De Duitse (En Europa’s Eerste) Rapportvluchteling

, , Comments Off on De Duitse (En Europa’s Eerste) Rapportvluchteling

Dit is echt te geestig.

suswis-rapport

Life Jacket

NU.nl: 10-jarige Duitse ‘rapportvluchteling’ duikt op in Zwitserland.

Een 10-jarige jongen uit het noorden van Duitsland was zo geschrokken van een ruime voldoende op zijn schoolrapport dat hij het land uit vluchtte. De jongen durfde niet thuis te komen en nam vrijdag de trein naar het Zwitserse Basel, meldden Duitse media zaterdag. Toen hij zijn schoolrapport ontving en daar een drie in zag staan, reisde de 10-jarige af naar Hamburg, waar hij een trein naar Zwitserland nam. Hij had een geldig treinkaartje, maar een conducteur vond het tussen Freiburg en Basel toch wel vreemd dat hij alleen op pad was. Hij waarschuwde de politie die de ‘vluchteling’ op het station van het Zwitserse Basel opving en naar de Duitse grensplaats Lörrach bracht.

Arme ouders, arm kind.

De bezorgde ouders hadden de zoon als vermist opgegeven en gingen opgelucht op pad om hem bijna duizend kilometer zuidelijker op te halen. De politie heeft geen idee waarom de jongen Zwitserland als uitwijkplaats koos. Het is volgens een politiewoordvoerder ook onduidelijk waarom de ‘vluchteling’ dacht dat hij zo’n slecht rapport had. In Duitsland wordt een schoolcijfersysteem gehanteerd waarin een drie gelijkstaat aan een ruime voldoende.

Ik heb dit artikel gebruikt om aan mijn kleine kabouter (11jr) uit te leggen dat als zij ooit een drie (3) op een rapport krijgt?

Dan kan ze inderdaad maar beter vluchten naar het buitenland.

Nod Yes Icon

 

Share