De Hypocrisie Van De Etnisch-Religieuze Mediahoer (Uitdaging aan Plan B-ers)

, , 1 Comment

Ik heb net smakelijk kunnen lachen om weer een “Plan B”.

Wat mij opvalt?

Dit zijn prominente etnisch-religieuze mediafiguren.

Bloggers, acteurs, columnisten, ga zo maar door.

Ze hebben allemaal een ‘Plan B”.

Ze zijn allemaal zo mediageil als het maar kan.

En maar bluffen en schermen.

… Als de populisten aan de macht komen …

… Dan wordt het pogroms, alle Moslims op transport, je hebt een fligthplan nodig, een “Plan B”.

En een hele rits prominente media-migranten hebben dus een “Plan B”.

Inhoud van dat plan?

Nou dat is gek genoeg geheim.

Zo mediageil als de pest maar de inhoud van je Plan B is geheim?

Denk eens aan al die arme etnisch-religieuze migranten in die volkswijken. Die hebben niet gestudeerd, ziek, uitkering, spreken de taal slecht? Die zouden enorm kunnen profiteren van dat soort voorbeelden van meer prominente media-migranten en zo’n Plan B. Ze kunnen dan de echt slimme punten uit zo’n Plan B overnemen en voor zichzelf en hun familie een eigen Plan B samenstellen. Als ik denk aan Lamyae en Khadija, dan denk ik niet direct digital  wizard.  Ik denk dan ook dat veel tolerante en diverse digital social justice warriors zinvolle bijdragen kunnen leveren aan zo’n Plan B. Mensen a la de Piratenpartij weten bijvoorbeeld heel veel van getting off the grid. Allemaal handige en gratis input die zo’n Plan B nog veel beter maken.

Het is een beetje kip en het ei verhaal.

Laten we Hanina Ajarai (AD) en Lamyae Aharouay (NRC) nemen. Beide dames “schrijven” overwegend over identity politics. In hun geval bestaat die identiteit vooral uit komaf (etniciteit, ras, volk) en religie (Islam). Hun columns gaan dan ook vooral over etnisch-religieuze zaken en de manier waarop die etniciteit en die religie in aanraking komt met de dagelijkse werkelijkheid. Lamyae “schrijft” voor overwegend opgeleide mensen, dus die moppert en briest en sputtert over de formatie, de populisten en Donald Trump, allemaal met die etnisch-religieuze oogkleppen op. Hanina Ajarai “schrijft” voor gemiddeld opgeleide mensen. Dat betekent leuke stukken over kerstverlichting, school, handtassen en homo’s, maar opnieuw: altijd met die etnisch-religieuze oogkleppen op.

Zowel het AD als het NRC zijn het eigendom van de Persgroep.

Beide dames hebben dezelfde werkgever.

Hoe is dat zo gekomen?

Waren Hanina en Lamyae al bekend? Hadden ze met dergelijke columns/artikelen al een “eigen publiek” opgebouwd? En dat zag de Persgroep en die dacht, “inpikken, want die meid heeft niet alleen talent, die heeft al een following”?

Of zat een groepje roomwitte mannen van middelbare leeftijd ergens in een vergaderzaal en dachten zo van…. Hey, weet je wat wij nodig hebben? Twee Moslima’s met hoofddoek en die kunnen dan stukjes schrijven over diversiteit, etniciteit, religie en stoepkrijt…. (En over racisme en zo red.) Dan komen wij (de roomwitte mannen in de vergaderzaal) over als hartstikke divers en feministisch. En wat voor stukjes schrijven ze dan? Who cares, etnische komaf dingen, identity politics, meer niet. We praten over een stukje per week, max.

Welk scenario lijkt u waarschijnlijker?

Hanina Ajarai en Lamyae Aharouay zijn … in het totale aanbod van de Persgroep… niet veel meer dan props… bit-players who’ve been typecast. Als in een slechte Amerikaanse tiener-slasher film. De vriendengroep bestaat uit een Koreaan, een Neger, een Homo en onze Blonde Heldin (die het als enige overleeft). Zo heeft de Persgroep in hun columnisten-arsenaal een Christen, een Homo, Een GroenLinkert, een Veganist en een etnisch-religieus iemand. Het AD en het NRC hadden een Moslima met een hoofddoek nodig. En zolang de dames binnen dat kader blijven schrijven? Krijgen ze betaald. En de roomwitte mannen op de eindredactie,de adverteerders en de directie? Vinden dat een prima overeenkomst. De etnisch-religieuze media-migrant kent haar plaats en houdt zich aan de ongeschreven regels.

Laten we samen een gedachten-experiment doen.

Lamyae wordt plotseling heftig punk. Weg met die hoofddoek, gifgroen haar, een vette doodshoofdpiercing door ‘r wenkbrauw. Ze wordt ook militant feministisch. Ze begint columns te schrijven over de lesbo-gay scene in Amsterdam. Punk-concerten in een gymzaal. Ongeschoren vagina’s en oksels. Kankeren over het conservatieve patriarchaat wat jarenlang haar coming out en emancipatie in de weg stond?

Dan wordt ze ontslagen.

Het NRC wil namelijk een Moslima met een hoofddoek.

Zo’n echte.

En stel nu eens dat Hanina gaat scheiden. Haar partner blijkt een snuivende, zuipende, gokkende, neukende loser. Ze schopt ‘m eruit en begint verslag te doen van de vechtscheiding in haar columns. That motherfucker took the best years of my life. Daarnaast gelooft Hanina ineens in revenge sex, dus die begint een hele rits types te neuken waar ze van weet dat ‘r ex daar helemaal knettergek van wordt en ook daar doet ze in geuren en kleuren verslag van in het AD. Kids dumpen bij de oppas, hakjes aan, snorder bellen, en append richting da club, shaking that money maker.

Yep.

Dan wordt ze ontslagen. Het AD wil namelijk een Moslima met een hoofddoek.

Een echte.

SlimK1nd daagt bij deze de Plan B cultus uit.

Wij doen een oproep aan alle prominente media-migranten.

Jij hebt een Plan B?

Publiceer het dan en stuur ons de link.

Plan B

Share