij verteld”. Soms is het een echt iemand die al bestaat ergens in een ver land en soms is het een type: hij moet Moslim zijn en uit die regio komen etc. Als je dan vraagt van: gut, misschien kom je wel een hele leuke Koreaanse jongen tegen, of een zo’n witte kaaskop, of misschien zelfs een leuk meisje? Dan maken die meiden – allemaal, stuk voor stuk – het gebaar alsof ze hun eigen keel doorsnijden en zeggen dat bloedserieus: “Mijn vader vermoordt mij als ik dat doe”.  En yea, dat is echt schrikken.

Radicaliseren

De gemeente Amsterdam heeft herhaaldelijk waarschuwingen over de dubbele rol van Bilal L. in de wind geslagen. Dit alles zou betekenen dat Bilal L. na het uitzitten van zijn straf helemaal niet gederadicaliseerd was, en dus nooit op dit project gezet had moeten worden.

Volgens de krant gebruikte Bilal ook de verkregen informatie om een kennis te tippen dat de politie hem in de gaten houdt, en hij dus voorzichtig moet zijn. Het zou gaan om Omar H. waarvan vermoedt wordt dat hij later is gestorven in Syrië.

De waanzin is compleet!

Weet je wie een goede bewaker zou zijn voor een all girl catholic college dorm? 

Een verkrachter.

Nod Yes Icon

En weet je wie een goede bewaker zou zijn voor een bank?

Een kluizenkraker!

Nod Yes Icon

Op dit moment zijn er – in onze gemeente Amsterdam – in de wijken Noord, Oost, Nieuw West en Zuid-Oost zogenaamde deradicaliseringstrajecten gaande. Die zijn allemaal gericht op jeugd. Onze gemeente kent nog twee andere wijken, Zuid, West en het Centrum. Dat betekent dat in meer dan de helft van de wijken van Amsterdam hele jonge mensen, kinderenaan het radicaliseren zijn.

Het is dweilen met de kraan open, want we hebben recentelijk kunnen lezen dat ongeveer de helft van de Marokkaanse gebedsruimtes is overgenomen door Salafisten.

Als de Moskee Salafistisch is en mensen willen daar echt heen en vinden dat gedachtengoed, die hele fundamentalistische interpretatie van de Islam echt leuk?

Dan kun je er helemaal niets tegen doen.

Mensen mogen nu eenmaal bidden hoe ze willen.

En als jij een sprookjesboek vol waanzin uit het jaar nul, of de 7e eeuw helemaal te gek vindt en je wilt je hele leven daar heel strikt omheen inrichten?

Dan opnieuw: je kunt er helemaal niets tegen doen.

Wat je wel kunt doen?

Je kunt je serieus afvragen of die stad Amsterdam echt zo leuk, divers en tolerant is.

We mogen dan allemaal racisten en xenofoben en rechts reactionaire fascistische Islamofoben zijn, de cijfers liegen er niet om.

Nu klaag ik steen en been over het lot van de jeugd van Amsterdam. Op dit blog kun je er geregeld over lezen. Begin dit jaar hield onze Burgemeester zijn nieuwjaarsrede. Hij zei “onze kinderen zijn gelukkiger dan ooit, veel meer gaan naar VWO en ze hoeven zich niet zorgen te maken om zure regen”. Hij schetste een beeld van een geweldige, tolerante, diverse regenboog knuffelstad waar we allemaal met elkaar werken en sporten en hangen. We zorgden allemaal geweldig voor onze kinderen en – in sommige gevallen – ook voor onze ouders. Mijn repliek toen was: tuurlijk meneer de Burgemeester, die kinderen vinden die dikke studieschuld geweldig, helemaal met dat nul (0) uren contract als hosselende ZZP’er. En thuis blijven wonen omdat je geen huis kunt krijgen is reuze gunstig. De verschillen tussen arm en rijk worden steeds groter. De kwaliteit van het onderwijs is afhankelijk van je postcode. Jeugdcriminaliteit is hoog. Veel kinderen staan onder een vorm van Jeugdzorg. Ik las 2 op de 10 jongens en 1 op de 11 meisjes. De jongeren die een baan vinden, doen veelal werk wat ver beneden hun niveau ligt, uiteraard waardeloos betaald. Velen zullen als hosselende ZZP’er geen of weinig pensioen opbouwen. Milieudefensie klaag op dit moment de stad aan vanwege de waardeloze kwaliteit van de lucht. Het idee dat het geweldig goed met de jeugd van Amsterdam gaat als zelfs de lucht die ze in hun groeiende longen inademen niet deugt vind ik wat vreemd.

De afbraak van de verzorgingsstaat begint ergens na het instorten van de Berlijnse muur.

Het einde van de Koude Oorlog betekent verregaande privatiseringen, predatory capitalism en het slopen van sociale voorzieningen.

Er gaan duizenden miljarden aan zwart geld via Amsterdam naar belastingparadijzen ver weg.

Amsterdam kent een gigantisch aantal brievenbusfirma’s; veel rondom de Zuidas.

Na jaren slopen en breken heeft de afbrokkeling van die verzorgingsstaat dan de meest kwetsbare groepen bereikt: kinderen, zieken, ouderen en armen.

De nationale studieschuld gaat richting de 19 miljard.

En alsof al die fokking ellende niet genoeg is?

Zijn Salafisten jongeren aan het radicaliseren in meer dan de helft van de wijken van onze tolerante, diverse stad.

Als vader is het om depressief van te worden.

De Jeugdkruistocht was al erg genoeg.

Nu is er een Jeugd Jihad aan toegevoegd.

Ik heb net mijn dochter op de bus gezet.
Ze gaat met een grote groep kinderen uit onze buurt naar een soort sportpark.
Het is georganiseerd door de Gemeente Amsterdam.
🙂

En ik?

Nou… ik zou moeten werken, maar gelukkigerwijs is de development server down.

Dus ik ben de rest van de middag helemaal vrij.

Share