De Deugridder Supreme: Matthijs Ponte Krijgt Een Witte Baby In Een Etnische Bubbel!

, , 3 Comments

Ik heb elders opgemerkt dat het verdrinken van bijvoorbeeld een kind een prima gelegenheid is om eens goed te laten zien hoe vreselijk je deugt. Daarvoor heb ik beschreven hoe een appende moeder op de fiets met een kind achterop een prima gelegenheid is om eens echt in Deugridder modus te gaan. En langer geleden heb ik laten zien hoe domweg wonen in een witte enclave verreweg de allerbeste manier is om een lekker voluit te deugen.

Wij gaan dat alles grandioos overtreffen.

Ga er maar even voor zitten.

Kent u Matthijs Ponte?

Mathijs is een “publicist”.

Hij woont in divers Amsterdam Noord (ja van al die autobranden en de hel die Banne Buiksloot heet red.)

Zijn vrouw is zwanger.

(Gefeliciteerd, Matthijs!)

confetti

Matthijs is een echte, onvervalste, super Deugridder.

Parool: ‘Ons ongeboren kind leefde al in een etnische bubbel’.

Ze doen de gekste dingen bij geboorten tegenwoordig, zo mag je bijvoorbeeld zelfs onderwater bevallen, of thuis, of op de camping. Maar ik weet vrijwel zeker, dat je niet mag bevallen in een etnische bubbel. Zelfs niet in dure priveklinieken in Beverly Hills.

Met mijn vrouw oriënteerde ik me de afgelopen maanden op een passende kinderopvang voor ons nog ongeboren kind. Dat deden we vanuit onze prachtige, cultureel diverse volksbuurt in Amsterdam-Noord. Daar leven we voornamelijk tussen de klassieke achterban van de PvdA: de witte arbeidersklasse en de kinderen en kleinkinderen van arbeidsmigranten.

Wij konden het ons veroorloven om het helemaal zelf te doen. Geen kinderopvang. Dat deden we pas toen ze al naar school ging.

De meest voor de hand liggende crèchekeuze vonden we aan de rand van deze wijk. Een kinderopvang waar ons kind zou worden aangesproken op nieuwsgierigheid en creativiteit, wetenschappelijkheid en artisticiteit zelfs, en dat zich presenteert als een ‘tweede thuis’. Kinderen treffen er een beschermde, liefdevolle sfeer, waarbinnen geëxperimenteerd mag worden. Mooi, vonden we. En meer geïnspireerd dan de andere buurtcrèches, die de persoonlijke, creatieve aanpak veelal ontberen.

Klinkt leuk.
Allemaal nieuwe speelkameraadjes.
Doen Matthijs, gewoon doen.

We passen zelf perfect in het profiel van de ouders die hun kinderen hier laten rondlopen. Een deel van de mensen die iets met de crèche van doen heeft, kennen we zelfs. Er wordt wetenschappelijk verantwoord geknutseld met proefjes uit een boek van een kennis. Dat is niet vreemd. Deze mensen delen veel van onze waarden, die ook worden benadrukt door de kinderopvang. Daarmee komt de crèche ons allemaal kwalitatief superieur voor, vergeleken met de lokale concurrentie.

“Wetenschappelijk verantwoord geknutseld met proefjes uit een boek van een kennis”?

Wat de fok betekent dat, gast?

Knutselen met proefjes, op die arme hummels?

Welk boek? Welke kennis?

Onze waarden, ons profiel?

Het is kinderopvang gast, je klinkt alsof je lid wordt van een sekte.

Scientology

Wit en hoogopgeleid
Maar dat is ze niet. Juist niet door de eensgezindheid van deze gemeenschap. Anders dan in mijn wijk zijn alle kinderen hier namelijk afkomstig uit een wit en hoogopgeleid nest. Hetzelfde geldt voor hun begeleiders. De opvang trekt slechts een heel klein wit deel van onze buurt en omliggende wijken.

Ik zie het probleem niet zo?
Wit en hoogopgeleid is prima, toch?

Dat is niet alleen sociaal ongewenst, maar ook didactisch volstrekt onverantwoord. Een kind krijgt hier een eenzijdige blik op de wereld voorgespiegeld. Onder het mom van creativiteit krijgt het vanaf het prilste begin oogkleppen aangemeten. Toch geeft de directeur van de kinderopvang desgevraagd aan geen beleid te voeren om de samenstelling van het personeels- en klantenbestand te wijzigen. Vermoedelijk omdat ze het vraagstuk beschouwt als voortkomend uit ‘politiek correcte’ overwegingen.

Holy shit, Matthijs ging ineens helemaal off his meds en ging van niks, naar fullblown Deugridder mode.

Knight Helmet

Even opletten, dat “desgevraagd”? Deze Deugridder heeft dus een mail aan de directie van die kinderopvang gestuurd met zoiets van: “Hebben jullie wel een diversiteitsbeleid? Hebben jullie een diversiteitsmanager? Staan jullie stil bij Ramadan? Hebben jullie een rauwkost dag?” en heeft die arme directeur overspoeld met allemaal van dat soort drammerige Deugridder vragen. Die directeur heeft vervolgens gereageerd dat ie niet van plan is om mensen te gaan weigeren omdat ze wit zijn en dat ie ook al geen personeel gaat ontslaan omdat ze wit zijn. Dat vond Matthijs – de Deugridder – natuurlijk helemaal niet leuk, dus zoekt hij direct de conspiracy, hij kan ineens kijken in het hoofd van die directeur en dat bestuur van die kinderopvang en hij krijgt dan sterke signalen doorgeseind dat ze geen witte mensen ontslaan en geen witte kinderen gaan weigeren omdat ze denken dat Matthijs – De Deugridder – dit alleen maar doet omdat ie zo politiek correct is, net zoals Freek de Jonge zo links is.

Laten we even meegaan in Matthijs' waanzin, shall we?

Mijn bezwaar in dezen is echter niet alleen politiek, maar vooral ook kwalitatief. Oogkleppen zijn slecht voor de ontwikkeling van een kind. Er wordt vaak gewaarschuwd voor de gevaren van een online filterbubbel, maar juist ook in het fysieke leven bevinden we ons in dergelijke bubbels. Die worden voor een belangrijk deel gestructureerd langs etnische lijnen. En wij stonden nu op het punt ons kind datzelfde kennisvacuüm in te duwen. Het was nog niet eens geboren, maar leefde al in een etnische bubbel.

Parenting is relatief nieuw voor Matthijs.  En het is heul normaal om vreselijk nerveus te zijn voordat die baby komt. De meeste Papa’s en Mama’s willen dolgraag dat hun kinderen naar goede scholen gaan Matthijs. Die scholen beginnen steeds jonger. Het is leuk als je dochter, of zoon een plek weet te vinden ergens op een mooi gymnasium, of een leuk lyceum. Allemaal leuke nieuwe, intelligente kinderen en hoogwaardig onderwijs. Dat wil Matthijs echter beslist niet. Matthijs wil dat zijn kinderen naar het Marcanti College gaan, of het Calvijn, of het Hervormd Lyceum West, of het Caland College. Stuk voor stuk “zwarte” scholen vol problemen. Daarna wil Matthijs die kinderen alsjeblieft niet naar zo’n witte HBO of witte Universitaire Economie opleiding zien stromen. Neen. Matthijs wil dan graag dat zijn kroost eindigt op de ROC op de Overschiestraat, het recruitment kantoor van de Mocro-Maffia. Die jongen met dat afgehakte hoofd zat daar op school Matthijs, samen met een deel van de daders. Dan zou Matthijs graag zien dat dochterlief, of zoonlief gaat werken als lopende band werker in een slagerij groothandel in Oss. Alsjeblieft niet zo’n wit, entitled en privileged leven, weg uit die gekke etnische bubbel!

Eenmaal op de middelbare school krijgen kinderen veelal verkering. De meeste Papa’s en Mama’s hopen dat hun kinderen een leuke jongen met wat hersens tegenkomt, of een jongedame met wat hersens. Dat wil Matthijs absoluut niet. Wat hij wil is dat z’n kind thuiskomt met een etnische jongen, VMBO dropout met een strafblad. Of een extreem religieuze Moslima waarna zoonlief met de volle steun van Matthijs zich direct bekeert en voortaan door het leven zal gaan als Abu Noord en alleen nog maar jurken draagt.

Alsjeblieft geen wit lyceum met allemaal intelligente witte kinderen!!??!

Alsjeblieft geen wit gymnasium met allemaal intelligente witte kinderen?!??

En in hemelsnaam niet zo’n intelligent en beschaafd wit vriendje of vriendinnetje!??

white-mans-burden-def

Ik heb nu al medelijden met dat ongeboren kind. Je moet je voorstellen dat Matthijs de gezaghebber van dit kind wordt en als gezaghebber, als vader, mag ie eigenlijk best wel een beetje uit z’n nek lullen zo veel en zo vaak als ie maar wilt. Deze Deugridder in z’n Deugridderharnas gaat dus dit soort witte waanzin en etnische bubbel conspiracy theories op dat arme kind loslaten. Ik zie hem al boven dat arme kind uittorenen: KIJK EENS HOE IK DEEEEEUUUUUG!!!!!

Wilt u weten hoe psychologische kindermishandeling eruit ziet?

Ongeveer zo…

Mathijs… Deugridder Supreme!

Kritiekloos
Etniciteit is een bepalende factor in de samenstelling van onze formele en informele netwerken. Onze samenleving is daardoor de facto gesegregeerd. Die segregatie wordt actief in stand gehouden, bijvoorbeeld door onze kinderen vanaf de geboorte kritiekloos in dezelfde netwerken te stoppen. We leiden ze daarmee achteloos onze kleine, bekrompen bubbels in, waar ze niet zomaar meer uitkomen. Dat is fnuikend voor de ontwikkeling van de samenleving én van die kinderen.

Ik zie de volgende kantoorsituatie voor mij.

Hoe heb jij je formele netwerk samengesteld?

Nou op ehm, etniciteit natuurlijk!

Waarom heb je dat in godsnaam op die manier gedaan? Waarom niet op klant en contactnaam?

Omdat ehm. etniciteit ehm een bepalende factor is in de ehm samenstelling van onze formele netwerken?

Snuif je lijm?

Je kunt meteen inpakken.

Lever je pasje maar in.

Dat arme kind is nog niet eens geboren en zit nu al tot aan z’n nek in de shit.

Probeer je dit voor te stellen. Doe je ogen dicht, haal diep adem en bedenk je dan dit.

Achttien (18) jaar (jr.) lang moeten luisteren naar Matthijs, De Deugridder Supreme.

Achttien modderfokking jaar lang. Z’n ellenlange, doodsaaie, non sequential, Deugridder preken. Aan tafel, in de auto, op de fiets, in de kamer, tegen familie, tegen je vrienden, tegen je verkering, tegen je sportteam. Het eindeloze, monotone, absoluut waanzinnige Deugridder evangelie van Matthijs. Ik zou echt knetter-fokking-gek worden.

En Matthijs zefl? De superwitte, hoogopgeleide, entitled en vooral privileged Deugridder die zich enorm bekommert om het lot van die arme achtergestelde etnische groepen en die etnische bubbel en onze formele en informele netwerken? Matthijs heeft in dat laatste trimester White Man’s Burden opgelopen. En als Thijs, Dylan, of Mirthe straks naar die gemengde kinderopvang gaan? Dan is dat aardse Paradijs van diverse, saamhorige tolerantie zo bereikt. Moslims komen massaal out the closet, alle vrouwen werpen hun hoofddoek af, criminaliteit stopt en alle drugs worden ineens veilig. Er zal veel dans en zang zijn. Mathijs, De Deugridder Supreme krijgt een standbeeld. Door zijn dappere en onaflaatbare inzet “ontwikkelde” onze samenleving zich ineens tot een soort hippie oase van creativiteit, wederzijds respect, bedrijvigheid en leisure waar alle mensen elkaar met liefde en respect behandelen. Historici zullen Matthijs, De Deugridder Supreme later veel vergelijken met Nelson Mandela en Martin Luther King Jr. De kinderopvang waar het allemaal begon wordt een bedevaartsoord waar mensen in witte gewaden paddo’s slikken, maar ook bijvoorbeeld verzen uit de Koran opdreunen. Zo’n negen (9) tegels voor de deur van de kinderopvang brandt een eeuwige vlam, precies op de plek waar #MathijsSoWhite, De Deugridder Supreme, in Augustus 2017 Dylan uit de bakfiets op de stoep tilde. Precies op die tegel.

Deze gast is echt gek.

Nod Yes Icon

Achtien jaar lang de lulkoek van deze teringhond aanhoren. Als je met je verkering op de bank zit, Netflix and chill? Daar komt de Deugridder en die komt wel even prediken. “Wist je dat er veel meer zwarte mensen dan witte mensen in de gevangenissen zitten. Dat komt door de etnische bubbel, wist je dat”? Ik kom even bij jullie zitten. Dan kunnen jullie aanhoren hoe vreselijk ik deug. Ik ga didactisch met jullie doen.” Dat arme kind trekt dat nooit. Achttien jaar lang een bombardement van self righteous, zie eens hoe ik DEEEEUUUUUUG loze fokking argumenten, lege, holle frasen en een krankzinnige dosis egotesticels en dat fokking dagelijks in je fokking oor. Als dat geen kindermishandeling is? Dan weet ik het echt niet meer.

Dit is een foto van Matthijs.

Dus deze gast, dicht in je smoel, en dan uit z’n bek, achttien jaar lang, de kronieken van Matthijs, De Deugridder Supreme.

Ik vind dat ie er eng uit ziet.

Zelfs een beetje etnisch.

En ehm… ja… toch ook wel een beetje fnuikend, met die vieze baard.

Deugridder Supreme

Share
 

3 Responses

 1. Antoinette

  July 17, 2017 1:54 pm

  Wacht maar tot dat kind er is en de eerste narigheid op z’n pad komt. Dan doet ie in no time een FemkeHalsmaatje. Want nadenken over hoe je het allemaal gaat doen voor je eerste kind geboren is en de dagelijkse werkelijkheid als de larf er eenmaal is, verschillen nogal. Zal ook Matthijs ervaren.
  Krijg nu al een beetje medelijden met hem ….

 2. Factuality

  July 17, 2017 3:22 pm

  Doet me sterk denken aan mijn eigen jeugd. Ik kwam uit een zeer sterk sektarisch religieus georiënteerd gezin. Daar werden de kinderen ook op deze wijze benaderd. De toevoeging ‘linkse kerk’ is dan ook niet zomaar een toevoeging maar moet duiden op het eveneens zeer sterk sektarische karakter van het linkse denken. Om eng van te worden!

Comments are closed.