De Grote Feministische Bijsluiter (Winkeltje Spelen Met De Islamisten Van Vileine)

, , Comments Off on De Grote Feministische Bijsluiter (Winkeltje Spelen Met De Islamisten Van Vileine)

We gaan winkeltje spelen met de feministen Islamisten van Vileine.

De titel van deze post is verre van ideaal.

Allow me to explain.

Begin deze maand publiceerde het website Vileine “Het Grote Feministische Woordenboek”.  Ik wilde er direct iets over schrijven maar de link verdween. Bij Vileine doet men aan recycling. Oude, reeds gepubliceerde artikelen (van vorig jaar, of begin dit jaar) krijgen een soort reboot en worden nog eens op de voorpagina geplakt. Men werkt helaas niet met permalinks dus de link in je bookmarks doet het dan plotseling niet meer en je krijgt een 404 error. Je moet dan dus echt naar het website van Vileine en dan opnieuw dat artikel zoeken. Het is erg irritant. Iemand zou die meiden Islamisten iets uit moeten leggen over website beheer, want dit is embarrassing.

Wat is Vileine?

Vileine is een feministisch Islamistisch website. De meiden dames van Vileine zijn piepjong. Ze gingen ergens in 2008 voor het eerst online. Ze zagen toen allemaal Facebook pagina’s van witte, entitled, privileged, vermogende meisjes uit de USA. Dat soort meisjes hebben een hele rijke Papa die min of meer eist dat dochterlief een college degree heeft. Dochterlief kan dan na die opleiding bij Papa op kantoor werken tot Papa de juiste partner voor haar heeft gevonden. (Daarna wordt dochterlief een homemaker en een socialite red.) Dergelijke dochters zijn veelal ontiegelijk dom, dus Papa stuurt dochterlief dan naar zo’n pret universiteit als Camden en eenmaal daar mag zijn nageslacht lekker 3-4 jaar ontsporen en helemaal los gaan op SJW retoriek. Dergelijke meiden gaan online en beginnen hysterisch te gillen op Facebook over het patriarchaat en sexisme en gender fluidity en institutioneel racisme en man spreading en die arme Palestijnen in de bezette gebieden.

Ze zijn voor het eerst weg van huis en Papa en Mama zijn er niet bij om ze tot kalmeren te vermanen.

Dat is precies de situatie waarin de meiden dames van Vileine zich bevinden.

De meiden dames van Vileine hebben zich delen van dit (online red.) taalgebruik en gedrag eigen gemaakt. Ze hebben zichzelf jarenlang helemaal volgevreten met deze ellende zonder ooit te kijken naar wat er nu precies op hun vork zat. Nu, zoveel jaar later, zitten de meiden dames van Vileine helemaal bom- en bomvol. Het enige wat men nu nog kan is min of meer dezelfde gekte ophoesten en uitspuwen. Als je een broodje kroket gegeten hebt en je moet vreselijk kotsen? Dan ziet het er weliswaar niet meer uit als een broodje kroket, maar dat is het natuurlijk nog wel. Vileine is precies dat: de uitgekotste Facebook pagina van een wit, entitled en privileged Amerikaans college meisje, anno 2008.

Met een aantal opvallende verschillen.

1.) Enig debat over sex, het genieten van sex, experimenteren met sex zul je bij Vileine niet tegenkomen. Dat komt door Allah. Sex is vies. De eigenaresse van Vileine komt uit een religieus en zeer vroom dorpje in de bergen van Algerije. Zo’n leuk dorp waar je gewoon met je 12-jarige nichtje mag trouwen. Als Moslima kan ze domweg niet over sex schrijven want dan wordt ze – ook in dit land – gewoon vermoord. De “nummer 2” van Vileine is “uit de Zeeuwse klei getrokken“, in een al evenzo leuk religieus dorpje.

2.) Enige kritiek op Islam (toch niet de meest vrouwvriendelijke religie) zul je bij Vileine niet tegenkomen. Dat komt eveneens door Allah. Alle kritiek op Islam is verboden. De feministen Islamisten van Vileine proberen hun liefde en bewondering voor de Islam natuurlijk vreselijk te verbergen. Als je echter het website doorzoekt op “Allah”, “Islam”, “Moslim”, “Hoofddoek” kom je uitsluitend positieve posts tegen.

Je dient Vileine dan ook te zien als een soort ontmoetingsplek voor stiekeme Islamisten zich graag voordoen als feministen.

Hoe doet een stiekeme Islamist dat precies?

Muslim Feminism

Nou, de stiekeme Islamist kan zich niet “feministisch” kleden. Zowel de eigenaresse als de “nummer 2” zitten ingepakt met hun bovenste knoopje dicht. Geen korte mouwen, geen blote benen en slechts een heel bescheiden hakje. De stiekeme Islamist kan zich ook niet sexueel uiten. Dus geen hawt dates met leuke “mannen” of girl on girl action. Dat is allemaal ten strengste verboden door Allah en die profeet die z’n eigen 9-jarige nichtje trouwde. Beide dames zijn – voor zover ik weet – single en dat is volkomen logisch. Een website runnen met z’n tweetjes, samen gezellig winkeltje spelen? Dat vinden meer strikte en vrome Papa’s meestal prima en tuuuuuurlijk jij mag best lekker posten over menstruatie, maar jongens, kleding en sex? Dat is toch echt iets waar Papa zich mee moet bemoeien.

Nee, de stiekeme Islamist kan zich voordoen als feminist, met taalgebruik.

Je kleedt je niet als een feminist, je gedraagt je niet als een feminist, je leeft niet als een feminist, maar…..

Je klinkt wel zo.

In het geval van Vileine geldt als regel: it doesn’t look like it, or walk like it… it just quacks like it.

Dat is nu precies waar "Het Grote Feministische Woordenboek" voor bedoeld is.

Je moet je voorstellen dat Nederland wemelt van de jonge Moslima’s die eigenlijk heel graag cool willen zijn. Ze mogen niks. Niet naar buiten, niet naar de bios, geen jongens, geen korte broek, doe je hoofddoek goed, geen korte mouwen, help je moeder in de keuken, maak je huiswerk en doe wat je broer en vader zeggen. Datzelfde geldt voor meer truttige, vrome meiden uit de meer Christelijke regio’s van Nederland. Ook die meiden will reuze graag vreselijk cool zijn, maar dat zit er – gezien de dorpse, sociale controle, domweg niet in.

“Het Grote Feministische Woordenboek” brengt daar verandering in.

Als jij een domme, religieuze, vrome, slome, slaafse, brave, van top tot teen ingepakte, saaie trut bent?

Als jij nog nooit gemasturbeerd hebt?

Als jij nog een maagd bent omdat Papa de juiste nog niet heeft gevonden?

Als jij niet weet hoe je moet tongzoenen?

Als jij nog nooit met veel XTC in je mik een trio hebt geprobeerd?

Dan is dat helemaal niet erg.

Je leest gewoon “Het Grote Feministische Woordenboek” – van kaft tot kaft – en dan kun jij je voordoen als een “echte” feminist.

(Door dezelfde taal te bezigen online, want thuis moet je dat niet proberen, dan zwaait er wat red.)

Ik publiceer de link hier. Als ie verdwijnt, een 404 error gooit? Zie boven.

Vileine: Het Grote Feministische Woordenboek.

Waar denkt u aan bij een GROOT woordenboek?

Een van de grootste werken in de literatuur, James Joyce’s Ulysses, bestaat uit 264 duizend woorden, waarvan 30 duizend unieke woorden.

Het is een van de vele redenen waarom het werk zo bijzonder is.

Een beetje woordenboek?

oxfoxd-dictionary

Zoals u kunt zien bestaat the Oxford Dictionary uit zo’n 230 duizend unieke woorden.

Hoe zit dat met “Het Grote Feministische Woordenboek”?

Oh…

Zie jij door de intersectionele bomen ook het bos niet meer? Niet getreurd, want met onderstaande uitleg van belangrijke feministische begrippen, ben je weer helemaal bij. Suggesties of aanvullingen? Mail naar info@vileine.com!

Dat gaan we zeker doen.
Zie onderin.

“Het Grote Feministische Woordenboek” van Vileine bestaat uit slechts 25 woorden.

25

De meeste zijn niet eens echt woorden, maar meer begrippen.

Dit zijn de woorden.

Als jij een stiekeme Islamist bent, maar je wilt je voordoen als een feminist?
Dan hoef je alleen maar deze 25 woorden/begrippen in je hoofd te stampen.
Dat is goed nieuws voor de vele Moslima VMBO klanten.

Cultural appropriation / Culturele toe-eigening

Male gaze / (Geïnternaliseerde) Male gaze

Rape culture / Verkrachtingscultuur

Consent / Toestemming

Cognitieve dissonantie

Sexual assault/Aanranding

BDSM

Safe space

Queer

LGBTQ+ community/gemeenschap

Transfobie

Glass ceiling/Glazen plafond

Glass cliff/Glazen klif

Loonkloof

Papadag

Sugardaten

Sekswerker (geuzenaam: hoer)

Slet

Intersectionaliteit

PoC / WoC / wlw (afkortingen dus)

Cisgender

Bechdeltest

White privilege/Wit privilege

Excuustruus

Sorry

Ieder woord, ieder begrip wordt toegelicht met een kort stukje tekst wat inderdaad bijzonder geschikt is voor VMBO leerlingen.

De lijst laat veel te wensen over. Zo zie ik tal van begrippen die meer te maken hebben met racisme of gay rights, of andere zaken, dan gender equality, zoals: Cultural Appropriation (waar Katie Perry haar excuses inmiddels voor heeft aangeboden aan de mensen van Black Lives Matter, dus dan weet je dat het echt belangrijk is), White Privilege, PoC (People Of Color), Cognitieve Dissonantie, LGBTQ+ Community, Transfobie, BDSM, Sugardaten en Sorry.

Dat zijn in totaal negen (9) begrippen die net zo goed in een ander GROOT woordenboek hadden gekund.

Ik moet hier streng zijn.

(Dat is okay, dat zijn de meiden kinderen van Vileine wel gewend van Papa’s red.)

Die negen (9) woorden/begrippen breng ik in mindering.

Ik hou dan een “Groot” en “Feministisch” woordenboek over van welgeteld zestien (16) heule woorden.

sweetsixteen

Indrukwekkend niet?
Een fokking bijsluiter heeft meer woorden.

Ik heb er een paar begrippen uitgelicht.

De begrippen hebben nul komma fuck te maken met “feminisme”.

BDMS

Jeetje, schriftelijke BDSM met een safe word?

Klinkt shmexy.

Nod Yes Icon

Sugardaten

“Op date te gaan”? Ongetwijfeld gaan de feministen Islamisten van Vileine geregeld “op date”. Dat betekent namelijk overdag een half uurtje thee drinken met je broer en een kennis van je broer. “Op EEN date gaan” zou al ietsje beter lezen. Je moet namelijk allemaal Engelse woorden gebruiken. “Uitgaan”? Dat begrijpt  niemand. Alle Vileine lezers zijn namelijk vreselijk cosmopolitan vrouwen die de hele dag Engels spreken op kantoor, op vliegvelden en in vergaderingen en presentaties.

Gaat sugardaten trouwens ook schriftelijk? Of gebruiken ze email of een app?

Het is frappant te zien dat de truttigheid toeslaat zodra er over seks geschreven wordt.

Nu vroegen de feministen Islamisten van Vileine of we woorden wilden toevoegen als er iets mist?

Ze vroegen er echt zelluf om.

Ik zou graag de volgende toegevoegd zien:

Bukkake, Rimming, Pulling a Train, MILF, PAWG, Creampie, Gaping, Cuckolding en Gang Bang.

Kan dat? Of wordt Papa dan boos?

De meiden dames feministen Islamisten van Vileine zijn ouderwets winkeltje aan het spelen.

Hun winkel?

Een “feministisch” website.

Wij roepen de SlimK1nd lezers op om onderin de comments “Het Grote Feministische Woordenboek” van Vileine uit te breiden. Dit mag je ook doen op Twitter of rechtstreeks richting hun mailbox, maar stuur ons dan wel een linkje/kopie zodat we er later iets leuks mee kunnen doen in een nieuwe post.

Zestien (16) woorden is niks.

Laten we proberen er honderd (100) van te maken.

We sluiten af met het allermooiste “feministische” begrip.

Sorry

Na een GROOT woordenboek van zestien (16) hele woorden?

Zou ik goed uitkijken met het woord “cijferen”, meiden dames.

Want op deze manier wordt dat winkeltje niks.

Het “Manifest” moet ik nog eens gaan uitpluizen.

Ik ga nu richting koffie.

(Op dat pak koffie van ons staan trouwens meer dan 16 woorden red.)

sorry-postit

Share